Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 3 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Vertrekregeling Belastingdienst: Wiebes stuurde informele documenten niet naar Kamer
Donderdagochtend 2 februari kondigden we al aan dat Wiebes een zwaar debat te wachten stond over de chaotische vertrekregeling bij de Belasting. Inmiddels is gebleken dat dat geen loze belofte was. De oppositie was niet gelukkig met het feit dat de staatssecretaris een aantal documenten niet naar de Kamer had gestuurd.
Lees meer
 
 
Gemeenten: geen accountant wegens angst voor AFM
Grote accountantsorganisaties als PwC, Deloitte en EY nemen massaal afscheid van tientallen kleine en middelgrote gemeenten, omdat ze aan steeds strengere kwaliteitseisen moeten voldoen en onder grote druk staan van toezichthouder AFM. Het gevolg? Gemeenten zijn bang dat zij op korte termijn geen accountant meer kunnen vinden. Dat meldt het FD.
Lees meer
 
Branchekennis: Slim samenwerken in de Zorg! Advertorial

In het magazine ‘Slim Samenwerken in de Zorg’ lees je over innovatieve software, praktijkervaring van accountants en ondernemers, branche gerelateerde trends en krijg je tips in het adviseren van je klanten uit de Zorg.

Bekijk nu direct >

 
Rabobank aangeklaagd voor witwassen drugsgeld
Het OM moet de Rabobank vervolgen wegens medeplichtigheid aan moord en het witwassen van drugsgeld voor Mexicaanse kartels. De aanklacht werd donderdag 2 februari ingediend door strafrechtadvocaat Göran Sluiter.
Lees meer
 
 
Woningcorporaties moeten verandercapaciteit verbeteren
Woningcorporaties moeten meer doen aan hun verandercapaciteit om nieuwe ontwikkelingen effectief het hoofd te kunnen bieden. Dat concludeert BDO in het ‘rapport-verandercapaciteit-woningcorporaties’. Landelijk heeft slechts een op de vijf corporaties werkelijk te hebben geleerd van de afgelopen ontwikkelingen in de sector. De belangrijkste oorzaak hiervan blijkt een gebrek aan effectief leiderschap om cultuurverandering teweeg te […]
Lees meer
 
Pakt de accountant de kansen rond ondernemingsfinanciering? Advertorial

AV organiseert een voorprogramma voor accountants tijdens de ‘Week van de Financiën’ van de KvK van 13 t/m 17 februari 2017. Welke kansen zijn er voor accountants rond het financieringsvraagstuk van ondernemers? Kom vrijdag 17 februari naar Nieuwegein. De volgende onderwerpen komen aan bod.
Financieringsmix en -mogelijkheden: Jeroen Overing
Grip op de tent: Jan Wietsma
Het nationale en internationale financieringslandschap: Lex van Teeffelen
Prijs: € 125,- inclusief broodje (excl. BTW)
NBA: 2 PE punten
NOAB: 2 PE punten

 
Pensioenfondsen moeten economische groei op lange termijn gaan stimuleren
Pensioenfondsen moeten zich gaan toeleggen op waardecreatie op de lange termijn. Dat stelt KPMG. Met het pensioenvermogen moeten ze meer economische groei gaan stimuleren om zodoende op de lange termijn een structurele bijdrage te leveren aan economische waardecreatie.
Lees meer
 
 
Dirigent moet 21% BTW belasten voor selectie koorleden
Als een dirigent nieuwe leden selecteert voor een koor dat hij zelf samenstelt, dat is die dienst belast met 21% btw. Dat meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Zwaar debat voor Wiebes over chaos Belastingdienst
Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft weer een zwaar debat voor de boeg. Donderdag 2 februari gaat de Kamer in debat over de organisatorische chaos bij de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
NOB geeft commentaar op Novelle Wet uitfasering PEB
Met de Novelle van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen is een vervolg gegeven op het stilleggen van de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel. Dat stelt de NOB in haar commentaar richting de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
AFAS Software breekt door grens 100 miljoen
AFAS Software heeft 2016 afgesloten met een omzet van 107 miljoen euro, een groei van 16% ten opzichte van het jaar ervoor. De winst bedroeg 44 miljoen euro. Het familiebedrijf uit Leusden is niet alleen door de grens van 100 miljoen gebroken, maar eveneens door de grens van 10.000 klanten. Voor 2017 verwacht het bedrijf […]
Lees meer
 
Gij zult niet boeken. Dat is met moderne software ook helemaal niet meer nodig Contentpartner
De niet-boekhoudende klant aan de boekhouding krijgen is een uitdaging. Die klant wil ook helemaal niet boekhouden en brengt zijn administratie naar de accountant. Moderne software biedt hier een oplossing. Koppeling van scan-en-herken aan boekhoudsoftware, toegankelijk via smartphone, mobile, laptop zorgen ervoor dat de (kleine) ondernemer nog steeds niet aan boekhouden doet. Maar hij is […]
 
Kwaliteitsbeheersing in de MKB-praktijk Opleiding
Hoe past u als mkb-accountant de regelgeving toe? Deze cursus is gebaseerd op praktijksituaties die toetsers en onderzoekers zijn tegengekomen in de praktijk. U krijgt inzicht in de valkuilen voor de mkb-accountant en u leert deze omzeilen. De kans wordt sterk vergroot dat u na deze cursus en implementatie van het geleerde in uw praktijk […]
 
Begeleidingsdagen (contactdagen) Assurance voor de praktijkopleiding accountancy-mkb Opleiding
Trainees in de praktijkopleiding AA, accountancy-mkb, kunnen voor het werkdomein assurance kiezen voor de variant waarbij klanturen gecombineerd worden met begeleidingsdagen (contactdagen). Full•Finance Opleidingen is geaccrediteerd door de Raad voor de Praktijkopleidingen voor het verzorgen van deze dagen. De eerste begeleidingsdag is gepland op 23 februari in Apeldoorn. Deze dag heeft als onderwerp de beoordelingsopdracht.
 
Gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn