Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Kabinet komt met extra loonsteun via NOW
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid versoepelt de concernbepaling in de NOW-regeling, maar verbindt daar wel nieuwe voorwaarden aan. Zo komen er onder andere extra eisen die door de accountant moeten worden getoetst. De minister schrijft aan de Kamer uitvoerig overleg te hebben gehad met de NBA over de condities waaronder de versoepeling mogelijk […]
Lees verder »
Corona | Aparte regeling voor seizoenswerk, snel duidelijkheid over vangnet flexwerkers
Het adresseren van de financiële problemen bij seizoenswerk vraagt maatwerk en een aparte regeling, meldt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het kabinet is daarnaast momenteel de mogelijkheden voor een vangnet voor flexwerkers intensief aan het verkennen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis Corona Dashboard voor actueel financieel inzicht

De corona crisis heeft ingrijpende gevolgen voor veel ondernemers en als adviseur wil jij ze uiteraard zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom hebben we een gratis corona dashboard aan Visionplanner Cloud toegevoegd. Het dashboard is een perfect aanknopingspunt om het gesprek aan te gaan met klanten over de impact op hun bedrijf en de steunmaatregelen waar hopelijk gebruik van kunnen maken.

Lees verder »
Corona | Welke toeleveranciers vallen onder de TOGS? (En hoe ziet de bijgewerkte SBI-lijst er inmiddels uit?)
Sommige toeleveranciers zijn sinds kort ook toegelaten tot de TOGS-regeling. Daar gelden wel een aantal eisen voor. Lees hier welke dat zijn en hoe de volledige lijst met SBI-codes er inmiddels uitziet.
Lees verder »
Corona | Overwerk en premiedifferentiatie – lage premie in 2020 niet herzien
De bepaling dat voor vaste werknemers die in een kalenderjaar meer dan 30 procent hebben overgewerkt de hoge WW-premie moet worden afdragen wordt voor 2020 voor alle werkgevers opgeschort. Dat zegt minister Koolmees in de Kamerbrief waarin hij de versoepeling van de concernbepaling in de NOW-regeling aankondigt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Bedrijfsopvolgingsregeling

Hoe kunt u de fiscaal gunstige faciliteiten in bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten? Almer de Beer, specialist op dit gebied geeft u op 26 mei een compleet overzicht van de actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor uw dagelijkse praktijk. Vanzelfsprekend is er ook voldoende tijd om uw eigen vragen te stellen.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Deadline correcties LIV en LKV nadert
Zijn de voorlopige berekeningen van het LKV, het LIV en het jeugd-LIV 2019 van het UWV al gecontroleerd? Als u het niet eens bent met…
Lees verder »
‘Maak fiets als zakelijk vervoermiddel fiscaal aantrekkelijker’
De overheid zou er goed aan doen om nu de aanschaf van een fiets via de werkgever fiscaal aantrekkelijker te maken, stelt ABN AMRO. De coronacrisis is volgens de bank een kans voor de overheid om mensen te stimuleren om vaker op de fiets naar het werk te gaan.
Lees verder »
Corona | ‘Kabinet werkt aan extra voorwaarden voor nieuwe noodsteun’
Bij de alom verwachte nieuwe ronde steunmaatregelen voor ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen worden waarschijnlijk verschillende extra voorwaarden gesteld.
Lees verder »
CPB: woningmarkt gebaat bij verlagen fiscale stimulering
Het verlagen van de fiscale stimulering op koop- en huurwoningen vermindert verstoringen en leidt tot een betere werking van de woningmarkt. Tegelijkertijd leidt dit tot lagere huizenprijzen. Dat blijkt uit een doorrekening die het CPB heeft gemaakt.
Lees verder »
Corona | TOGS-regeling nu ook open voor zorgondernemers
De TOGS-regeling staat vanaf 22 april ook open voor zorgondernemers als praktijken van tandartsen en fysiotherapeuten, meldt de RVO.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ontslag en NOW, hoe zit het nu? (2)

Er bestaat veel verwarring over de toekenning van de subsidie onder de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) en onderwerpen als loondoorbetaling, flexwerkers en ontslagmogelijkheden. In onze eerste blog van de tweeluik gingen we in op de loondoorbetaling van zowel vaste als flexmedewerkers in verhouding tot de NOW-subsidie. In deze tweede blog gaan […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bescherm je kantoor tegen datalekken

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2019 bijna 27.000 meldingen van datalekken ontvangen. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2018. Aanleiding om nader naar dit onderwerp te kijken deze maand. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | NOW geldt ook voor door PFAS en stikstof getroffen bedrijven
Corona | Check de noodsteunregelingen in vijf stappen
Corona | Zorgverzekeraars komen met voorschotregeling voor ziekenhuizen
Grootste daling consumentenvertrouwen ooit
OPLEIDINGEN
Webinar FinOps: bouw een betrouwbaar IT-kostenmodel
NBA Opleidingen
23 april 2020
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
28 april 2020
Accountancy Tour Webinar 1: Van bonnetje naar jaarrekening naar aangifte in 20 minuten
Unit4 Bedrijfssoftware
12 mei 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN