Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet stopt steunpakket na september, versobering NOW derde kwartaal
Gezien het positieve epidemiologische en economisch beeld wordt het steun- en herstelpakket na het derde kwartaal van dit jaar vooralsnog niet verlengd, kondigt het kabinet dinsdagmiddag aan. Vanwege de herstellende economie ziet het kabinet aanleiding om het vier weken geleden aangekondigde steunpakket te wijzigen.
Lees verder »
“Niet alleen naar de regels kijken, maar ook naar wat het maatschappelijk verkeer verlangt”
De leden van SRA stemden dinsdagochtend in met de benoeming van Diana Clement tot voorzitter, als opvolger van de in februari overleden Jan Zweekhorst. Clement was sindsdien al waarnemend voorzitter. Accountancy Vanmorgen sprak met het nieuwe boegbeeld van SRA over haarzelf, de accountancy en SRA.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar: communicatie, sleutel tot een professioneel kantoor

Wilbert Geijtenbeek, de hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen in gesprek met Roos Timmerman, strategisch adviseur van Accountancy Gemak. Wat is effectief communiceren met je klant? Een verkenning van de trends aangevuld met praktische tips en trucs.
Datum: 6 juli | Tijd: 12.00 – 13.00 uur | Online | NBA 1 bestedingsuur, NOAB en RB op aanvraag
Beperkt aantal plaatsen.

Schrijf je nu in »
Hoge Raad: detailgegevens over bestellingen en afrekeningen vallen onder bewaarplicht
In een geautomatiseerd bestel- en kassasysteem ingevoerde detailgegevens over bestellingen en afrekeningen behoren tot de administratie en moeten daarom door ondernemers worden bewaard, heeft de Hoge Raad geoordeeld.
Lees verder »
Wat te doen met het concurrentiebeding?
Hoewel het oneigenlijk gebruik van het concurrentiebeding betreft, hanteert één op de drie werkgevers een beding ook om de uitstroom van personeel te voorkomen. Dat is één van de conclusies uit een onderzoek naar de werking van het concurrentiebeding dat minister Koolmees naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
COVID-19 heeft weinig impact op fusie & overnames in de accountancy
De impact van de coronalockdown op de transactiemarkt is zeer beperkt. Ook in 2020 wisselden weer veel accountantskantoren van eigenaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van fusies en overnames in de accountancy.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
‘Kwaliteit borgen kan alleen als je altijd actueel bent’

Met de RB Academy biedt het Register Belastingadviseurs (RB) zijn kennistrajecten ook modulair aan. Dat is interessant voor belastingadviseurs én accountants, stelt algemeen directeur Therèse van ’t Westende. ‘Binnen ons vakgebied verandert er bijna wekelijks wel iets. Je kunt het echt niet meer af met één update per jaar.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het succes van een onderneming is een reflectie van de bedrijfscultuur

Toekomstgericht ondernemen binnen accountancy draait niet perse om digitalisering. Dat staat ons allemaal te wachten. Wel draait het om hoe je technologie op een goede manier integreert in je organisatie. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Let op: wijzigingen voor stichting door WBTR

Vanaf 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Maar betekent dit dat stichtingen (en verenigingen) snel allerlei dingen moeten veranderen? Lees mijn artikel hieronder over de WBTR en de actiepunten die hier (niet) uit voortvloeien voor stichtingen.

Lees verder »
‘Mestfraude wordt nauwelijks opgespoord’
In Nederland wordt nog steeds op grote schaal gefraudeerd met mest en op die fraude is nauwelijks controle. Dat staat in een nog ongepubliceerd onderzoek in opdracht van de Strategische Milieukamer dat NRC heeft ingezien.
Lees verder »
Diana Clement nieuwe voorzitter SRA
De Algemene Ledenvergadering van SRA heeft dinsdagochtend ingestemd met de voordracht en benoeming van Diana Clement AA RA tot bestuursvoorzitter.
Lees verder »
Overzicht fiscale maatregelen Belastingplan 2022
Welke fiscale maatregelen kunnen er verwacht worden in het Belastingplan 2022? Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën geeft alvast een inkijkje en heeft de Tweede Kamer een voorlopig overzicht van de voorgenomen fiscale maatregelen van het pakket Belastingplan 2022 gestuurd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Werkgevers willen dat fiscale regeling opvolging familiebedrijf op de schop gaat
Doe mee aan het benchmarkonderzoek salaris- en kantoorontwikkelingen 2021
OPLEIDINGEN
AV-dag 2021: Waarom de accountant van nu van alle markten thuis is
Accountancy Vanmorgen
21 september 2021
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 november 2021
Inkomstenbelasting winst
Register Belastingadviseurs
9 september 2021
VACATURES
Accountant AA (24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Gouda)
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Gouda
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Controleleider Middelgroot Accountantskantoor
Rousch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN