Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 10 oktober 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
RB: Kabinet laat ondernemers in de steek met afschaffing PEB
Het Belastingplan 2017 laat volgens het Register Belastingadviseurs (RB) veel te wensen over. ‘Het kabinet laat vooral ondernemers in de steek als het gaat om de afschaffing van pensioen in eigen beheer.’ Dat schrijft het RB in de reactie op de wetsvoorstellen Belastingplan 2017.
Lees meer
 
 
Aanpassing vrijgestelde lichamen geldende teruggaafregeling Wet dividendbelasting 1965
Er komt een aanvulling op de in het Belastingplan 2017 opgenomen inhoudingsvrijstelling voor vrijgestelde lichamen in de Wet op de dividendbelasting 1965. Dat blijkt uit de nota van wijziging op het wetsvoorstel Belastingplan 2017 die staatssecretaris Wiebes naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees meer
 
Boekhoud slimmer. Sneller. Samen Advertorial

180.000 accountants en ondernemers werken al slim online samen in Twinfield. Bekijk ook de andere krachtige oplossingen van Wolters Kluwer Tax & Accounting:
• Online boekhouden
• Scan & herken
• ERP-software
• Aangiftesoftware
Vraag nu vrijblijvend meer informatie aan. Want samen het beste resultaat behalen met je klanten, dat wil jij toch ook? Kijk op www.samenhetbesteresultaat.nl

 
SRA: ‘Termijn voor afbouw oudedagsverplichting te rigide’
De SRA heeft commentaar gegeven op het wetsvoorstel Belastingplan 2017. De organisatie heeft een aantal opmerkingen met betrekking tot de complexiteit en tarieven, box 3, aanpassingen vrijgestelde beleggingsinstelling, monumenten- en scholingsaftrek en pensioen in eigen beheer.
Lees meer
 
 
Omzet EY Global groeit met 9%
De omzet van EY wereldwijd is in het boekjaar eindigend op 30 juni 2016, uitgekomen op 29,6 miljard dollar. Over het geheel genomen boekjaar 2016 groeide de omzet met 9% in lokale valuta.
Lees meer
 
AV3 is verschenen! Advertorial

30 september is het derde nummer van ons kwartaalblad verschenen. In nummer 3 o.a. artikelen over:
– Top 30 accountantskantoren: Er is weer groei
– Interview met Peter Sampers, de voorzitter van de RJ!
– Hoe hoog is het pensioengetal van uw klant? DGA en het einde van Pensioen in Eigen Beheer
– Nieuwe huwelijksvermogensrecht brengt ondernemer geen voordeel

Wilt u elk nummer ontvangen? Neem dan een abonnement voor € 49,50 per jaar =>

 
Yuki wil met overname Newviews internationale ambitie waarmaken
Met de overname van slimme documentverwerker Newviews verwacht boekhoudplatform Yuki haar internationale ambitie sneller waar te maken.
Lees meer
 
 
Aantal faillissementen blijft gelijk
In september 2016 zijn er evenveel bedrijven failliet verklaard als in augustus, meldt CBS. In de handel werden de meeste faillissementen uitgesproken.
Lees meer
 
 
Europese meetmethode voor CO2-uitstoot auto’s leidt niet tot extra belastingheffing
De Europese meetmethode voor CO2-uitstoot auto’s wordt budgetneutraal verwerkt in de Nederlandse belastingen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft hiervoor donderdag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer
 
 
Productie industrie blijft stijgen
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus 2,2 procent hoger dan in augustus 2015, maakt CBS bekend. Al elf maanden produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de transportmiddelenindustrie groeide in augustus het sterkst.
Lees meer
 
IT-audit kun je als accountant prima zelf Contentpartner
‘Het is helemaal niet nodig om bij elke audit een IT-auditor in te zetten’. Dat is de mening van Jack van Crooij, IT-auditor en directeur van Refl@ction. ‘Met een goede opleiding kunnen accountants veel meer zelf dan ze vaak denken.’. Het is vooral een kwestie van doen om daarmee de black box die IT heet […]
 
Fiscale Boetes Opleiding
In het fiscale boeterecht kunnen zeer hoge sancties worden opgelegd. In tegenstelling tot rechters, behoeven belastinginspecteurs die bevoegd zijn tot het opleggen van deze substantiële boeten geen opleiding te hebben gevolgd met betrekking tot de rechten en waarborgen van personen waartegen het vermoeden bestaat dat zij beboetbare feiten hebben gepleegd. In de praktijk wordt bij […]
 
Medewerker Samenstelpraktijk – Almere Vacature
De vergaande automatisering binnen ons vakgebied zet de accountancywereld aardig op z’n kop. We staan voor grote veranderingen en Hoogwoud & Van Haga, administratie- en belastingadvieskantoor in Almere, transformeert mee. Met een positie vóór in de fronttroepen zijn we al aardig op weg. Om nóg verder te komen, de nieuwste zaken te ontdekken en te […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn