Kabinet laat schijnconstructies voortbestaan, ZZP Nederland wil praten met ACM, meer oprichtingen eenmanszaken,

4 months ago
  • Html
  • Text
Kabinet laat schijnconstructies voortbestaan, ZZP Nederland wil praten met ACM, meer oprichtingen eenmanszaken, en meer...
Bekijk deze e-mail in browser
22 februari 2019
 
Samen staan we sterk(er)

Kabinet laat schijnconstructies voortbestaan

Tijdens het Algemeen Overleg over de arbeidsmarkt d.d. 13 februari bleek, dat minister Koolmees voorlopig geen werk maakt van de effectieve bestrijding van schijnconstructies door kwaadwillende bedrijven. Stichting ZZP Nederland vreest voor doorgaande beschadiging van de positie en het imago van zelfstandige ondernemers, als de overheid geen rechtszekerheid kan bieden ...
Link: | Meer informatie |

ACM bekijkt mogelijkheid tariefafspraken “kwetsbare zzp’ers”

ACM bestuursvoorzitter Martijn Snoep heeft een onderzoek aangekondigd naar de mogelijkheden tot tariefafspraken voor “kwetsbare zzp’ers”. Stichting ZZP Nederland heeft eerder vastgesteld, dat instelling van een minimum tarief, zoals het kabinet dat voor ogen heeft, onwerkbaar en ondoelmatig is. Prijsafspraken tussen ondernemers zijn in strijd met de mededingingswetgeving.
Link: | Lees meer |

Record oprichting eenmanszaken in 2018

In 2018 zijn ruim 191 duizend bedrijven opgericht, voor het overgrote deel eenmansbedrijven. In 2018 zijn ook veel bedrijven (bijna 107 duizend) opgeheven, maar het saldo van oprichtingen en opheffingen is met bijna 85 duizend het hoogste na 2007. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers over bedrijfsoprichtingen en -opheffingen...
Link: | Lees meer |

Geen zwangerschapsuitkering vanwege verkeerd refertejaar?

Heb je in het verleden een zwangerschapsuitkering aangevraagd, maar in het jaar voor de aanvraag weinig of geen uren gemaakt, dan krijg je geen, of weinig uitkering. Dat is vervelend, zeker als je het jaar daarvoor wel voldoende uren maakte. UWV begrijpt dat als de referteperiode voor jou toevallig verkeerd valt, rechtsongelijkheid kan ontstaan. Daarom is sinds 11 oktober 2018 een ruimere uitleg mogelijk, waardoor voor jou het gunstigere jaar wellicht kan worden meegerekend.
 
Link: | Meer informatie |

Kom netwerken in Amsterdam of in Hengelo op 7 maart

In Hengelo ontmoet je op 7 maart collega-ondernemers uit de Achterhoek. Deze middag is er een Kennisplein, waar ook ZZP Nederland van de partij is, worden er powersessies gegeven en is er voldoende gelegenheid om te netwerken.
In Amsterdam is de lancering van ZZP Mokum 'The Next Level'. Hier kan je netwerken met een hapje en een drankje, en een workshop volgen over hoe jij je onderneming rendabeler kan maken. ZZP Nederland is ook hier aanwezig.

Blogs met handige tips voor ondernemers

Op onze website hebben wij een rubriek 'blogs' waarin wij regelmatig onze partners de kans geven om interessante stukken te schrijven voor onze achterban. Doe je voordeel ermee. Hieronder staan de twee nieuwste blogs: Je krijgt de opdracht niet, je bent te duur. Hoe maak je een winnende offerte? Ondernemen en ziek worden. Hoe kan je je beschermen tegen arbeidsongeschiktheid?
Copyright © 2019 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.
Ons adres is
ZZP NederlandRegattaweg 482Groningen, 9731 NE Netherlands
Add us to your address book
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link
Je kunt hier jouw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.
 

Share this newsletter on

Related newsletters

Zzp-nederland.nl

Categories: Business goods Self-employed without employees Staff
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019