Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet vergoedt vanaf 1 november kosten energie-intensief mkb
Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) heeft vrijdag de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitwerking van de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK), die voor de periode november 2022 tot en met december 2023 gaat gelden. Mkb-ondernemingen waarbij de energiekosten overeenkomen met minimaal 12,5% van de omzet, ontvangen een vergoeding van maximaal 160.000 euro via de […]
Lees verder »
Initiatiefvoorstel box 2 en BOR aangepast na advies RvS
Initiatiefnemers PvdA en GroenLinks hebben het initiatiefvoorstel waarmee wordt beoogd om enkele knelpunten in de fiscale behandeling van aanmerkelijk belang weg te nemen op enkele onderdelen aangepast. Dit naar aanleiding van een advies van de Raad van State (RvS). De tariefmaatregel (differentiatie met een toptarief in box 2) is geschrapt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bij 216 Accountants zit er geen plafond aan jouw loopbaan

Wij zijn een accountantskantoor dat het anders doet. Een informele omgeving zonder partnerstructuur met een nieuwe, datagedreven werkwijze. Zodat jij het verschil maakt. Bij klanten, en in je eigen ontwikkeling. Bij 216 vertrouwen we op jouw kennis en kunde. Omdat onze medewerkers ons belangrijkste kapitaal zijn.

Kom je bij ons werken? »
Opschortingsrecht accountantskantoor bij klant die facturen niet betaalt
Een accountantskantoor hoeft de boekhouding van een klant voorlopig niet aan diens nieuwe accountant over te dragen. De kantonrechter acht het onwaarschijnlijk dat de klant geen van de facturen en sommaties van het kantoor heeft ontvangen en het verweer dat de facturen onjuist en buitensporig hoog zijn is onvoldoende onderbouwd.
Lees verder »
Ondernemer loopt TVL mis door loslaten van afronding omzetverlies
Een ondernemer had in het vierde kwartaal van 2020 een omzetverlies van 29,11%. Tot en met een kwartaal eerder mocht voor de TVL nog naar boven afgerond worden op hele procenten. De TVL-aanvraag van de ondernemer werd afgewezen, omdat hij niet voldeed aan de grens van 30% omzetverlies. Terecht, oordeelt het College van Beroep voor het […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe geef je invulling aan het nieuwe Horizontaal toezicht en de monitoring hierin?

Op 2 november bespreken Paul van Batenburg en Bob de Leeuw in slechts 3 uur hoe je dit aanpakt aan de hand van aansprekende voorbeelden. Je hoort meer over de rol van de statistische audit in het HT, de steekproef volgens de CAB, steekproefcontrole door je organisatie en de opzet, selectie en evaluatie van de steekproef.

Lees verder »
AV3 2022 | Reken af met foutjes op de loonstrook
Een foutloze loonstrook is voor zowel medewerkers als bedrijven van groot belang. Dankzij de software van Loket.nl krijgen inmiddels 1,2 miljoen Nederlanders een loonstrook die tiptop in orde is.
Lees verder »
Hoge Raad: aanzegvergoeding als niet voldaan is aan schriftelijkheidseis
De aanzegvergoeding is verschuldigd als de werkgever niet heeft voldaan aan de schriftelijke aanzeggingsplicht bij een tijdelijk contract, oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
Toch geen omslagstelsel in eigen beheer?
Het Hof Arnhem-Leeuwarden deed eind 2021 een belangwekkende uitspraak over het al dan niet toestaan van het omslagstelsel voor de waardering van pensioen in eigen beheer. De staatssecretaris ging in cassatie en op 12 augustus 2022 heeft Advocaat Generaal Wattel zijn conclusie gepubliceerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dreigend verzuim door personeelstekort: zo beperkt u het   

Het personeelstekort is groot: Nederland telt meer vacatures dan werklozen. En het Centraal Planbureau verwacht dat de grote krapte op de arbeidsmarkt voorlopig blijft. Als accountant heeft u waarschijnlijk ook te maken met de krapte op de arbeidsmarkt, binnen uw eigen organisatie en bij uw klanten. Een personeelstekort kan leiden tot hogere werkdruk onder medewerkers. […]

Lees verder »
Positieve geluiden EU over Nederlandse aanpak belastingontwijking
Tijdens een speciale hoorzitting in het parlement in Brussel met staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) klonk veel positiviteit over de Nederlandse aanpak van belastingontwijking. Nederland is “hard op weg het verleden als belastingparadijs achter zich te laten”
Lees verder »
OOK INTERESSANT
NOW-steun vorig jaar voor 1,3 miljoen banen
652 duizend bedrijven gebruikten coronasteun
Toon Hermans Huis wint zaak over terugbetalen NOW-steun
NBA past alert over Russische sancties opnieuw aan
OPLEIDINGEN
Slimme tips voor opdrachtgevers en zzp’ers – praktisch en to the point
Fiscount
1 november 2022
CAO en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
1 november 2022
Online cursus Actualiteiten gemeentelijk vastgoed, btw en het btw-compensatiefonds (verdiepend)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
3 november 2022
VACATURES
Medewerker Belastingadvies
Flynth
Tax Consultant | Employer Tax Advisory Services.
CROP
Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp of Nieuwegein
ASSISTENT-ACCOUNTANT (24 – 40 uur)
Jongejan & Partners
Schagen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN