ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-12-2021
Julian Álvarez: getipt door Tagliafico bij Ajax, gevolgd door de wereldtop

Een goed gevulde prijzenkast, vijf A-interlands en een duizelingwekkend aantal doelpunten. Het is eigenlijk een klein wonder te noemen dat de 21-jarige Julian Álvarez nog altijd in de Argentijnse competitie speelt. Vannacht liet het supertalent opnieuw zien dat hij met kop en schouders boven de rest uitsteek in zijn land door River Plate eigenhandig naar de Argentijnse supercup te schieten. Álvarez is het volgende wonderkind uit Argentinië


lees verder
Samenvatting Feyenoord - Ajax (0-2)

Ajax heeft zich na een mindere fase in de Eredivisie herpakt met een belangrijke overwinning in De Klassieker. De Amsterdammers waren in De Kuip met 0-2 te sterk voor Feyenoord. Bekijk hier de hoogtepunten van het altijd beladen duel.

lees verder
ELF Voetbal 12 met Marcos Senesi, Phillip Cocu, Rick Karsdorp, familie Stekelenburg en het trio van Greuther Fürth

ELF Voetbal nummer 12 is uit! De laatste editie van dit kalenderjaar staat weer vol met prachtige verhalen. Interviews met Marcos Senesi, met Phillip Cocu en met oud-Ajax speler John O'Brien. We gingen op bezoek bij de familie Stekelenburg, zochten in Duitsland trainer Peter Hyballa op, bij Greuther Fürth de drie Nederlandse verdedigers, in Italië spraken we af met Rick Karsdorp en in Amsterdam met Sparta Rotterdam-doelman Benjamin van Leer bij diens bedrijf. Hij bezorgt maaltijden onder de naam Happy Taste. Daarnaast een interview met Ajax-kwelgeest Lucas Moura, met het kleurrijke SC Cambuur-talent Jhondly van der Meer en het tragische verhaal van Bart van Hintum bij wiens dochter Chloé leukemie is geconstateerd.

lees verder
Vertessen, Senesi en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 17

Speelronde nummer zeventien in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

lees verder
Interview Phillip Cocu: "Ik had als trainer alweer aan de slag kunnen gaan"

Phillip Cocu gaat alweer ruim een jaar door het leven als voetballiefhebber. Als toeschouwer, voetbalvader en oud-international. Na zijn ontslag als manager bij Derby County koos de 51-jarige Eindhovenaar voor een periode van uitzoomen. Nu is de batterij volledig opgeladen en staat hij klaar voor een nieuwe uitdaging. "Een ambitieuze club met een goed verhaal en duidelijke doelen? Laat ze maar bellen."

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? [4]

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het vierde deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Interview John O'Brien: "Als speler van Ajax voelde ik me niet veilig of vertrouwd"

Veel oud-voetballers blijven na hun carrière werkzaam in de voetbalwereld. John O'Brien ging een heel nieuwe uitdaging aan. De Amerikaan, die uitkwam voor Ajax, FC Utrecht en ADO Den Haag, behaalde aan de California School Of Professional Psychology zijn doctoraat en is nu doctor O'Brien. "Als je met te veel gevoelens en gedachten in je lijf rondloopt, kun je jezelf kwijtraken."

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? [3]

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het derde deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Interview Justin Hoogma, Nick Viergever en Jetro Willems, Greuther Fürth: "We maken hier lange dagen"

Afgelopen zondag was het zover. SpVgg Greuther Fürth boekte de eerste zege in de Bundesliga sinds haar promotie. Sinds dit seizoen spelen met Justin Hoogma, Nick Viergever en Jetro Willems liefst drie Nederlanders in de verdediging van de Beierse club. Ze maakten hun keuze om verschillende redenen. "Toen Nick belde zei ik direct: 'kom lekker hierheen'."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Tottenham Hotspur - Arsenal FC15-01-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Liverpool FC - Brentford FC15-01-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Chelsea FC15-01-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Leeds United15-01-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Newcastle United - Watford FC15-01-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Bekijk alle voetbalreizen