Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief
Humanity House logo Update

Juniprogramma Humanity House

Met de vreselijke aanslagen in Manchester van 22 mei barsten ook de discussies weer los. En waar dit soms leidt tot het tegen elkaar opzetten van mensen, zoeken wij juist de verbinding. Want wij geloven dat door bewustzijn te creëren over mondiale humanitaire thema's, we mensen positief in beweging kunnen brengen. Deze missie zetten we ook voort in onze programmering van de komende maand. We nodigen je hier graag voor uit!

Afbeelding  

Syrische vrouwen aan de onderhandelingstafel

DISCUSSIE - Drie Syrische vrouwen die zich inzetten voor vrede en vrouwenrechten. Ze delen hun verhaal, tonen korte films over de oorlog in Syrië en gaan in gesprek over de rol van vrouwen in het vredesproces.

ma
29.05
19:30
Afbeelding  

De Britse verkiezingen: Wat betekent dit voor Brexit? #EUforumdebat

DEBAT - In de schaduw van de vreselijke aanslagen van 22 mei in Manchester, bespreken we de stand van zaken in Groot-Brittannië. Welke gevolgen heeft Brexit voor Europa en voor de toekomst van Groot-Brittannië?

wo
31.05
20:00
Afbeelding  

Welke invloed heeft de Armeense genocide nog?

FILM & GESPREK - Welke invloed heeft de Armeense genocide nog op de nabestaanden? Een bespreking aan de hand van de film Ararat (2002).

do
08.06
19:30
Afbeelding  

Enough = Enough! Waartegen kom jij in verzet?

EVENEMENT - Wat kun jij doen om polarisatie, angst en haat tegen te gaan als het gaat om het Israël-Palestinaconflict? Een dag vol workshops en lezingen tijdens het slotevenement van het zesdaagse Enough = Enough!

za
10.06
10:45
Afbeelding  

Café Humanitair: uit nood geboren strategieën om te overleven

BOEKLANCERING - Zo'n 2 miljard mensen leven in landen met conflict en geweld. Hoe zij hun hoofd boven water houden, lees je in het boek 'People, Aid and Institutions in socio-economic recovery'.

wo
14.06
16:00
Afbeelding  

Over de grens. Migratie vs. formatie

BOEKPRESENTATIE - De vluchtelingencrisis stelt Nederland en Europa op de proef. Dat zien we ook terug in de formatiegesprekken. Is migratie het breekpunt? Praat mee over de uitdagingen met politici uit Brussel en Den Haag.

vr
16.06
15:00
Afbeelding  

HILAC-lezing: Respect voor humanitair oorlogsrecht op zee

LEZING - Een bijzondere HILAC-lezing over de juridische ontwikkelingen en vernieuwingen op het gebied van humanitair oorlogsrecht op zee.

di
20.06
19:30
 

TENTOONSTELLING

Afbeelding

Nieuw: Framing the Transition

Onze nieuwe tentoonstelling! 12 Birmese fotografen 'framen' de transitie in Myanmar. Ze richten zich op de meest prangende kwesties waar het land voor staat tijdens deze historische transitie van gesloten dictatuur naar open democratie.

 

BUITENBIOS

Afbeelding

Een ode aan dromers & dwarsdenkers

Ook dit jaar organiseren we weer Bios in de Buitenlucht. Geniet elke donderdag in augustus van de beste films en documentaires, in de openlucht! Het thema van dit jaar: 'Dromers & Dwarsdenkers'.

 

BLOG

Afbeelding

Van zelfmoordterrorist tot kleermaker

De Afghaanse Abas zou een martelaar worden. Maar als hij op het punt staat een aanslag te plegen, bedenkt hij zich. Bekijk de korte film over zijn persoonlijke verhaal.

 
Klik hier voor onze andere partners  

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag
070-31000 50

info@humanityhouse.org
Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden