Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
 
De Sint is weer in het land! Extra leuk om boeken over Sinterklaas te lenen en te lezen. Zie leuke leestips hieronder! Ook is er een vrolijke theatervoorstelling, én maak je kans op gratis tickets voor het Huis van Sinterklaas. Maar eerst nog een speciale boodschap van de Sint voor jou.
 
 
 
 
 
 
 
S
 

Midden op zee ziet Aadje Piraatje in de verte de boot van Sinterklaas. Terwijl alle piraten bang lijken voor Sint en de pieten is Aadje dat niet. Aadje houdt wel van avontuur. In de voorstelling wisselt hij van tanden, bouwt hij samen met de andere piraten een piratensneeuwpop én leert hij lezen. De voorstelling over Aadje Piraatje is gebaseerd op de boeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma.Hier vind je alle boeken van Aadje Piraatje. 
Beeld: Sieb Posthuma
zaterdag 19 november | 15:30 uur | Bibliotheek Neude, reserveer hier

 
S

Goed nieuws! Sinterklaas komt in 2022 weer logeren in Museum Catharijneconvent! Je beleeft hier allemaal avonturen. Waar komt het gebruik van de gouden chocolademunten eigenlijk vandaan? Je hoort erover tijdens een theatraal bezoek in zijn sfeervolle huis in Utrecht. Extra leuk: aan het eind ontmoet je de Sint!
Beeld: Charlotte Dematons

 

Maak kans op tickets!

Bibliotheek Utrecht mag 25 tickets weggeven voor een bezoek aan het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent. De tickets zijn geldig op vrijdag 2 december om 16.00 uur. Laat hier weten met wie je graag zou willen komen, en wie weet ben jij de gelukkige! Reageer voor maandag 21 november. Het Huis van Sinterklaas is bijna uitverkocht, dus is het extra speciaal dat er tickets voor bieb-leden zijn. 

Extra leuk - De miniatuurversie van dit leukste huis van Utrecht staat vanaf 21 november in Bibliotheek Neude. 

Het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent vindt dat alle kinderen de kans moeten krijgen te lezen. Daarom steunen zij de campagne ‘Wie dit Leest kan ook een boek lezen’. Een campagne om alle kinderen in Utrecht gratis lid te maken.

 
S
 
Hulp bij rijmen

Help jij de Sint met gedichtjes schrijven, maar lukt het rijmen nog niet zo goed? Kom dan naar het Poëziespreekuur. Daar zitten de dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde klaar om je te helpen. 

donderdag 2 december | 14.00 - 17.00 uur | Bibliotheek Neude | Grote hal | gratis, aanmelden niet nodig 

 
 
S

Van Prinses Arabella tot de Zoete Zusjes, bekijk hier meer leuke sintboeken.

 
Bekijk en reserveer   S
 
Bekijk en reserveer   S
Bekijk en reserveer   S
 
Bekijk en reserveer   S

Ook kun je in De Voorleeshoek digitaal voorgelezen worden, met prenten en muziek. Er staan wekelijks nieuwe verhalen online voor kinderen van 0-10 jaar, en ze zijn gratis toegankelijk voor bibliotheek-leden. Wat dacht je van ‘De Pieten maken het bont’ of ‘Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas’. Bekijk de verhalen hier.

S
 
Was jij er ook?
Bij de aankomst van Sinterklaas in Utrecht had hij een mooi cadeau voor burgemeester Sharon Dijksma meegenomen: een reuze bibliotheekpas! Omdat lezen leuk en belangrijk is.
 
 
S
Heb jij een boek gelezen en moest je erom lachen, kon je het niet wegleggen of vond je het juist heel saai? Laat het ons weten en maak kans op een iPad.  

In alle bibliotheken van Utrecht kun je nu een win-boekenlegger meenemen. Op de ene helft vul je in wat je van het boek vond. De andere helft doe je in de inleverbox en daarmee maak je kans op een Ipad! Hoe meer boeken je leest, hoe meer kans je maakt. Want van elk gelezen boek mag je een win-boekenlegger invullen. Doe mee voor 20 november! Meer weten? Lees online verder.
 
S
 
Tip: Winters Theater

Reserveer nu en beleef de mooiste voorstellingen in december en de kerstvakantie: 

 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open