ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-09-2024
Julián Carranza wacht op doorbraak bij Feyenoord: "Voor Julio Cruz bleek het ook een goede keuze"

Doorbreken in De Kuip is niet de enige missie waarmee Feyenoord-aanwinst Julián Carranza naar Rotterdam is gereisd. Na jarenlang in de MLS te hebben gespeeld, wil de spits het nu gaan maken in Europa. De beoogde opvolger van Santiago Gimenez heeft haast om zichzelf te bewijzen in de Eredivisie en de Champions League. Het ultieme doel is namelijk een plekje in het Argentijnse nationale team voor het WK 2026. "Als Julián goed speelt bij Feyenoord, kan hij derde spits achter Lautaro Martinez en Julián Álvarez worden."


lees verder
Samenvatting Juventus - PSV 3-1 (competitiefase Champions League)

PSV kende dinsdagavond een valse start in de competitiefase van de Champions League. Het eerste duel uit bij Juventus resulteerde in een 3-1 nederlaag. Kort voor het eindsignaal wist de ingevallen Ismael Saibari de eer te redden voor de Eindhovenaren.

lees verder
Win het boek Een verloren wedstrijd kun je niet meer winnen van Joep Schreuder

"Een verzameling korte verhalen die bij elkaar lezen als een pleidooi voor zijn manier van werken: altijd met de neus aan het venster van de actualiteit." Een regel uit een recensie die uitstekend de tendens beschrijft van het boek Een verloren wedstrijd kun je niet winnen. Het boekwerk dat een kijkje achter de schermen van de Nederlandse voetbalcompetitie en het EK 2024 door de ogen van sportverslaggever Joep Schreuder geeft. Het boek is nu te winnen via onze website.

lees verder
Het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie: boordevol verrassingen en spektakel

Het is nog erg vroeg in het seizoen, maar de Keuken Kampioen Divisie zit bomvol verrassingen en opvallende zaken. Zo is Helmond Sport koploper en kan SC Cambuur haar draai maar niet vinden in het splinternieuwe Kooi Stadion. Ook in Den Haag, Venlo en Volendam zijn de fans niet blij, terwijl in Den Bosch lachende gezichten te vinden zijn. Hier is een overzicht van de meest opvallende zaken in de KKD tot nu toe.

lees verder
Philippe Sandler: "Kompany stuurde me via WhatsApp filmpjes van hele harde tackles"

Inspiratiebronnen zijn er in alle vormen en maten. Dat geldt ook voor de inspiratiebronnen van Philippe Sandler. De 27-jarige centrale verdediger van NEC put zijn dagelijkse dosis inspiratie uit onder ander zes overvloedige bronnen. "Kompany stuurde mij filmpjes van harde tackles."

lees verder
De mooiste affiches tijdens eerste Champions League-week van het seizoen

De voorrondes zijn al sinds begin juli aan de gang, maar dinsdag begint eindelijk het hoofdtoernooi van de Champions League. Net als vorig seizoen met twee Nederlandse deelnemers in de groepsfase. ELF zet de mooiste affiches van de eerste CL-week in het nieuwe format voor je op een rij. 

lees verder
Het extra dikke PANNA! Champions League Doeboek 2024/25 is uit!

The Champioooooons! De melodie klinkt vanaf 17 september weer haast dagelijks. Dit jaar vaker dan ooit, want de Champions League kent niet langer 32 maar 36 deelnemers! Bovendien niet langer een poulefase met zes wedstrijden, maar een competitiefase van acht duels! Het nieuwe extra dikke PANNA! Doeboek staat volledig in het teken van de Champions League. Met strips, quizzen, puzzels, kleuropdrachten en nog veel meer leuke dingen!

lees verder
Het Serie A-seizoen van Davy Klaassen: 'Mooi dat dat bij Inter meermaals is benadrukt'

Een kleine driehonderd minuten en slechts twee basisplaatsen. Nul goals en ook geen assists. Nee, op basis van de cijfers kan je toch nauwelijks positief zijn over het seizoen van Davy Klaassen bij Inter. Toch won de middenvelder in één jaar twee prijzen, is hij een ervaring rijker en mag hij nu weer terugkeren bij de club die hem, voor hij naar Italië vertrok, eigenlijk niet meer nodig had.

lees verder
Sunderland AFC wil met nieuwe manager en fanatieke achterban terug naar Premier League

Het grootste stadion van de Championship, een enorm enthousiaste supportersschare en in alle gevallen een Sleeping Giant die graag terug wil naar het hoogste Engelse voetbalwalhalla. Sunderland AFC is met haar nieuwe manager, die een behoorlijk fors budget mee heeft gekregen om te shoppen op de transfermarkt, ambitieus. Bovendien verloopt de revalidatie van onze landgenoot Jenson Seelt naar wens en hoopt hij in de herfst terug te keren in de ploeg. Dit seizoen kan weleens hét seizoen van Sunderland AFC worden.

lees verder