Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 5 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CBS ziet omzet accountancy en administratie nog steeds flink groeien
De omzet in accountancy en administratie lag het eerste kwartaal van 2023 10,6% hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS over de zakelijke dienstverlening. Inmiddels stijgt de omzet van de zakelijke dienstverlening al 2 jaar op rij met dubbele cijfers, deels door hogere prijzen.
Lees verder »
Afhandeling tuchtklacht frauderende gemeenteambtenaar tegen KPMG’ers voldeed niet aan Wtra
De voorzitter van de Accountantskamer deed een ingediende klacht van een veelklager over enkele accountants van KPMG in 2021 af met twee brieven, waarin ze te kennen gaf dat zij geen voor beroep of verzet vatbare beslissing naar aanleiding van het klaagschrift zou verstrekken. Het CBb oordeelt daarover nu in hoger beroep dat de voorzitter […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vroeg inschrijven loont bij Markus Verbeek Praehep

Wil jij na de zomer starten met een accountancy opleiding? Dan is dit het moment om je in te schrijven. Schrijf je vóór 9 juli in voor een opleiding of training bij Markus Verbeek Praehep met actiecode vroegboekkorting2023 en profiteer van 10% vroegboekkorting op het cursusgeld.

Bekijk de actie »
Kabinet legt concurrentiebeding aan banden
Het concurrentiebeding gaat worden ingeperkt, heeft minister van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vrijdag bekendgemaakt. Het kabinet wil dat het op voorhand duidelijker wordt wanneer een concurrentiebeding kan worden opgenomen en ingeroepen door een werkgever.
Lees verder »
Personalia | De meitransfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er in mei te melden in de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Levenstestament en executele

In het erfrechtelijke denken kun je niet meer om de (macht van de) executeur heen. Wat moet je beslist weten van deze functionaris en zijn rol bij erfeniskwesties? Het levenstestament en de levensexecuteur zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij, ken jij de do’s en don’ts? Bernard Schols en Chanien Engelbertink praten je op 26 juni bij.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Je zit op goud, maar dat moet je wel zien
Torenhoge werkdruk, overvolle agenda’s, medewerkers die zich niet gezien voelen of die zelfs uitvallen. Dat moet niet de cultuur zijn van je kantoor, vindt algemeen directeur Gerrie van der Wal van Fiscount. “Door in te zetten op compassie, vertrouwen en verbondenheid komt er meer plezier en bezieling. En dat is goud waard.” 
Lees verder »
Personalia | Baker Tilly benoemt twee nieuwe partners
Mark Lenaerts is per 1 juni 2023 benoemd tot partner MKB Accountancy van Baker Tilly. Hij komt van BDO Tilburg, waar hij Partner Accountancy & Bedrijfsadvies is.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo werkt digitalisering ook voor jouw kantoor

Losse bonnetjes, rondslingerend papierwerk en eindeloze uitpluisklussen: het kan efficiënter. De boekhouder die efficiënt – digitaal – werkt, kan klanten een betere service bieden. Maar hoe pak je dat aan, digitaal werken? In dit artikel geven we je een duwtje in de digitale richting.

Lees verder »
Lager fictief loon door beperkte inzetbaarheid onvoldoende onderbouwd
Een dga die bij een mishandeling was betrokken heeft in zijn IB-aangifte over 2019 ten onrechte geen gebruikelijk loon opgenomen, oordeelt de rechtbank Noord-Nederland. Hoewel er dat jaar aanzienlijke bedragen voor zorgkosten aan de dga zijn uitgekeerd door een zorgverzekeraar, vindt de rechtbank dit te weinig als bewijs dat de dga in 2019 aanzienlijk minder […]
Lees verder »
Personalia | KPMG’er Guido Klüth benoemd tot Professor of Practice Tilburg University
Per 1 mei is Guido Klüth benoemd tot Professor of Practice Auditing & Assurance bij de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Naast deze rol, die met 0,2 fte één dag per week in beslag neemt, blijft hij werkzaam bij KPMG als NLP trainer en als strategisch en persoonlijk adviseur voor Marc Hogeboom, Head […]
Lees verder »
Werknemer van de radar verdwenen, kantonrechter ontbindt arbeidsovereenkomst
De arbeidsovereenkomst van een conciërge is inhoudsloos geworden omdat de werknemer van de radar is verdwenen en langdurig volstrekt onbereikbaar is voor de werkgever, oordeelt de kantonrechter bij verstek. De arbeidsovereenkomst wordt ontbonden op de h-grond (restgrond).
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ABAB-dochter Epiic en SUBtracers slaan handen ineen
Personalia | Dentons versterkt fiscale praktijk
Volkskrant: ‘Belastingontwijking Verstappen kost fiscus 200 miljoen’
Accountant aangeklaagd: ‘Aandeel veel te laag gewaardeerd’
OPLEIDINGEN
Rol van de Financial bij Duurzaamheidsvraagstukken
Markus Verbeek Praehep
20 juni 2023
Masterclass Ken uw rechten en plichten als vertrouwenspersoon
The Legal Company
22 juni 2023
Summercourse Aantrekken, binden, boeien en behouden van accountants en adviseurs
Accountancy Vanmorgen
31 augustus 2023
VACATURES
Adviseur internationaal
Flynth
Emmen
Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w | Brielle
WEA Deltaland
Brielle
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN