Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 3 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet komt met verruiming uitstelbeleid Belastingdienst voor ondernemers
Het kabinet wil meer doen om ondernemers met tijdelijke betalingsproblemen te ondersteunen. Daarom wordt per 1 oktober 2022 een aantal structurele aanpassingen gedaan in het beleid over betalingsregelingen van de Belastingdienst, heeft staatssecretaris Van Rij bekendgemaakt.
Lees verder »
Kamerbrief over het toekomstige box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over het toekomstige stelsel in box 3 op basis van werkelijk rendement.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zo bescherm je jouw kantoor tegen een datalek

Hoe goed is jouw kantoor beveiligd tegen datalekken? Weten jij en je collega’s hoe je onbewust een datalek kunt veroorzaken? En hoe je dit kunt te voorkomen? In deze whitepaper lees je hoe je accountants- of administratiekantoor zo goed mogelijk kunt beschermen.

Download gratis »
KPMG wijst succesvol op misbruik van recht in AVG-zaak frauderende ambtenaar Rotterdam
Een voormalige ambtenaar van de gemeente Rotterdam werd in 2020 veroordeeld voor valsheid in geschifte en gewoontewitwassen na onderzoek door KPMG in opdracht van de gemeente. De man voert al enige tijd een kruistocht tegen het accountantskantoor, maar tot nu toe zonder enig succes.
Lees verder »
Accountantskantoor doet vergeefs beroep op verschoningsrecht, moet fiscus informatie klant geven
Een accountantskantoor mag niet met een algemeen beroep op het informele verschoningsrecht weigeren om de Belastingdienst informatie van een klant te verstrekken die het kantoor tot de conclusie heeft gebracht dat er herinvesteringsreserves konden worden gevormd in vpb-aangiften van die klant. Dat heeft de rechtbank Gelderland geoordeeld in een kort geding dat de Belastingdienst tegen het […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat is het belang van een fiscaal due diligence onderzoek?

Hoe zet je als adviseur een specifiek onderzoek op voor iedere belastingsoort, welke vragen moet je stellen en wat zijn de valkuilen? Vier specialisten praten je op 1 november bij. Per belastingsoort hoor je meer over het proces en de wijze van onderzoek, tax planning voor koper en verkoper, checklist en garanties in de overname overeenkomst.

Lees verder »
Kamerbrief bpm: verduidelijking onderscheid tussen nieuw en gebruikt motorrijtuig
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft de Tweede Kamer vrijdag geïnformeerd over een onderzoek over hoe de hoogte van de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) voor een gebruikt motorrijtuig wordt bepaald. De staatssecretaris wil naar aanleiding van het onderzoek de wettelijk forfaitaire leeftijdstabel en het waardeverliespercentage herijken en komt daarnaast met een verduidelijking […]
Lees verder »
AV3 2022 | Met de juiste partners op stap
ICT, en dan vooral software, is een van de belangrijkste kostenposten in de accountancy. Hoe maakt de accountant eigenlijk keuzes? We vroegen het Kachung Tau van Govers Accountants & Adviseurs. ‘Het product moet bij ons DNA passen.’
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Toekomstgericht ondernemen door vergaande automatisering

Van personeelskrapte en stijgende prijzen tot de Covid-pandemie: de horecasector heeft de afgelopen jaren flink wat voor de kiezen gekregen. Om al die uitdagingen het hoofd te kunnen bieden en óók nog tijd over te houden om te ondernemen, is het wel zo fijn als je financiële zaken op orde zijn. Bij restaurant La Cocotte […]

Lees verder »
Blog | Aandachtspunten bij het subsidiebesluit vennootschapsbelasting voor stichting en vereniging
Als een vereniging of stichting een onderneming drijft is er sprake van vennootschapsbelastingplicht. Een gesubsidieerde instelling is over de ontvangen subsidies vennootschapsbelasting (vpb) verschuldigd, als er sprake is van het drijven van een onderneming. In de praktijk is voor veel gesubsidieerde instellingen sprake van het drijven van een onderneming.
Lees verder »
Opinie | Fraudebestrijding begint bij het aanpakken van verslaggevingsfraude
Volgens Leonard Vereecken RA is het typerend voor het Nederlands beleid dat er jaarlijks gemiddeld minder dan 1 zaak van verslaggevingsfraude tot veroordeling leidt. Nederland gedoogt feitelijk witteboordencriminaliteit hetgeen reputationele en financiële schade voor Nederland tot gevolg heeft, stelt hij.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hoge Raad verduidelijkt criterium voor toekenning inkomensafhankelijke combinatiekorting voor co-ouders
Coronabelastingschuld loonheffingen betalen via g-rekening
Personalia | KPMG benoemt Alexandra van der Tuin als Chief Digital Officer
Personalia | René van der Meij nieuwe CTO bij SBR Nexus
OPLEIDINGEN
Slimme tips voor opdrachtgevers en zzp’ers – praktisch en to the point
Fiscount
1 november 2022
CAO en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
1 november 2022
Online cursus Horizontaal Toezicht en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
VACATURES
ASSISTENT-ACCOUNTANT (24 – 40 uur)
Jongejan & Partners
Schagen
Ervaren Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Jongejan & Partners
Den Helder
Consultant Corporate Finance – Nieuwegein
CROP
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN