Kaaszager Albert Hendriks kan hofleverancier Leeuwarden 2018 worden!

3 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van FryskNijs niet goed zichtbaar is,
klik dan hier voor de online versie.
Voeg redactie@friesnieuws.nl toe aan uw adresboek voor correcte weergave en aflevering.
Nieuwsbrief: 11/10/2015

Toeristisch nieuws uit Friesland


Net te leauwen - Ongelofelijk

Kaaszager Albert Hendriks kan hofleverancier Leeuwarden 2018 worden!
Hier, in de gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden, zitten de daders die uit naam van de organisatie van Leeuwarden 2018 een schandbrief van de Zuivelhoeve op Facebook deelden. Leeuwarden 2018 is een 100% door de gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân gesubidieerde feestclub. Klik hier voor vergroting.

LEEUWARDEN (NL) – Timmerman en fietsenmaker Albert Hendriks uit Wolvega had donderdag 5 november 2015 in Leeuwarden een gesprek met wat grappenmakers als Jan Jaap van der Wal de “culturele haatorganisatie” noemen. Stichting Kulturele Haadstêd 2018 is het publieke lichaam dat eerst zichzelf en dan de festiviteiten overeind moet zien te krijgen vanwege Leeuwarden European Capital of Culture 2018. Een onderscheiding die Maastricht en Eindhoven ook graag hadden gehad, maar de Friese hoofdstad heeft iets wat de Limburgers en Brabanders node missen: mienskip. Dat is zoiets als carnaval, maar dan zonder vreemdwijverij en verkleedpartijen.


Omdat de Wolvegaster ambachtsman beperkt toerekeningsvatbaar is, was Jant van Dijk van Congresbureau Friesland (Huisartsencongres in 2016 in Leeuwarden!) de kroongetuige van de beladen bijeenkomst. Zwaar beladen zelfs, want Hendriks had bikkelharde Leeuwarden 2018 promotiekaasjes “aangesneden” met een cirkelzaag, om precies te zijn een Metabo afkortzaag. Een grap die culinair Fryslân en de leverancier van de kaasjes op hun grondvesten deed schudden, helemaal toen de populairste Friese media, de Leeuwarder Courant en Liwwadders, er nog een plakje bovenop deden.
De in de hoofdstad gevestigde schrijvers werden betrekkelijk voorzichtig berispt. Zij zijn immers de buren van de kaasketen die weer een grote sponsor is van Leeuwarden 2018. Maar de buitenlander Hendriks uit het verre Wolvega kreeg de volle laag. Omdat hij was begonnen, weliswaar op zijn eigen Facebook-pagina, met het etaleren van Ljouwert-kaasjes waarvan de herkomst niet bekend was vanwege het ontbreken van het etiket van de producent. Hendriks speurde naar de kaasmaker waarvan hij dacht dat het geen Fries kon zijn. Een bekende Leeuwarder schreef in een reactie: “Rode kazen? China!”
 


Klik hier om het hele artikel, met meer foto's, op de website te lezen.
Zie voor meer toeristisch nieuws uit Friesland: www.friesnieuws.nl

Deel dit bericht


Share
Tweet
Forward
Share
+1
U ontvangt deze e-mail omdat u bent aangemeld voor de wekelijkse nieuwsbrief van friesnieuws.nl
Kantoor- en postadres redactie:
Friesland Holland Tourist Information and Travel ServiceHoofdstraat West 38Wolvega, Friesland 8471 HV Netherlands
Add us to your address book
Stuur bericht door    Afmelden    Wijzig uw profiel 

Friesnieuws.nl

Categories: Town Information Local County
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019