10 jaar Hollands Glorie

De nieuwe editie van Hollands Glorie ligt nu in de winkel! In deze jubileumeditie onder andere:

  • Weekendjes weg in alle 12 provincies met tips waar te slapen en te eten en wat te bezoeken.
  • 48 uur in Amsterdam. 41 tips voor een bezoek aan onze hoofdstad.
  • Wandelingen op alle vijf de Waddeneilanden.
  • Interview met de 75-jarige mr. Toppop, Ad Visser.
  • Ons Dorp is dit keer Ravenstein (eigenlijk een stadje sinds 1380).
  • In de spotlight zeven Jeunes Restaurateurs verspreid door het land.
  • Reinildis van Ditzhuyzen over etiquette-ergernissen.
  • Smakelijke recepten voor in de open lucht uit De buitenkeuken.
  • Nog veel meer tips en adressen om er in eigen land op uit te trekken deze zomer.

Zomertip in eigen land

De mens en de natuur; een relatie die kunstenaars, dichters en schrijvers al eeuwenlang inspireert. Een relatie die vaak lyrisch of romantisch is maar ook gecompliceerd kan zijn. We genieten immers van haar zinnenprikkelende schoonheid maar zien tegelijkertijd hoe we haar met ons menselijk handelen aantasten en verwoesten. CODA Museum presenteert tot en met 25 september 2022 Inside the outside – pioneers in lens-based media; een groepstentoonstelling die deze bijzondere verhouding onderzoekt.
 
Inside the outside - pioneers in lens-based media
CODA Museum Apeldoorn | t/m 25 september 2022 | www.coda-apeldoorn.nl/theoutside

Geniet van het buitenleven bij de Utrechtse kastelen & buitenplaatsen

Regio Utrecht beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen, gelegen op de mooiste plekken in het landschap. Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen. De locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar, ideaal om per fiets te bezoeken. Bekijk de tips!

Kijk voor meer informatie op www.visitutrechtregion.com

Nu bij een abonnement: De Buitenkeuken

In De Buitenkeuken trekken Olle Swets en Charlotte Marres met hun ‘portable kitchen’ door Nederland en Vlaanderen, op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. In de buitenlucht, op open vuur, koken ze de heerlijkste gerechten samen met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Bij elk recept dat Olle en Charlotte hebben gekookt, zit ook een bijpassende wijntip, een mooi verhaal en foto’s waar je direct trek van krijgt. Een open vuur is niet nodig, de recepten zijn gelukkig óók zeer geschikt voor de keuken thuis.

Neem nu een jaarabonnement op Hollands Glorie voor €38 en ontvang De Buitenkeuken cadeau!

Fabrique des Lumières

Op 22 april 2022 is in de Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam een nieuw digitaal kunstcentrum geopend: Fabrique des Lumières. Het kunstcentrum is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces dat bekend is van het Atelier des Lumières in Parijs. In Fabrique des Lumières zijn immersieve exposities te zien van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met behulp van geavanceerde technologie worden de kunstwerken door lichtprojecties en begeleidende muziek tot leven gebracht. De eerste expositie bestaat uit werken van de kunstenaar Gustav Klimt en zijn tijdgenoten en biedt de bezoeker een nieuw perspectief op de Weense schilderkunst van de negentiende en twintigste eeuw.

Fabrique des Lumières is momenteel te zien in de Zuiveringshal West op het Westergasterrein te Amsterdam. Kaarten zijn te koop via deze link.

Cultureel en culinair genieten

Beleef jouw zomer in Zeist
Geniet in Slotstad Zeist van de mooie natuur, het rijke verleden en de beste restaurants. De grandeur van vroeger heeft zijn weg gevonden in het heden. Ontdek het beste van Zeist en stel met onze zonnige tips je eigen vakantie samen.

Kijk voor meer informatie op www.zomerinzeist.info

Winnen! Kunstenaars: meesters van de selfie

In slechts een paar seconden heeft ons brein een oordeel geveld over een ander persoon. Of het nu een ontmoeting is, via een scherm of in levende lijve. In De kunst van jezelf presenteren laat kunsthistoricus Judith Grimbergen zien dat dit eigenlijk 600 jaar geleden al begon toen kunstenaars zelfportretten gingen maken. In haar boek gaat ze kriskras door de geschiedenis heen, van olieverfschilderijen tot digitale selfies, en kijkt ze naar hoe men zich vroeger en nu vertoont en de beweegredenen daarvan. Grimbergen hoopt dat de zelfportretten tot leven komen en dat u, al zelf reflecterend, de kunst van het presenteren onder de knie krijgt.
Judith Grimbergen, De kunst van jezelf presenteren, Noordhoff, €24,95

Wij mogen 3 exemplaren van dit boek verloten. Wilt u kans maken op dit boek, vul dan hier uw gegevens in. 

Wandelen met een verrekijker

Wandelen is een heerlijke activiteit om buiten in de natuur te zijn en te ontspannen. Het wordt echter nog leuker als je een verrekijker meeneemt! Er zijn namelijk altijd mooie dingen te zien, die je met het blote oog vaak ontgaan. Van vogels of dieren, tot een doorkijkje in de verte, met een verrekijker haal je dat heel makkelijk dichterbij. 

Bekijk hier het uitgebreide webinar over het ruime assortiment compacte wandel verrekijkers van Bushnell.

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp