Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Klant geeft administratiekantoor geen kans op verbetering, herstelwerk accountantskantoor niet te verhalen
Een onderneming in de machinebouw was ontevreden over de (fiscale) werkzaamheden die een administratiekantoor uitvoerde en liet een accountantskantoor herstelwerk uitvoeren. Bij de rechtbank Noord-Holland vorderde het bedrijf de kosten terug van het administratiekantoor, maar de rechtbank wijst de vorderingen af.
Lees verder »
Kabinet gaat toch niets doen aan fiscale eenheidsregime vpb
Het kabinet gaat in deze kabinetsperiode geen nieuwe groepsregeling in de vennootschapsbelasting introduceren. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) in een bijlage bij een Kamerbrief over de fiscale beleids- en uitvoeringsagenda. Het kabinet stelt op dit moment andere prioriteiten en vreest een onmogelijke opgave voor de praktijk en de Belastingdienst als er teveel fiscale […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Blijf op de hoogte van 2022 trends in accountancy!

Woon een gratis WEBINAR bij georganiseerd door Hyarchis (15 juni, 11:30 – 13:00 CEST) en krijg het laatste nieuws over de accountancymarkt van echte experts! We hebben het businessmodel van de accountant langzaam zien veranderen en we denken dat dat de komende jaren nog zal versnellen.

Lees verder »
Kamer eist coronasteun voor door Oekraïne-oorlog getroffen bedrijven
De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd enkele coronasteunregelingen ook beschikbaar te stellen voor bedrijven die zijn getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Veel andere Europese landen bieden al steun aan zulke bedrijven.
Lees verder »
Europese NOW-fraudeurs voor de rechter in Nederland
Het Openbaar Ministerie verwijt drie verdachten het gebruik van valse documenten om in aanmerking te komen voor NOW-subsidie. In totaal zou 96.288 euro aan loonsteun zijn ontvangen en witgewassen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Tijdschrift Familiebedrijven

• April editie: Aannemen personeel
• Multidisciplinair + praktijkgericht nascholingstijdschrift
• 6 uur netto-onderwijs

Gratis proefnummer »
NBA: Fraude vraagt een meer kritische grondhouding van accountants
Een nieuw rapport van de NBA over fraude wijst op de maatschappelijke functie en de daarbij passende meer kritische grondhouding van de accountant. De accountant moet van nature alerter zijn op frauderisico’s en materiële afwijkingen als gevolg van fraude.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | Interesse van private investeerders neemt toe
De overname van Accon avm door Flynth is zonder twijfel de meest spraakmakende overname in de accountancybranche van het afgelopen jaar. Maar er gebeurde nog veel meer. Ook kleinere partijen waren op het overnamepad. Al neemt de animo bij accountantskantoren wel af, signaleert Arjen Schutte van Full Finance. Hij ziet dat met name private investeerders […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Checklist: Een goed klantenportaal voor accountants

Waar moet een goed klantenportaal voor de accountancybranche aan voldoen? Het is belangrijk om te kiezen voor functionaliteiten die passen bij jouw organisatie en bij de klanten. Een portaal kan het werk op allerlei manieren makkelijker maken en vaak is er veel mogelijk. Maar wat moet een klantenportaal sowieso altijd kunnen?

Lees verder »
Mazars en Value8 bereiken schikking
Investeringsmaatschappij Value8 en Mazars hebben besloten de lopende juridische procedure te beëindigen. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe online facturatiesoftware het verschil maakt voor Finovion  

Finovion is een netwerk van ruim 50 samenwerkende administratiekantoren. ‘Wij zijn online facturatiesoftware van WeFact aan onze relaties gaan aanbieden, omdat we merkten dat de online facturatie van de gangbare boekhoudsoftware vaak te complex is voor ondernemers. De kracht van het pakket is de eenvoud in het gebruik. Dit gecombineerd met een prettige helpdesk, die altijd […]

Lees verder »
UWV door bestuursrechter gecorrigeerd over compensatie transitievergoeding 
Kan een werknemer aanspraak maken op compensatie van de transitievergoeding als de twee jaren van arbeidsongeschiktheid zijn verstreken vóór 1 juli 2015 en het dienstverband is geëindigd op of ná 1 juli 2015? Over die vraag boog de Centrale Raad van beroep zich onlangs. De bestuursrechter oordeelt dat het UWV uitgaat van een onjuiste wetsuitleg.
Lees verder »
Laatste kans voor definitieve subsidieberekening TVL
Heb je TVL 1 2020, Q4 2020 en Q1 2021 aangevraagd en nog niet de werkelijke omzet aan de RVO doorgegeven? Dan is er nog een allerlaatste kans om dit voor 10 juni 2022 te doen, laat de uitvoeringsorganisatie weten. Voor TVL Q2 2021 heb je tot 20 juli 2022 de tijd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
SRA: sterke winstontwikkeling mkb, mede dankzij NOW
Akkoord over nieuwe wetgeving minimumlonen
Stichting Petje af viert 15-jarig jubileum met Koningin Māxima bij KPMG
Juridisch gevecht voormalig Deloitte-partner zet zich voort bij tuchtrechter
OPLEIDINGEN
Online cursus Horizontaal Toezicht en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 juni 2022
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
22 juni 2022
Online cursus Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
22 juni 2022
VACATURES
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
IT auditor Alphen aan den Rijn, Ridderkerk
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Ridderkerk
Assistent accountant controlepraktijk
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN