Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 19 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Juridische regels (schijn)zelfstandigheid verder uitgewerkt, meer handhaving fiscus
Het kabinet heeft de eerder dit jaar aangekondigde maatregelen rond zzp’ers verder uitgewerkt. Onder meer de zelfstandigenaftrek is sneller en sterker verlaagd. Ook wordt er gewerkt aan de juridische verduidelijking van de regels rond de vraag wanneer iemand in dienst is. Tot slot wordt ingezet op handhaving door de Belastingdienst.
Lees verder »
Accountant verduisterde geld als penningmeester Elvis fanclub
Voormalig Schiedams raadslid en accountant René J. is veroordeeld voor het verduisteren van geld als penningmeester bij Elvis fanclub ‘It’s Elvis Time’. De man blijkt bovendien op meer plekken een greep in de kas te hebben gedaan, meldt regionale publieke omroep Rijnmond.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hi accountant, ben jij klaar voor de overstap?

De TIJD vliegt voorbij! Nog even en we maken alweer de overstap naar een nieuw jaar. Ben jij al bezig met de jaarafsluiting en je doelen voor het nieuwe jaar? Ontdek in TIJD magazine alles wat jij moet weten voor een goede overstap!

Lees verder »
Hof: rittenregistratie onvoldoende, terechte bijtelling algemeen directeur energiebedrijf
De Belastingdienst heeft terecht een naheffingsaanslag loonbelasting over 2018 opgelegd aan de algemeen directeur van een energiebedrijf, oordeelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De man wist met een achteraf opgestelde rittenregistratie onvoldoende aan te tonen dat hij de auto van de zaak waarin hij in 2018 reed minder dan het toegestane aantal kilometers voor privédoeleinden heeft gebruikt.
Lees verder »
Personalia | Anneke Boer, Christiaan Dommerholt en Jeffrey Martens benoemd tot partner bij Grant Thornton
Grant Thornton Nederland benoemt met ingang van 1 januari 2023 Anneke Boer, Christiaan Dommerholt en Jeffrey Martens tot partner.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Veel belastingtarieven wijzigen de komende jaren, wat is er nog mogelijk met box 2 en 3?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Er komt een nieuw stelsel op basis van werkelijk rendement. Hoe anticipeert de DGA op de verhoging van het box 2-tarief? Kun jij als adviseur voldoende inspelen op de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan? Jeroen Knol bespreekt op 19 januari de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoe beïnvloeden forfaits de heffing van schenk- en erfbelasting?

In de Successiewet wordt veel gebruik gemaakt van ficties en forfaits. Ficties zijn in de wet opgenomen, om te kunnen heffen waar dat zonder fictie niet kan. Bijvoorbeeld bij waardestijging van aandelen, doordat een lijfrenteverplichting bij overlijden wegvalt. Van geheel andere orde is het gebruik van forfaits. Hoe beïnvloeden die de heffing van schenk- en […]

Lees verder »
AV-Top 50 | Na het zoet het zuur
Sinds oktober 2022 zijn ondernemers verplicht hun coronaschulden af te lossen. Wat moeten accountants en administrateurs weten als klanten vragen hebben? Fiscalist Andor Valkenburg zet de regelingen en complicaties op een rijtje.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo werf je een nieuwe boekhouder

Het aantal vacatures bij accountants- en administratiekantoren blijft maar groeien. De vacatures staan bovendien regelmatig langer dan een jaar open. Een personeelstekort kun je deels opvangen door te digitaliseren en efficiënter te werken, maar voldoende handen en hersenen zijn uiteindelijk toch écht noodzakelijk. Wij geven 6 praktische adviezen van een HR-specialist én 1 out-of-the-box bonustip. […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
WKR biedt grip op de vrije ruimte in 2023

Als het om de werkkostenregeling gaat, zijn er zelfs jaren na de invoering in 2015 nog veel onduidelijkheden. Sommige vergoedingen vallen binnen de vrije ruimte en zijn vrijgesteld van loonbelasting, maar anderen weer niet. De vrije ruimte heeft daarmee direct zijn regels. Door de werkkostenregeling goed administratief te verwerken, voorkom je een overschrijding van de […]

Lees verder »
HET JAAR VAN (5) Peter Schimmel: ‘Organisatiepsychologie is here to stay’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Peter Schimmel, forensisch accountant en oprichter van Deskundigonderzoek.nl.
Lees verder »
Kabinet wil verbetering toezicht op ANBI’s
Het kabinet wil het toezicht op Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) anders in gaan richten, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de informatie die de Belastingdienst heeft over ANBI’s. Ook wordt de samenwerking met de sector verder opgezocht en uitgebreid, om zelfregulering van de sector te versterken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Meerderheid in zicht voor nieuw pensioenstelsel
HET JAAR VAN (4) Marjan Heemskerk: ‘Er is nog te veel angst om data-analyse écht te gebruiken in de controlepraktijk’
Deadline aanvraag Brexitregeling voor ondernemers opgeschoven
Flynth begint tuchtzaak tegen oud-werknemer die al drie jaar weg is
OPLEIDINGEN
Fiscale en civielrechtelijke aspecten van thuiswerken: alles op een rij (webinar):
Extendum
22 december 2022
Masterclass Word intern vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
19 januari 2023
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Fiscaal Vanmorgen
2 februari 2023
VACATURES
Vacature Manager Assurance
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Nieuwegein/Utrecht
Fiscalist (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Manager Accountancy en Advies
HLB Witlox Van den Boomen
Waalre, Val;kenburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN