Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 28 augustus 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet overweegt invoering extra belastingtarief

Het kabinet overweegt de invoering van een extra schijf in de inkomstenbelasting om de geplande miljarden voor lastenverlichting eerlijker te verdelen, meldt de Telegraaf. Het plan, dat voortkomt uit het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB, zou betekenen dat iedereen over het eerste deel van het inkomen minder belasting gaat betalen.

Lees verder »
KPMG-stukken moeten wegmoffelen zelfverrijking aantonen, hof: fishing expedition

Dat enkele medewerkers van containeroverslagbedrijf Rotterdam Short Sea Terminals (RST) voor miljoenen fraudeerden kwam aan het licht bij de jaarrekeningcontrole door KPMG en werd daarna verder uitgezocht door de forensische tak van Deloitte.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Verleng jouw zomer: DossierFlow Zomeractie!
Geen zin in stress na een zorgeloze zomer? Laat dan DossierFlow het werk voor je doen! DossierFlow helpt je om 70% sneller je klantdossiers voor aangiftes, audits of WWFT compleet te krijgen. Vraag vóór eind augustus een persoonlijke demo en ontvang en leuke hangmat!
Lees meer of bekijk brochure >
Lees verder »
Wie gaat de miljarden coronabelastingschulden afboeken?

Demissionair staatssecretaris van Financiën Van Rij is afgezwaaid en kan vanuit de IMF-toren toekijken hoe het coronabelastingschuldendossier wordt vervolgd. Op 30 mei heeft Van Rij de Tweede Kamer nog een laatste keer geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de coronabelastingschuld.

Lees verder »
Feuilleton | Het onderzoek (12): Private equity

Gijs zit aan zijn keukentafel, de zon schijnt door de half open gordijnen. Zijn laptop staat voor hem, zijn notitieboekje ligt ernaast. Hij heeft de afgelopen week intensief nagedacht over de opkomst van private equity in de accountancywereld en de implicaties die dit heeft voor de onafhankelijkheid van de accountant.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij meer weten over vpb-plicht bij gemeenten?
Hoe houd jij grip op risico's, proces en de aangifte van vpb-plicht bij gemeenten? Geert Witlox bespreekt op 1 oktober de theoretische kaders, maar de praktische toepassing staat centraal. Denk aan actualiteiten, top 10 van vpb-plichtige activiteiten bij gemeenten, grondexploitaties en vpb, in control zijn op de vpb en de aangifte.
Lees verder »
Advies: deken en BFT hebben als toezichthouder zelfstandig verschoningsrecht

Advocaat-generaal (AG) Spronken heeft de Hoge Raad geadviseerd dat zowel de deken van de Haagse Orde van Advocaten als het Bureau Financieel Toezicht (BFT) een zelfstandig verschoningsrecht hebben bij het uitvoeren van hun toezichthoudende taken. Het advies komt naar aanleiding van in beslag genomen toezichtrapporten in de fraudezaak rond notaris Frank Oranje van Pels Rijcken.

Lees verder »
UBO-register wordt weer toegankelijk voor bepaalde partijen

De minister van Financiën heeft op 1 juli een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend om de toegang tot het UBO-register aan te passen. De toegang tot het UBO-register zal, wanneer het voorstel wordt aangenomen, weer worden opengesteld voor bepaalde partijen.

Lees verder »
Contentpartner
Notaris boort starters vrijstelling door de neus uit angst voor aansprakelijkheid

Een belastingadviseur heeft eigenlijk nooit vakantie. Zo ontving ik tijdens mijn zomervakantie in 2022 op het Griekse eiland Lefkas een appje van een vriend met een vraag voor zijn nichtje.

Lees verder »
Rijken blijven rijk, aanmerkelijk belang speelt grote rol

De mensen met de grootste vermogens in Nederland blijven vaak langdurig tot de rijkste mensen van het land behoren. Volgens een nieuwe publicatie van het Centraal Planbureau (CPB) blijken personen die hun vermogen zien dalen meestal slechts een paar plaatsen te zakken op de vermogensladder.

Lees verder »
Kantoren zijn een kwart van de werkweek vrijwel leeg

Nederlandse kantoren zijn vaak stil en onderbezet. Door hybride werken is het merendeel van de tijd minder dan de helft van de medewerkers aanwezig, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Denk aan de keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 7 oktober online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Overheidstekort ondanks hogere belastinginkomsten opgelopen
Ministerraad neemt Belastingplan 2025 aan
Advocaten niet altijd bekend met regels rondom contante betalingen
Hotelwezen vreest miljoenenstrop door hogere btw
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
18 september 2024
Fiscalistenoverleg
Extendum
13 september 2024
Kennismarathon Fiscaal
Fiscount
5 november 2024
VACATURES
Controleleider
Scab
Assistent Accountant Samenstel -Alphen aan den Rijn
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Fiscalist
WEA Deltaland
Dordrecht, Druten, Middelharnis, Zaltbommel en Culemborg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN