Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet: tegenbewijsregeling box 3 kent significante nadelen
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft een brief gestuurd waarin hij de Kamer informeert over de uitvoering van een motie waarin werd verzocht om een tegenbewijsregeling in box 3 te onderzoeken.
Lees verder »
Accountant wordt zouttherapeut, gezondheidshuis in Staphorst geopend
Henk Harke was in een vorig leven accountant, maar is samen met zijn vrouw Bea een compleet andere richting opgegaan. Sinds ruim een jaar zijn de Staphorsters bezig met zouttherapie, een alternatieve behandeling van de luchtwegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Basecone | Vijf tips bij overstappen van software

Of je nou overstapt van boekhoudsoftware of een nieuwe applicatie vindt voor digitale documentverwerking: het is een grote stap voor veel mensen. Het kost tijd, veroorzaakt onrust en vraagt vaak om de nodige aanpassingen. We zetten 5 tips voor je op een rij om het overstapproces een stuk gemakkelijker te maken.

Check nu »
Verzamelbrief pensioen: uitstel keuzerecht bedrag ineens, pensioenopbouw vanaf 18 jaar
Minister Schouten van Pensioenen informeert in een nieuwe Kamerbrief over een aantal pensioenonderwerpen en toezeggingen die zijn gedaan aan de Tweede Kamer en waaraan uitvoering is gegeven. Het keuzerecht bedrag ineens treedt niet vóór 2025 in werking, meldt de minister onder meer.
Lees verder »
Fulltime ondernemer voldoet niet per definitie aan het urencriterium
Een fiscaal en juridisch adviseur stelde bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant dat een fulltime ondernemer, zoals hij, geen urenoverzicht hoeft te overleggen om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de eindejaarsdilemma’s bij lijfrenten?

Aan het einde van het kalenderjaar moeten vaak belangrijke keuzes worden gemaakt, zo ook op het terrein van lijfrenten. Wat moet je eind dit jaar nog regelen? En wat moet je nalaten of voorkomen? Erik van Toledo bespreekt op 22 november de do’s en don’ts en geeft belangrijke eindejaarstips op het gebied van lijfrenten.

Lees verder »
Kinderopvangtoeslag in 2024 extra verhoogd
De Tweede Kamer heeft een amendement aangenomen om de maximum-uurprijzen voor kinderopvangtoeslag in 2024 extra te verhogen. Om dit te kunnen realiseren werkt minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan een spoedwijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag.
Lees verder »
EU-arrest in zaak belastingvoordeel Apple wankelt mogelijk
In een complexe rechtszaak over belastingdeals met computerfabrikant Apple heeft een van de advocaten-generaal van het EU-Hof van Justitie in Luxemburg geconcludeerd dat een zaak tussen Ierland en Apple enerzijds en de Europese Commissie anderzijds opnieuw moet worden bekeken. De kwestie in Ierland is ook belangrijk voor landen zoals Nederland die belastingdeals sluiten met dochterondernemingen […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hulptrajecten voor schuldhulpverlening zijn verkort
Per 1 juli 2023 is het traject rondom de wettelijke schuldsanering (de Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) korter geworden. Dit telt nu nog maar 18 maanden, in plaats van 36 maanden. Datzelfde geldt voor het minnelijk traject (Minnelijke schuldsanering natuurlijke personen, Mnsp). Benieuwd wat dit betekent voor uw klant? Verzuimspecialist Sazas vertelt u hier meer […]
Lees verder »
Intrekking ANBI-status kerkelijke instelling blijft ook bij Hoge Raad in stand
Het oordeel van het gerechtshof dat met terugwerkende kracht de ANBI-status van een Nederlandse vestiging van een Noorse kerkelijke instelling wordt ingetrokken, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld. De kerkelijke instelling voldoet volgens het gerechtshof niet aan de voorwaarden dat zij geen winstoogmerk heeft en geen vermogen oppot.
Lees verder »
NOAB trapt community AI & ChatGPT af met brainstorm kopgroep
NOAB verkent met haar leden de innovatieve mogelijkheden van AI & ChatGPT voor het administratie- en belastingadvieskantoor. Tijdens de kickoff voor de community over AI & ChatGPT brengt NOAB kantoren samen voor kennisdeling en brainstorming.
Lees verder »
Schuld wordt niet ontlopen door schijnconstructie na faillissement
Een vrouw en haar bedrijf, een groothandel in consumentengoederen, moeten ruim 318.000 euro schadevergoeding betalen, omdat zij hebben geprofiteerd van een schijnconstructie waarmee een schuld werd ontlopen. Tot dat oordeel kwam de rechtbank Amsterdam onlangs.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Slimme software als oplossing voor het tekort aan fiscalisten’
Als het aan Sdu ligt, kunnen straks ook onervaren fiscalisten moeiteloos een fiscaal of juridisch advies uitschrijven zonder dat zij hiervoor een gerichte studie hebben gevolgd. Het enige dat zij nodig hebben is een slimme software-oplossing. “We zijn ons softwarepakket Addify aan het door ontwikkelen zo dat het straks ook eenvoudig bruikbaar voor niet-fiscalisten wordt. […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Opbrengst milieubelastingen gedaald
Onderneemster hoeft mogelijk niet te boeten voor fout administratiekantoor
NBA-leden krijgen langer tijd voor PE-thema Duurzaamheid
Boekhouder van ‘klokjesman’ hoort 3 jaar eisen
OPLEIDINGEN
Webinar: Werknemers duurzaam binden ( fiscaal & juridisch )
Fiscount
15 november 2023
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
15 november 2023
Masterclass Btw verschillen in diverse EU-landen
Accountancy Vanmorgen
6 december 2023
VACATURES
Senior Assistent Accountant Controlepraktijk Non-Profit
Schuiteman
Ede
Account AA (teamleider)
Flantüa
Nieuwegein
Manager audit
Moore MKW
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN