Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 13 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
BDO: kabinetsplannen bieden tal van perspectieven
‘Het regeerakkoord biedt ondernemers, corporates en de publieke sector tal van nieuwe perspectieven’, aldus BDO. De fiscale en financiële positie van ondernemers verandert sterk. De drempel om personeel een vast contract te geven wordt verder verlaagd. Cyber krijgt de erkenning die het verdient en organisaties in de publieke sector krijgen nog meer verantwoordelijkheden.
Lees meer
 
 
Reis- en verblijfkosten voor buitenlandse cursus ten onrechte ingediend?
Had de belanghebbende die in het buitenland een cursus volgde over intellectueel eigendom ten onrechte reis- en verblijfkosten als aftrekpost ingediend? Hof Amsterdam oordeelde van niet. De cursus had tot doel het op peil houden van reeds verworven vakkennis omtrent procesvoering inzake intellectuele eigendomszaken en niet het verkrijgen van een nieuwe bevoegdheid. De kosten waren […]
Lees meer
 
Geef je klant strategisch advies Advertorial

Meer toegevoegde waarde leveren zit niet langer in het bijwerken van de boekhouding, maar op basis hiervan je klant goed te adviseren over zijn business. Maar hoe doe je dat?
Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden.
Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe je hiervoor betaald wordt

Download de gratis whitepaper =>

 
Ondernemers dreigen meer belasting te moeten betalen
Voor directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) zit er een addertje onder het gras in het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III, zo staat in het FD. Ondernemers met een eigen BV moeten mogelijk meer belasting betalen over winsten uit het verleden die zij in hun bedrijf hebben laten zitten.
Lees meer
 
 
Zijn de NVKS-regels nu echt zo ingewikkeld? Of klagen accountants te snel?
De nieuwe NVKS-regels lijken ingewikkelder dan ze zijn. Ja, er moeten extra functies belegd worden in de MKB-praktijk, zoals kwaliteitsbepaler en kwaliteitsmanager. Maar als het goed is, is het aanstellen van deze functionarissen een bestendiging van de huidige praktijk binnen een kantoor. Wel worden de scheidslijnen tussen het accountantskantoor en administratiekantoor strikter. Eric Mantelaers RA legt […]
Lees meer
 
Robotiseer uw controle werk! Advertorial

Saai routinewerk, niemand zit erop te wachten. Laat het daarom over aan de Robotic Assistant. Die maakt met plezier rapportages, signaleert zonder pardon zowel fouten als ontbrekende documenten, koppelt automatisch gegevens aan relevante data en waarschuwt als er actie ondernomen moet worden. De Robotic Assistant geeft de boekhouding een cijfer en suggereert acties ter verbetering. Zo doet u de btw-controles voortaan in de helft van de tijd. Hoe? Ontdek het op ons seminar!
Schrijf je gratis in =>

 
‘Brexit zal Nederland meer schade berokkenen dan verwacht’
Volgens economen van de Rabobank zal de economische klap van de Brexit veel harder zijn dan eerder werd gedacht. Vooral het Verenigd Koninkrijk zal hard worden geraakt, maar ook Nederland krijgt te maken met meer schade dan verwacht.
Lees meer
 
 
Alfa Accountants & Adviseurs sluit overeenkomst met Social Impact Factory
Alfa Accountants en Adviseurs heeft dinsdag 10 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend met Social Impact Factory. SIF Utrecht is een hotspot voor bedrijven die overtuigd kiezen voor sociaal ondernemerschap. Door deze overeenkomst te ondertekenen stimuleert Alfa Accountants en Adviseurs sociaal ondernemerschap in Utrecht en is de accountantsorganisatie ook officieel innovatiepartner van SIF Utrecht.
Lees meer
 
Opleiding NLP voor Accountants, van adviseur naar vertrouwenspersoon Advertorial

Wat levert de opleiding u op:
• U krijgt communicatie technieken aangereikt die uw daadkracht versterken
• Dit leidt tot meer tevreden klanten, collega’s en medewerkers
• U vergroot uw probleemoplossend vermogen
• De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen
Start 7 november 2017 | Amsterdam| 9.30-16.30 uur | Pe-uren 48 | Prijs € 2.500,- (vrij van btw)
Meld u nu aan voor de opleiding NLP voor Accountants =>

 
PwC en FuelUp sluiten technologische alliantie
PwC sluit een strategische alliantie met de Nederlandse tech startup FuelUp. De samenwerking past in de ambitie van PwC om het aantal technologische allianties uit te breiden en de consulting-praktijk die zich met digitale transformaties bezighoudt te versterken.
Lees meer
 
 
IMF: Belasting goed middel tegen inkomensongelijkheid
In veel landen kan nog meer belasting geheven worden op de mensen die het meest verdienen, om zo de inkomensongelijkheid tegen te gaan. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hoeft dat niet ten koste te gaan van economische groei. Onderzoeksgegevens zouden dat bevestigen.
Lees meer
 
 
Kabinetsplannen: ‘Spaarzame burger wint’
‘De nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en CU komt in het regeerakkoord met een opmerkelijke ingreep ten gunste van de spaarzame burger’, zo meldt de Bond voor Belastingbetalers. ‘De spaartaks wordt komend jaar aangepast en nog in deze kabinetsperiode wordt een heffing op basis van een werkelijk rendement uitgewerkt’.
Lees meer
 
 
Goederenexport groeit 7%
De goederenexport groeit. In augustus was het volume ruim 7% groter dan in augustus 2016, wat een fractie meer was dan in juli. Vooral de export van personenauto’s, machines en apparaten, en chemische producten groeide, zo meldt CBS. Zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer was hoger dan een jaar eerder.
Lees meer
 
‘Door de juiste software zijn de piekmomenten in de omzetmaanden verdwenen!’ Contentpartner
Jack van den Nieuwenhuizen ging met de Kubus coöperatie op zoek naar de juiste boekhoudsoftware. Software die niet alleen voldoet aan de eisen van nu, maar software die doorontwikkelt. 
 
Het financiële plan van de ondernemer: zijn zorg en toekomst, uw advies Contentpartner
Voor accountants liggen er grote kansen in het uitbreiden van hun dienstverlening met financiële planning, zo stelt Dorien van der Linden.  Eigenlijk is de term financiële planning nog niet specifiek genoeg. U bent immers al gewend om plannen te maken voor de financiële toekomst van uw klant. Die plannen hebben traditioneel gezien vooral betrekking op […]
 
Stoomcursus Estate planning Opleiding
Een goede estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van uw cliënt. Het stellen van de juiste vragen is eigenlijk al het geven van de oplossing, maar daarvoor moet u wel de ins en outs weten. Bernard Schols vertelt u niet alleen de actuele ontwikkelingen, maar behandelt ook de klassieke […]
 
Masterclass: SBR Assurance Opleiding
Inhoud Middelgrote ondernemingen moeten vanaf 1 januari 2018 de jaarrekening met Standard Business Reporting (SBR) deponeren bij de KvK. Weet u wat u allemaal moet doen? De invoering van SBR moet leiden tot efficiency, kostenbesparing, structuur én betrouwbaarheid. Maar voor het zover is, moet u wel de software en procedures gereed hebben. Zeker als u […]
 
Accountant Manager Controlepraktijk Vacature
Accountant Manager Controlepraktijk bij DRV Rotterdam Locatie: Rotterdam Uren per week: 32-40 Sluitingsdatum: 31-10-2017 Ben jij een ondernemend manager en (extern) accountant die waarde wil toevoegen voor ondernemers? Die het beste uit mensen en bedrijven haalt? En die bovendien een frisse visie heeft op de groei van de controlepraktijk? Kom dan eens praten over de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn