Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 15 maart 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet breidt coronasteun ondernemers verder uit
Het kabinet heeft vrijdag de verwachte uitbreiding van een aantal steunmaatregelen aangekondigd. Daarbij gaat het vooral om een hogere tegemoetkoming via de TVL en een uitbreiding van de TONK. Lees er hier alles over:
Lees verder »
Accountants tussen twee vuren bij uit de hand gelopen zakelijk conflict ex-echtgenoten
Ze zullen zich vast wel eens vertwijfeld hebben afgevraagd in wat voor wespennest ze zijn beland, de Limburgse accountants- en belastingadvieskantoren MN Adviseurs en Accountants en Intermedis A&A. Beide kantoren zijn speelbal in een conflict dat de twee aandeelhouders van OMC International met elkaar uitvechten
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant dient jaarlijks een POP te maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig je voortgang kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
In één oogopslag alle belangrijke NOW-datums op een rij
Het UWV heeft de belangrijkste datums op een rij gezet waarin een aanvraag kan worden gedaan voor een tegemoetkoming of definitieve berekening van de verschillende NOW-rondes.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoe beoordeel je de moderne arbeidsrelatie?

Enkele recent gepubliceerde uitspraken hebben veel aandacht gekregen, zoals het arrest van de Hoge Raad van 6 november 2020 en de uitspraken over de Uber-chauffeurs en de Deliveroo-maaltijdbezorgers. Leiden deze uitspraken tot een compleet andere beoordeling van de arbeidsrelatie? Wat betekenen ze voor de (rechts)praktijk – en beïnvloeden ze de Webmodule beoordeling arbeidsrelatie?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 23 maart van Marja van den Oetelaar hoe je btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
FIOD houdt medewerkers administratiekantoor aan na telefoontaps
De FIOD heeft donderdag vier medewerkers van een administratiekantoor aangehouden op verdenking van schending van geheimhouding. De vrouw (51) en drie mannen (26, 40 en 50) uit Eindhoven werken bij een administratiekantoor dat medio februari voor een ander strafrechtelijk onderzoek een vordering tot uitlevering van gegevens heeft gekregen
Lees verder »
Personalia | Linda Sas per 1 mei bestuurslid AFM
Per 1 mei 2021 wordt Linda Sas bestuurslid Intern bedrijf bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ze wordt als niet-statutair bestuurder verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering.
Lees verder »
Dozen met losse papieren aanleveren onvoldoende: NZa stelt zorgbestuurder aansprakelijk
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt zorgaanbieder Zorg voor Elk uit Utrecht een boete van 270.000 euro op vanwege een onvolledige administratie. Het aanleveren van drie dozen met losse papieren is onvoldoende voor de toezichthouder en de externe accountant om de boeken te kunnen controleren.
Lees verder »
Rechter in bodemzaak: NOW niet, TVL wel relevant bij vaststellen huurkorting door Corona
Ondernemers die aantoonbaar financieel zijn getroffen door de coronacrisis krijgen bij de rechter vaak een huurverlaging als de verhuurder daar niet vrijwillig aan meewerkt. Bij de berekening van het omzetverlies, op basis waarvan de huurprijs wordt gewijzigd, telt steun via de NOW-regeling niet en steun via de TVL wél mee.
Lees verder »
Nieuwe regels btw e-commerce: wat verandert er?
Op 1 juli 2021 gaan de nieuwe EU-regels btw e-commerce in. Dat heeft vooral consequenties voor ondernemers met een webshop. De Belastingdienst zet op een rij wat er straks verandert.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
4 accountancytrends voor 2021

Welke trends kunnen we dit jaar in de accountancy verwachten? En hoe speel je daarop in als accountant? Lees het in deze blog.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
PBCL – Geen gedoe meer met het uitvragen van gegevens

Het uitvragen van gegevens van al je klanten is ieder jaar weer een uitdaging. Je bent onnodig veel tijd kwijt en de kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s aan arbeidsuren. En dan hebben we nog niet eens de gebrekkige veiligheid genoemd. Met PBCL maak je het aanleverproces van gegevens een stuk makkelijker.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
RJ-Uiting: impact Corona en compensatieregelingen op jaarverslaggeving zorginstellingen
Personalia | EBBEN Partners en Eagle TradeVision gaan samenwerken
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
10 mei 2021
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten (15 en 22 april)
The Legal Company
15 april 2021
Cursus Estate planning
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
21 juni 2021
VACATURES
Adviseur MKB – Emmeloord
de Jong & Laan
Emmeloord
Controleleider Middelgroot Accountantskantoor
Rousch
Vestigingsleider Enschede, gedreven en betrokken manager
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Enschede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN