Fra venstre: Kaare Hinz og Annette Hastrup fra Vugge til Vugge, og fra Ege Group CSR koordinator Brian Meldgaard og CSR direktør Henrik Schmidt Hansen.
Alle medarbejdere er involveret i en Cradle to Cradle certificering. Derfor skulle alle også være med til at fejre, at 100 pct. af Ege Carpets produkter til kontraktmarkedet nu er certificeret. 
 

KÆMPE CRADLE TO CRADLE CERTIFICERING FEJRET MED MANÉR

Ingen har før gennemført så omfattende en Cradle to Cradle certificering på så kort tid som Ege Carpets.
På mindre end fem år har virksomheden fået certificeret 100 pct. af virksomhedens produkter til kontraktmarkedet.

Det kulminerede til nytår, da virksomheden fik udstedt 18 certifikater, der omfatter 113 produkter. 6 certifikater er helt nye, mens 12 er opdateret og recertificeret. Kun tre andre virksomheder i verden har flere Cradle to Cradle certifikater end Ege Carpets.
 

Vigtigt at alle medarbejdere er med til at fejre det

Det blev fejret med manér den 19. februar. Fabrikken i Herning lukkede, mens alle medarbejdere og Vugge til Vugge deltog i reception med teaterforestilling og skåltaler. Fabrikken i Gram fulgte med via en live streaming. Det var nemlig vigtigt for ledelsen, at alle kunne deltage.

"Cradle to Cradle er jo ikke bare noget, der foregår oppe i et elfenbenstårn hos ledelsen. Det er noget, alle medarbejdere er involveret i. Ledelsen skal selvfølgelig bakke op, og det er CSR-afdelingen, der står for at få certificeringen gennemført, men det er medarbejderne, der skal drive værket," udtaler Svend Aage Færch, der er CCO i Ege Group.
 

Effektiv certificeringsproces på knap fem måneder

Nycertificering, opdatering og recertificering af ALLE produkterne blev gennemført på bare fem måneder. Vugge til Vugge har som akkrediteret assessor undersøgt og vurderet 118 forskellige materialer fra 40 forskellige leverandører. Desuden er de tilhørende processer, ressourceforbrug og Ege Carpets sociale indsats vurderet.

"Det har kun ladet sig gøre, fordi I har så godt styr på tingene og har fået jeres leverandører til at arbejde positivt med," sagde direktør Annette Hastrup fra Vugge til Vugge i sin tale.
 

Store ambitioner og masser af opmærksomhed

Nu går arbejdet i gang med at udvikle produkterne yderligere. Ambitionen er at få alle certifikater løftet op på GULD niveau i 2025 og PLATIN i 2030. Læs mere i vores opdaterede case om Ege Carpets.

Ege Carpets imponerende Cradle to Cradle certificering og strategi giver også genlyd uden for virksomheden. Det er bl.a. baggrunden for, at administrerende direktør for Ege Group, John Vestergaard, er blevet udnævnt til næstformand i regeringens klimapartnerskab for produktionsvirksomheder.
 
Flere medier har desuden omtalt den nyeste certificering.

Læs artiklen i Dansk Mode & Tekstil: Ege slår verdensrekord: På mindre end fem år har de Cradle to Cradle-certificeret hele sortimentet
 

TÆPPER TA'R TETEN

Det er ikke kun Ege Carpets, der rykker på tæppescenen. Også Dansk Wilton har kort før nytår skruet op for antallet af Cradle to Cradle certifikater fra 1 til 4 og har dermed dækket hovedparten af deres produktion.

To af de certificerede tæppeserier er nye og banebrydende. De består af mønstrede uldtæpper i otte naturlige nuancer - helt uden brug af farvestoffer. Et design, som er resultatet af en målrettet Cradle to Cradle udviklingsstrategi.

Ege Carpets og Dansk Wilton sælger de fleste af deres tæpper i udlandet. Kunderne er store virksomheder, hoteller og krydstogtskibe. Ege Carpets har f.eks. Google på kundelisten, og Dansk Wilton har den internationale hotelkæde Moxy.

Kunder i den kaliber er kræsne. De vil se dokumentation for bæredygtig produktion, og den leveres rigtig godt med et Cradle to Cradle certifikat. 

Læs artiklen på CSR.dk: En hel branche går forrest i bæredygtighed

(og vi kan godt afsløre her, at det er tæppebranchen - ikke kun i Danmark, men i hele verden)

Læs også vores opdaterede cases om

Ege Carpets
og
Dansk Wilton
 

Vidste du for øvrigt.... 

...at Cradle to Cradle også stiller krav til dyrevelfærd?


Når man bruger fibre fra dyr i sit produkt, skal man behandle dyrene ordentligt for at få Cradle to Cradle certifikat.

Både Dansk Wilton og Ege Carpets har derfor en politik og og en handleplan, der sikrer velfærden for de får, der leverer uld til deres tæpper. Det sker bl.a. efter definitionen 'The five freedoms for animal welfare'. 

OG SÅ IKKE ET ORD MERE OM TÆPPER I DENNE OMGANG
 
Del på facebook Del på facebook
Tweet det Tweet det
Mail til en ven Mail til en ven
Del på LinkedIn Del på LinkedIn

JIFFY POT FÅR GULD I FØRSTE HUG

Det er nu dokumenteret, at de komposterbare urtepotter fra Jiffy International AS, som du bl.a. får krydderurter i, kan plantes ud i haven uden at efterlade skadelig kemi.

Cradle to Cradles krav til materialesundhed og komposteringstest er bestået på højeste niveau, nemlig PLATIN. For at kunne nå så højt et niveau, har det været nødvendigt at skifte enkelte additiver ud med sunde alternativer. I de øvrige kategorier vedrørende genanvendelse, vedvarende energi, vand og social retfærdighed får Jiffy GULD. GULD er derfor også det samlede certificeringsniveau. Se det i Cradle to Cradle produktregisteret.

Den certificerede potte udgør 95 % af Jiffy Danmarks produktion. Næste skridt bliver at få de sidste 5 % med. Det er en mere holdbar version af standardpotten, som kan erstatte brugen af plastikpotter i gartnerierne. Desuden er det planen at certificere tilsvarende produktion af potter i Canada.
 

Cradle to Cradle bliver svaret på mange kunders spørgsmål

Direktør i Danmark, Hans Gammelgaard er stolt og glæder sig til at præsentere det for kunderne:

”Jeg har lige været til et seminar i Norge, hvor en medarbejder fra en planteskole holdt et indlæg om deres store forventninger til bæredygtighed. Det gjorde indtryk, og jeg tror på, at Cradle to Cradle bliver svaret på mange af vores kunders spørgsmål i fremtiden,” siger han.
 
C&A DENIM OPNÅR PLATIN
Kun et eneste produkt i verden kan bryste sig med et Cradle to Cradle certifikat på PLATIN niveau. 

Det er Beluga denim fra Rajby Textiles, der blev lanceret i januar 2020. Metervaren er udviklet for og med den store tøjkæde C&A. C&A har også udviklet en take-back ordning, der skal sikre, at brugt Beluga kommer tilbage i produktion.

Se Beluga i produktregisteret og læs om krav og samarbejde i C&A's pressemeddelelse.

Hvad er forskellen på sølv, guld og platin? spørger du nok...

Jo højere niveau, jo større er kravene til, hvor meget der skal undersøges - og hvad det undersøgte skal leve op til. Vi har lavet en oversigt over, hvilke overordnede krav der er på hvert niveau. Se oversigten
KOM I GANG SELV
Overvejer I selv at få lavet en Cradle to Cradle strategi, få udviklet jeres produkt i bæredygtig retning, få lavet en take-back-løsning på jeres produkter eller på anden måde gøre en forskel til det bedre?

Så har der aldrig før været så gode muligheder for at få et skub med fuld finansieret professionel rådgivning - fra Vugge til Vugge for eksempel.
 

Helt ny pulje giver dig rådgivning for 90.000 kroner

En helt ny national pulje er på banen. Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) tilbyder bl.a. individuelle forløb med rådgiverbistand til en værdi af 90.000 kroner. Første ansøgningsfrist er 31. marts 2020.

Der er også kollektive støttemuligheder i GCO og en lang række af andre relevante puljer, der kan søges. Både nationale og regionale.

Se vores opdaterede oversigt over jeres muligheder for økonomisk støtte

Vugge til Vugge har været rådgiver for mere end 50 virksomheder i lignende programmer. En af dem er Dansk Wilton, som vi omtalte i begyndelsen af nyhedsbrevet.

En anden er Komproment, som vi i 2017 hjalp med at udvikle en Cradle to Cradle strategi. Læs casen fra Rethink Business. Strategien blev i øvrigt præmieret med Byggeriets Miljøpris i 2018 og har resulteret i et sandt eksporteventyr.
 
Spørg os om hjælp

BÆREDYGTIGE DILEMMAER PÅ PROGRAMMET I AARHUS

25.-26. marts indtager Building Green igen Centralværkstedet i Aarhus. Programmet byder på to dage med fokus på arkitektur, teknologi og bæredygtighed i byggebranchen. I 2020 handler det især om bæredygtige valg og dilemmaer.

Hvilket materiale skal du vælge, tør du vælge nye ikke-gennem-testede materialer, og er bygherrer og forbrugere villige til at betale for bæredygtighed? Bliv klogere, når du hører debatter og keynotes fra ind- og udland. 

Det er naturligvis gratis at deltage på Building Green 25. & 26. marts i Aarhus. Se programmet og tilmeld dig i dag!
 
Hent din gratis billet her
Eksportdirektør i og medejer af Komproment, Niels Heidtmann på BYGGERI’18, hvor virksomheden i øvrigt modtog Byggeriets Miljøpris for deres Cradle to Cradle strategi.
 

MØD VUGGE TIL VUGGES BYGGEKUNDER I FREDERICIA

Vil du gerne møde nogle af dem, der har Cradle to Cradle certificerede byggematerialer? Virksomheder med fuld dokumentation for materialesundhed, genanvendelse, brug af vedvarende energi, vand og social retfærdighed!

Så kom til BYGGERI'20 - branchens fagmesse. Den holdes 10.-13. marts i Fredericia. 

Nogle af udstillerne kender du fra vores nyhedsbreve (og cases): KALK, Komproment og Troldtekt for eksempel.

Desuden kan du glæde dig til at møde Wiking Gulve og PA Savværk, der lige nu venter spændt på, at deres første Cradle to Cradle certifikater kommer ind med posten. (De kommer nok i dag..)

Hils også på BG Byggros, som vi har hjulpet med at udvikle en take-back-løsning på deres grønne tage.

Vugge til Vugge besøger messen, og hvis du gerne vil høre lidt om, hvad vi kan gøre for din virksomhed, så kan vi eventuelt mødes der. Ring eller send en mail, så finder vi ud af noget.

Se program og udstillerliste her. 
 
Vil du selv i gang med Cradle to Cradle? Lær mere her

Cradle to Cradle inviterer

Cradle to Cradle Products Innovation Institute inviterer til Amsterdam den 10. juni 2020. Her kan du suge inspiration og netværke med top brands, designere, producenter og politikere, der går op i cirkulær økonomi og sunde materialer.

NYT FRA DEN CIRKULÆRE VERDEN

UNDGÅ KEMI I KREDSLØB - Miljøstyrelsen udgav kort før jul Center for Cirkulær Kemis redegørelse om, hvordan skadelig kemi risikerer at blive en barriere for den cirkulære økonomi i byggeriet. Redegørelsen rummer også forslag til, hvad der kan gøres for at undgå dette. Det handler bl.a. om at sikre, at produkter udvikles, designes og anvendes på en måde, så vi undgår at recirkulere skadelige kemiske stoffer og samtidig sikrer genanvendelse af ressourcer. Lige præcis det er en væsentlig del af hele Cradle to Cradle certificerings-ordningen. Læs redegørelsen.
PIKTOGRAMMER gør det lettere at forstå, hvordan affald skal sorteres, og nu begynder affaldsselskabernes fælles piktogrammer også at komme på dagligvarerne. Dagrofa indfører som den første dagligvarekoncern piktogrammerne på deres emballager. Læs mere på Dansk Affaldsforenings hjemmeside.
KALK PÅ TV2 ØST - Hvordan arbejder en virksomhed som KALK med bæredygtighed? Det fik TV2 Østs seere svar på i en udsendelse fra 28. januar 2020. Se med her.
BÆREDYGTIGHEDSKLASSE - Regeringen forventer i løbet af foråret at kunne præsentere en ny frivillig bæredygtighedsklasse for byggeriet. Her vil der komme styrket fokus på bl.a. farlige stoffer og luftkvalitet. Noget som en Cradle to Cradle certificering vurderer meget nøje. Når bæredygtighedsklassen har været frivillig i et par år, skal de bedste elementer ophøjes til lov. Læs mere i denne artikel i Ingeniøren.
ENDNU EN ANERKENDELSE - Den internationale WELL Building Standard anerkender nu Cradle to Cradle Certified™, så der kan opnås point i WELL ved at bruge Cradle to Cradle certificerede materialer. Det sker i forbindelse med, at den nye version WELL v2 er trådt i kraft. WELL har fokus på sundhed og trivsel i bygninger, og derfor er det relevant at anerkende Cradle to Cradle, der stiller meget strenge krav til materialesundhed og afgasning til indeklimaet. I forvejen giver LEED og BREEAM point for valg af Cradle to Cradle. Læs mere om WELL og Cradle to Cradle her. 
MODTAG NYHEDSBREVET - Kender du nogen, der vil have interesse i at læse vores nyhedsbrev, så send dem det her, så kan de selv skrive sig op her.
TILMELD NYHEDSBREVET
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Følg os på LinkedIn
Følg os på LinkedIn
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Vugge til Vugge ApS er som det eneste konsulentfirma i Norden akkrediteret vurderingsorgan for Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Det betyder, at vi må gennemføre produktcertificering efter Cradle to Cradle Certified™ standarden på lige fod med de øvrige 14 akkrediterede firmaer i verden.
Copyright © 2020 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.
Hvis du har fået denne mail direkte i din mailbox, er det nok fordi, du har tilmeldt dig nyheder om Cradle to Cradle. Ellers kan du tilmelde dig her.

Vores postadresse:
Vugge til Vugge ApS
Ingolfs Allé 39
Copenhagen S 2300
Denmark

Add us to your address book


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer