‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 05-02-2021

Kæmpe EU indsats vil sikre bedre behandling til kvinder med æggestokkræft

Med en EU-bevilling på over 110 millioner kr. skal Kræftens Bekæmpelse sammen med 13 organisationer fra syv europæiske lande bidrage med ny viden om diagnostik og behandling af kræft i æggestokkene. Projektet, der hedder DECIDER, går ud på at udvikle en platform, som ved hjælp af kunstig intelligens skal gøre behandlingen bedre, så flere kvinder overlever kræft i æggestokkene.
Læs mere om projektet og Kræftens Bekæmpelses rolle

I fremtiden kan vi forebygge kræft på individniveau

Befolkningsundersøgelsen Kost, kræft og helbred er et af de vigtigste værktøjer i Kræftens Bekæmpelses arbejde med at finde sammenhænge mellem kostvaner, livsstil og udviklingen af kræftsygdomme. Målet med forskningen er, at de forebyggende råd i fremtiden kan gøres endnu mere specifikke og tilpasses den enkelte.
Læs mere om fremtidens forebyggelse

Stor forskel i overlevelse for lungekræft mellem regionerne

Der er stor forskel mellem regionerne på, hvor mange patienter der overlever lungekræft. Det viser en ny rapport. Direktøren for Kræftens Bekæmpelse kalder resultatet ’uacceptabelt’ og opfordrer regionerne til at blive bedre til at lære af hinanden i kræftbehandlingen.
Læs mere om undersøgelsen

Boom i antallet af røgfri ungdomsuddannelser

På tre år er antallet af gymnasier og erhvervsuddannelser med røgfri skoletid steget fra fem til 106, viser opgørelse fra Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse. Fra august skal alle ungdomsuddannelser have røgfri skoletid, og her kan erfaringer fra frontløberne være til hjælp.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

Patientforeninger efterlyser et opgør med coronavirussens særstatus

(Jyllands-Posten 05-02-2021)

Alvorligt syge mennesker er blevet enten helt overset eller sat i skyggen af coronaen, vurderer Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og landsforeningen for psykisk syge og deres pårørende, Sind. Forårets hårde nedlukning betød, at 2.800 færre end normalt fik stillet en kræftdiagnose, og selv om aktiviteten er steget på sygehuse, er direktør Jesper Fisker, Kræftens Bekæmpelse, bekymret: - Vi skubber et problem foran os, siger han, og Hjerteforeningens direktør, Anne Kaltoft, ser gerne en bredere prioritering af sundhedsmillionerne fremover.
Læs artikel

Eksperter: Der er for lidt fokus på lindring af livstruende sygdomme

(Kristeligt Dagblad 05-02-2021)

Flertallet af danskere dør af sygdomme, som de ofte har været syge af i måneder eller år forinden. Det bør give anledning til overvejelser om, hvordan man indretter sundhedsvæsenet med henblik på at hjælpe de mange patienter, som lever med og dør af en livstruende sygdom, siger Bodil Abild Jespersen, overlæge i enhed for lindrende behandling på Aarhus Universitetshospital. Det samme mener Henrik Larsen, overlæge på palliativt afsnit på Rigshospitalet. - Sundhedsvæsenet interesserer sig for sygdomme og ikke for mennesker. Der er en frustrerende mangel på konkret handling i forhold til at skaffe sig indsigt i, hvordan disse mange mennesker med livstruende sygdom faktisk har det, siger han.
Artikel er bag betalingsmur

Rapport: Behov for et samlet billede af kvaliteten på kræftområdet

(Dagens Medicin 05-02-2021)

Der mangler viden om det samlede forløb hos kræftpatienter, især den del der foregår uden for ­sygehuset. Det konkluderer en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. Rapporten anbefaler bl.a. at der udarbejdes entydige, evidensbaserede og tidssvarende retningslinjer for alle sundhedsfaglige indsatser i det samlede kræftpatientforløb. Det er en grundlæggende forudsætning for en dækkende kvalitetsmonitorering, at der er enighed om, hvilke sundhedsfaglige indsatser, der som standard bør tilbydes.
Læs artikel

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

10-kampen er i gang: I denne uge sætter vi fokus på træning i hverdagen

Forebyggelseskampagnen 10-kampen sætter den kommende uge fokus på, hvordan motion - udover at gavne vores velvære - også er et godt middel til at forebygge blandt andet kræft.
Læs mere og tilmeld dig 10-kampen