‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
27. FEBRUAR 2024
 
   
Bo Moshage
Journalist
 
  Godmiddag, kære læser!  
  Det er langt fra første gang, at en dansker skal stå i spidsen som træner for et udenlandsk fodboldlandshold, men der er forskel på, om arbejdsgiveren hedder Færøerne, Estland, Israel og Luxembourg – eller Sverige.  
  Mandag blev den tidligere danske landsholdsanfører Jon Dahl Tomasson præsenteret som manden, der skal føre det svenske landshold til VM i 2026. Svenskerne gik glip af VM i Qatar 2022 og formåede heller ikke at spille sig frem til sommerens EM-slutrunde. De blågule vandt blot tre af otte kvalifikationskampe og sluttede med beskedne 10 point langt efter Belgien og Østrig.  
  Den 47-årige Jon Dahl Tomasson har 13 års erfaring som træner og har senest været chef i engelske Blackburn, som han lige akkurat missede oprykningsspillet til Premier League med i sidste sæson.  
  TV2’s ekspertkommentator Mads Junker undrer sig over, at Jon Dahl Tomasson nu forlader klubverdenen til fordel for et landstrænerjob, hvor han kun har mulighed for at være sammen med spillerne i fem-seks kortere perioder i løbet af en sæson.  
  »Ofte vil det være et job, som mange klubtrænere vælger fra i første omgang, fordi man ikke når at sætte sit præg ret meget på tingene«, siger Mads Junker.  
  Han ser alligevel Tomasson og Sverige som et godt match.  
  »Forventningerne er ikke voldsomt høje i forhold til, hvis han var kommet ind for otte år siden, da Sverige var bedre. Han har et godt navn – også i Sverige – og skal ikke levere fra dag ét, som han ville skulle, hvis han overtog et landshold, der var i rivende udvikling«, siger Mads Junker.  
  Jon Dahl Tomasson vandt som træner for Malmö FF det svenske mesterskab i 2020 og 2021. Han tiltræder 1. marts og møder to EM-deltagere, Portugal og Albanien, som de første i sin nye rolle.  
  5. juni, Grundlovsdag, vender den danske træner som blå-gul tilbage til Parken, hvor han i rødt og hvidt scorede 16 af sine 52 landskampsmål.  
   
  Ugens citat  
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
  »Han lavede to store fejl. Han kastede en bold ned i jorden og fik et gult kort. Da vi scorede, skulle han have jublet med fansene og sine medspillere i stedet for at blive sur på fjerdedommeren«.  
  FC København-træner Jacob Neestrup til Viaplay om den 20-årige back Elias Jelert, der bevægede sig på kanten til et rødt kort og derfor blev skiftet ud i pausen af 2-0-sejren over FC Nordsjælland.  
   
  3 tv-tip til ugen  
  Tennis, WTA og ATP i San Diego (tirsdag-søndag på TV2 SportsX og TV2 Play)  
Foto: Eloisa Lopez/Ritzau Scanpix
Foto: Eloisa Lopez/Ritzau Scanpix
  Caroline Wozniacki er på banen igen og den tilbagevendte dansker indleder turneringen i San Diego sent tirsdag aften/natten til onsdag med en kamp mod verdens nummer 51, russeren Anna Blinkova. Stort set samtidigt skal Holger Rune i aktion i Acapulco i Mexico mod kvalifikationsspilleren Michael Mmoh fra USA.  
  Fodbold, FC Midtjylland-FC København (fredag på TV3 Sport og Viaplay)  
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
  De to store fusionsklubber kom godt ud af 19. runde med sejre mod henholdsvis FC Nordsjælland og AGF, men en eventuel taber af opgøret risikerer at være fire point efter Brøndby, når 20. runde er afviklet. Midtjyderne oplyste tirsdag, at svenske Kristoffer Olsson er ramt af sygdom relateret til hjernen og har været indlagt i respirator på Aarhus Universitetshospital i en uge.  
  Formel 1, GP Bahrain (lørdag på 3+ og Viaplay)  
Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
  Motorsportens kongeklasse indleder sæsonen, som bliver ikonet Lewis Hamiltons sidste for Mercedes-holdet. Briten kører i næste sæson for Ferrari, som var det eneste hold, der i sidste sæson formåede at kile sig ind mellem det dominerende Red Bull-holds vanvittige 21 grandprixsejre. Årets VM-serie er med 24 løb alletiders største.  
   
  Øvrige udvalgte begivenheder  
 
Liste ikon   Fodbold: Danmark-Østrig (k) (onsdag)
Liste ikon   Håndbold, EM-kval.: Polen-Danmark (k) (onsdag og lørdag)
Liste ikon   Fodbold: Manchester City-Manchester United (søndag)
 
   
  Tak fordi du læste med. Vi er tilbage med endnu et nyhedsbrev næste tirsdag.  
 
     
 
PROTESTER MED EFFEKT
 
 
Med røgbomber, tennisbolde og kædelåse forhindrede tyske fodboldfans, at der blev solgt ud af identiteten
Med røgbomber, tennisbolde og kædelåse forhindrede tyske fodboldfans, at der blev solgt ud af identiteten Med røgbomber, tennisbolde og kædelåse forhindrede tyske fodboldfans, at der blev solgt ud af identiteten
 
 
 
INTERVIEW
 
Skjelmose åbner om sin kamp mod den frygt, de færreste ryttere vil tale om efter kollegas død
Skjelmose åbner om sin kamp mod den frygt, de færreste ryttere vil tale om efter kollegas død Skjelmose åbner om sin kamp mod den frygt, de færreste ryttere vil tale om efter kollegas død
 
 
KARRIERESTOP
 
Rollen som mor og elitesejler var for svær at kombinere. Derfor tog hun en svær beslutning
Rollen som mor og elitesejler var for svær at kombinere. Derfor tog hun en svær beslutning Rollen som mor og elitesejler var for svær at kombinere. Derfor tog hun en svær beslutning
 
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Nonbinær elev døde dagen efter at have været i slagsmål på skoletoilet
 
 
 
2 Mor til to: »Forstår I ikke? Ser I ikke, hvilken pris I betaler?«
 
 
 
3 Flere danske medier ramt af plagiatsager: Stribevis af artikler fra anerkendt journalist trækkes tilbage
 
 
 
4 Chefredaktøren: Alle har tabt i sagen om overfald på Borup Skole – TV 2 ikke mindst
 
 
 
5 50 år: »Jeg har altid været dårlig til at sige ja til interviews. Så det er lidt specielt, at jeg gør det her«
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  To dygtige planlæggere til byudvikling, lokalplaner, miljøvurderinger og andre planopgaver
 
Frist:­ 08/03/2024   Albertslund Kommune Læs mere
 
  Økonomi- og administrationschef
 
Frist:­ 29/02/2024   Folketeatret Læs mere
 
  Bibliotekschef til Biblioteket Frederiksberg
 
Frist:­ 06/03/2024   Frederiksberg Kommune Læs mere
 
  Forbundssekretær
 
Frist:­ 04/03/2024   HK Læs mere
 
  Observatoriet i Brorfelde søger ny ledestjerne
 
Frist:­ 01/03/2024   Holbæk Kommune Læs mere