Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet is het nog niet eens over box 3-heffing, beslissing mogelijk toch opgeschoven
Staatssecretaris Van Rij van Financiën meldde nog maar pas dat hij aanstaande vrijdag duidelijkheid hoopt te kunnen geven over hoe het kabinet denkt om te gaan met de recente uitspraak van de Hoge Raad over de box 3-heffing in 2017 en 2018. Het FD bericht nu echter dat er binnen het kabinet nog geen overeenstemming […]
Lees verder »
Ondernemer start met accountancyopleiding, Tozo-aanvraag terecht afgewezen
Een ondernemer werd naar eigen zeggen flink getroffen door de coronamaatregelen en startte daarom als alternatief met een voltijdse Hbo bachelor accountancy aan de Hogeschool Utrecht. De gemeente Amsterdam wees zijn aanvraag van een Tozo 3-vergoeding af, waarna de ondernemer een rechtszaak aanspande.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Drie specialisten praten je bij over de btw jurisprudentie HvJ EU

Laat je op 28 maart bijpraten over de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken o.a. ondernemerschap, tarieven, maatstaf van heffing, vrijstellingen, onroerende zaken en nog veel meer! De betreffende zaken die worden besproken zijn actueel tot op het laatste moment.

Lees verder »
Belastingdienst hoefde fiscalist niet te informeren over doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd
Een bij de Belastingdienst werkzame fiscalist wilde doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, maar sloeg een aanbod om accountancy-klussen te doen af omdat hij daarmee minder zou verdienen. De fiscalist en de Belastingdienst kwamen er daarna niet uit en stonden tegenover elkaar in de rechtbank. De rechter verklaart het beroep van de man […]
Lees verder »
Personalia | De januari-transfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er in januari te melden binnen de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten van de afgelopen maand op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil, talloze belastingtarieven wijzigen de komende jaren. In welke box houdt je cliënt voortaan zijn vermogen aan? Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en Vpb tarieven dalen. Welke fiscale afwegingen kun je maken? Jeroen Knol bespreekt op 16 maart de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Uitbreiding steunpakket culturele en creatieve sector, vooral voor zzp’ers
Het kabinet trekt € 56,5 miljoen extra uit voor specifieke steun aan de culturele en creatieve sector voor de periode 1 februari tot en met 8 maart. Het geld is vooral bedoeld voor zzp’ers zoals makers, kunstenaars en andere culturele professionals.
Lees verder »
Overgang van onderneming en de gevolgen voor de loonheffingen
Als een werkgever een onderneming of een gedeelte van een onderneming overneemt, krijgt hij te maken met de wettelijke regels voor overgang van onderneming, zoals geregeld in het BW. De wettelijke overgang van onderneming valt onder het arbeidsrecht maar heeft ook gevolgen voor de loonheffingen. Wat zijn die gevolgen?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
4 tips hoe je omgaat met veranderende software en applicaties

Niet alleen jouw werk als accountant verandert, ook de software die je gebruikt, is continu in ontwikkeling. Kijk alleen al naar veelgebruikte applicaties in de accountancybranche: Unit4 Bedrijfssoftware werd overgenomen door Exact en Visma Software deed in een zeer korte tijd hetzelfde met Yuki, Cash Software, Visionplanner en Nmbrs. Merk jij ook dat online applicaties hierdoor […]

Lees verder »
Zevende periode NOW drukker dan zesde, definitieve berekeningen volop gaande
Het beroep op de NOW is in de zevende periode groter dan in de zesde periode, meldt het UWV. De uitvoeringsorganisatie zet ook op een rij hoe het ervoor staat met de definitieve berekeningen van eerdere NOW-periodes.
Lees verder »
Meer maatwerk bij ambtshalve IB-aangifte, Belastingdienst wil vooral inzetten op herstel van vertrouwen
Bouwen aan het vertrouwen van burgers en ondernemers is een van de belangrijkste speerpunten van de Belastingdienst in 2022. Dat meldt de fiscus in de eerste zogeheten ‘Stand van de Uitvoering’ en het Jaarplan 2022, die beiden deze week zijn gepubliceerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountant en oud-chef centrale bank Suriname veroordeeld voor witwassen
Toch TVL Q4 2021 voor zwangere ondernemers
MKB-financiering na de coronapandemie
OPLEIDINGEN
Webinar ‘Het nieuwe winkelen’
King Software
16 februari 2022
Tips en aandachtspunten aangifte inkomstenbelasting 2021
Fiscount
2 maart 2022
Online cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
9 maart 2022
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Manager bij Coney Accountancy & Analytics (min 32 uur)
Coney
Haarlem of Rotterdam
Accountant AA (24-40 uur) – Beverwijk
De Hooge Waerder
Beverwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN