Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 8 maart 2018
 
OPLEIDINGEN | DOCENTEN Email Website Twitter
 
 
vpb
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Fiscaal Vanmorgen.
 
 
 
Nederland weer onder vuur over belastingontwijking

Nederland is opnieuw onder vuur genomen door de Europese Commissie over het belastingbeleid. Dat schrijft de Telegraaf. Opmerkelijk, want deze week nog meldde staatssecretaris Menno Snel van Financiën dat hij in Brussel een ‘positief’ gesprek had gehad met Euro-commissaris Pierre Moscovici (foto).

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
 
Kabinetsplannen tegen belastingontwijking vallen goed in Brussel

De kabinetsplannen om belastingontwijking via fiscale deals met multinationals vallen in goede aarde in Brussel. Dat is de indruk van staatssecretaris Menno Snel (Financiën) na een bezoek aan het ‘hol van de leeuw’.

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
 
Woud van BV’s zorgvernieuwer Jos de Blok ergert Kamer

De Tweede Kamer wil meer weten van de omstreden geldstromen tussen thuiszorginstelling Buurtzorg en privébedrijven van de gelauwerde oprichter Jos de Blok. Kamerleden van CDA en VVD vragen minister Hugo de Jonge om opheldering over de constructies en de geheime belastingdeal die Buurtzorg erover sloot.

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
Kent u de BTW verschillen in de diverse EU-landen? Advertorial

Weet u dat u Duitse btw moet berekenen aan uw afnemer als de goederen in Duitsland liggen op het moment van levering? Terwijl u geen Spaanse btw hoeft te berekenen als de goederen in Spanje liggen? Wanneer krijgt u te maken met buitenlandse BTW verplichtingen en hoe moet u dan handelen? Op 29 mei hoort u wanneer en hoe een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Wat de verschillen tussen de diverse EU-landen zijn én hoe u hoge rentes en boetes kunt voorkomen.

 
Fiscus hervat na nederlaag strijd tegen Luxemburgse zwartspaarders

De Belastingdienst is een grootschalige, nieuwe actie gestart om zwartspaarders op te sporen. Maar liefst 2100 vermeende zwartspaarders van de Luxemburgse bank BCEE kunnen deze maand een brief van de fiscus verwachten, meldt de Telegraaf. Net als bij de RaboLux-zaak wordt er gebruik gemaakt van gestolen gegevens.

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
 
‘Stop verkoop belastingontwijkpakketten’

Bedrijven kunnen online eenvoudig constructies kopen waarmee belasting kan worden ontweken. Europarlementariër Paul Tang (PvdA) wil daar paal en perk aan stellen. “Stop de verkoop van kant-en-klare belastingontwijkingpakketten op websites.”

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
 
Van koopkrachtcijfer koopt Nederlander niks, zegt CPB-directeur

Het kabinet en de Tweede Kamer overschatten de invloed van de koopkracht op de portemonnee van mensen. Volgens directeur van het Centraal Planbureau (CPB) Laura van Geest zijn de ramingen beperkt en onnauwkeurig.

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
Wanneer is het aantrekkelijker om uit de BV terug te keren naar de IB-onderneming? Advertorial

Weet u wanneer het aantrekkelijker is om uit de besloten vennootschap terug te keren naar de IB-onderneming? Of wat de eventuele overwegingen kunnen zijn om uit de BV te stappen? Ewoud de Ruiter vertelt u op 24 mei aanstaande welke wijze van terugkeer uit de BV in welke specifieke situatie de voorkeur heeft. U krijgt praktische handvatten voor de praktijk, u hoort waar u op moet letten en hoe u eventuele obstakels kunt oplossen.

 
Percentage vrouwen aan de top ‘om te huilen’

‘Om te huilen’ noemt minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de cijfers uit de nieuwste Bedrijvenmonitor Wet bestuur en toezicht (Wbt) rollen. Daaruit blijkt dat het aandeel vrouwen in raden van bestuur en commissarissen in 2016 nauwelijks is gestegen.

Lees meer

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
Voortgang van het btw-sportdossier Docentbijdrage
Wij houden u doorlopend op de hoogte van de ontwikkelingen inzake de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling. Bijgaand een update. Gemeenten, sportverenigingen en sportstichtingen worden gecompenseerd voor de btw-schade die ontstaat bij de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling. Immers bij uitbreiding van de btw-sportvrijstelling is het geven van gelegenheid tot sportbeoefening door organisaties en instellingen die geen […]

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
Cursus Eigen woning & fiscus Opleiding
Weet u wanneer sprake is van een eigen woning? Of hoe het fiscaal zit met de woning en het nieuwe huwelijksvermogensrecht of echtscheiding? Weet u wat de bijleenregeling inhoudt of wanneer de kosten van de werkruimte in de woning aftrekbaar zijn? In deze praktische cursus gaan we uitgebreid in op de diverse fiscale aspecten van de […]

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal Opleiding
Tijdens de cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal bespreekt Jeroen Knol alle ins en outs die spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven binnen de familie óf met derden. Weet u welke vraagstukken spelen in de transitiefase van actieve ondernemer naar passieve belegger? En dan zowel op fiscaal-juridisch, als op financieel-economisch gebied? Jeroen legt een verbinding tussen de […]

Deel dit bericht:

Twitter LinkedIn
 
 
Agenda
04-06Actualiteiten BTW en BTW-compensatiefondsUtrechtMeer info
05-06EchtscheidingBunnikMeer info
14-06Sfeerovergangen en boxarbitrageBunnikMeer info
meer opleidingen
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook wekelijks fiscaal nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief