Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 28 mei 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kamer blijft inzetten op nieuwe box 3-heffing in 2027
Een meerderheid in de Tweede Kamer stemt deze week in met een motie die invoering van de nieuwe box 3-heffing op basis van werkelijk rendement in 2027 op tafel moet houden. De planning voor invoering is krap en invoering in 2027 leek even uit zicht te raken, nadat een Kamerdebat onlangs werd uitgesteld.
Lees verder »
Omzetgroei Baker Tilly, blik op schaalvergroting
Baker Tilly Nederland realiseerde in 2023 een omzet van € 130 miljoen. Dit is een stijging van 13,1% ten opzichte van 2022, toen de omzet uitkwam op € 115 miljoen. Alle servicelijnen droegen bij aan de omzetgroei. Bestuursvoorzitter Ronald Hoeksel consolidatiebeweging kondigt aan dat ook Baker Tilly mee zal gaan in de consolidatiebeweging in de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Feestelijk Lustrumcongres: 35 jaar Fiscount!
Bereid je voor op een dag vol diepgaande inhoud en waardevolle netwerkkansen op ons speciale Lustrumcongres op 20 juni in Theater Orpheus, Apeldoorn. Ontmoet vooraanstaande sprekers zoals Jannika Uitslag, Professor mr. Bernard Schols en Arno Folkerts, en deel kennis met gelijkgestemden. Na het programma wacht een informele borrel en diner om verder te netwerken en te genieten.
Bekijk het programma »
Handhaving schijnzelfstandigheid: nog altijd verzet van belangenorganisaties
Na een pauze van acht jaar wordt vanaf volgend jaar het zogeheten handhavingsmoratorium opgeheven, waardoor de Belastingdienst weer gaat optreden tegen schijnzelfstandigheid. In veel gevallen was altijd al wel duidelijk of zzp’ers wel of geen echte zelfstandige zijn, constateert het FD. De krant maakte een rondgang langs diverse deskundigen en belangenorganisaties.
Lees verder »
Fusies en overnames | Private equity transformeert mkb-overnamemarkt

De Nederlandse overnamemarkt voor mkb-bedrijven heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt, met uitzondering van het turbulente jaar 2023. Een absolute gamechanger in de markt is de komst van private equity-partijen. Zij hebben met hun aanzienlijke investeringen de dynamiek van mkb-overnames ingrijpend veranderd.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontdek de ins en outs over estate planning
Ben jij accountant of adviseur en wil je jouw cliënten optimaal bijstaan bij de overdracht van hun vermogen? Volg de cursus estate planning op 11 juni! Bernard Schols vertelt je meer over de ins en outs rondom erfbelasting. Zo kan jij de de financiële toekomst van je cliënten veilig stellen.
Bekijk de cursus »
‘Onafhankelijke geldautomaten vormen groot witwasrisico’
Onafhankelijke geldautomaten, die niet in handen zijn van de grote banken, kunnen gemakkelijk worden gebruikt om geld wit te wassen. Toezicht ontbreekt grotendeels, omdat de aanbieders niet onder de Wwft vallen. Dat meldt Zembla na onderzoek.
Lees verder »
Door ontbreken bevoordelingsbedoeling geen sprake van winstuitdeling
Het verschil tussen de opbrengst van de verkoop van de woning van een dga aan zijn BV en het taxatierapport wordt niet als een winstuitdeling aangemerkt omdat beide partijen daar geen bevoordelingsbedoeling mee hebben gehad, oordeelt de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Contentpartner
Hoe selecteer je de juiste kpi’s?

Het opstellen van de juiste kpi’s is cruciaal om cijfers te vertalen naar inzicht. Begin met het stellen van haalbare doelstellingen voor succes die kunnen worden gemeten en binnen een bepaald tijdsbestek kunnen worden bereikt. Met specifieke doelen zul je snel merken dat je beter resultaat bereikt dan ooit tevoren! Maar hoe stel je goede kpi’s op?

Lees verder »
Consultatie Wet overgang van onderneming in faillissement
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een internetconsultatie gestart over de Wet overgang van onderneming in faillissement. Met het wetsvoorstel en bijbehorende ministeriële regeling wordt de positie van werknemers in faillissement volgens het ministerie verbeterd, met name in geval van een overgang van een onderneming (doorstart) in faillissement.
Lees verder »
Onderzoek: discriminatie en meer controles banken dan verplichting vanuit wwft
Eén op de tien mensen ervaart discriminatie in hun contact met banken en betaalinstellingen, waarbij overmatige controle het vaakst wordt genoemd. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Financiën.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tax monitoring met een steekproefonderzoek zelf uitvoeren, wie wil dat niet?
Weten hoe je risicogericht een steekproefonderzoek kunt opzetten en evalueren en hoe je fiscale zekerheid kunt bieden binnen het nieuwe HT? Zien wat de relatie tussen data-analyse en steekproeven in de controleaanpak is? Hoe je de resultaten kunt rapporteren? Willem Veldhuizen bespreekt de ins en outs op 13 juni.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hoge Raad geeft Westlandse kweker alsnog gelijk: gezonde lunch niet belast
Countus Audit breidt uit naar Wageningen
Europese CSDDD-richtlijn definitief: grote bedrijven moeten klimaatplan gaan maken
Oprichters DataSnipper nestelen zich in top jonge miljonairs
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
5 juni 2024
Cursus Actualiteiten belastingcontrole met steekproeven in de praktijk
Accountancy Vanmorgen
27 juni 2024
Summercourse Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
27 augustus 2024
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant – 24 tot 40 uur per week
van Helder
Nieuwegein
Assistent-Accountant (gevorderd) – Apeldoorn, Wezep
KRC Van Elderen
Apeldoorn, Wezep
Assistent accountant Samenstel
Coney Minds
Rotterdam, Haarlem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN