Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 mei 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kamer legt zich nog niet neer bij terugdraaien verruiming BOR en doorschuifregeling
Bij de verruiming van de toegang tot de BOR en de doorschuifregeling aanmerkelijk belang (DSR ab) is sprake van ongeoorloofde staatssteun, verwacht staatssecretaris Van Rij. Maar een motie om de uitbreiding terug te draaien is door de Tweede Kamer weggestemd.
Lees verder »
Sterkste schouders dragen nog steeds niet de zwaarste lasten
Een nieuwe studie van het CPB toont aan dat rijk zijn in Nederland structureel wordt beloond. Een procent van alle werkenden in Nederland, ongeveer 140.000 mensen, betaalt relatief minder belasting dan anderen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer succes dankzij beter klantinzicht
Om klanten langer te behouden, zetten steeds meer bedrijven in op ‘customer experience’. In gewoon Nederlands: de klantbeleving. Hoe helpt customer experience jou als boekhouder of accountant je bedrijf te laten groeien? SnelStart geeft antwoord.
Ik wil dit lezen »
Fiscalisten ondersteunen Hoofdlijnenakkoord maar zien ook gebreken
De NOB kan op veel punten meegaan met het Hoofdlijnenakkoord. Toch leest de beroepsvereniging niets over de gewenste investeringen in het personeel en de IT van de Belastingdienst in het akkoord.
Lees verder »
Standpunt fiscus over erfbelasting en onderhandse renteafspraak
Hoe wordt bij het overlijden van de langstlevende echtgenoot voor de erfbelasting omgegaan met een onderhandse renteafspraak? Daarover heeft de Kennisgroep successiewet van de Belastingdienst een standpunt ingenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Van familiebedrijf naar familiekapitaal, maar hoe pak je dat aan?
Wil je weten welke ins en outs spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven? Laat je dan op 13 juni bijpraten door Jeroen Knol. Hij bespreekt welke vraagstukken spelen in de transitiefase van actieve ondernemer naar passieve belegger op zowel fiscaal-juridisch als financieel-economisch gebied.
Lees verder »
Wolters Kluwer introduceert Twinfield DossierFlow in Nederland
Met Twinfield Dossier Flow heeft Wolters Kluwer een cloud-gebaseerde oplossing voor het verzamelen van klantinformatie in Nederland gelanceerd.
Lees verder »
Van bestelauto zonder privégebruik naar personenauto gedurende jaar: bijtelling?
Een werknemer switcht halverwege het jaar van een bestelauto van de zaak waarmee hij alleen zakelijk rijdt naar een personenauto. Moet je nu bijtelling gaan toepassen?
Lees verder »
Contentpartner
Vijf tips om klanten te imponeren met perfect geconsolideerde cijfers

Financiële consolidatie is een essentieel proces voor bedrijven met meerdere entiteiten of dochterondernemingen. Het biedt inzicht in de algehele financiële prestaties en gezondheid van de organisatie. Accountants- en administratiekantoren kunnen hier veel meer omzet uithalen, stelt Richard Leo, customer success consultant bij Visionplanner. Hij geeft tips gebaseerd op de praktijk.

Lees verder »
Contentpartner
Het belang van een AI first-strategie in accountancy

AI is de toekomst – het helpt je efficiënter werken, neemt herhalende taken uit handen en voorkomt menselijke fouten. Dát je eraan moet beginnen, staat dus als een paal boven water. Maar hoe je dat dan doet? Dat blijkt in de praktijk vaak nog best lastig. 

Lees verder »
AFAS Software geeft kantoorruimte weg aan innovatieve accountant
AFAS Software zoekt een ambitieuze accountant, boekhouder of administrateur die de uitdaging aandurft om samen met AFAS de grenzen van automatisering te verkennen. AFAS stelt een gratis kantoorruimte beschikbaar op de prestigieuze AFAS Campus, volledig ingericht voor een zelfstandig professional die efficiënt online samenwerkt met klanten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat kun je als accountant met Power BI?
Als het gaat over data-analyse hoor je steeds vaker Power BI langskomen. In deze basistraining leer je wat Power BI is. Wanneer gebruik je Power BI en wanneer Excel? Tijdens deze training op 18 juni maak je een rapport met gegevens uit verschillende bronnen. Saskia Jacobsen legt je uit hoe je tijdens het importeren aanvullende opschoonacties uitvoert.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Opdracht en uitvoering KPMG bij Ajax-rapport veel te beperkt’, RvC-lid reageert fel
ESG aanvliegroutes voor de MKB accountant/adviseur
Kabinet ziet geen aanleiding voor verdere aanpassing onbelaste reiskostenvergoeding
Minister op de vingers getikt over omzetberekening TVL bij gebroken boekjaar
OPLEIDINGEN
Meerdaagse opleiding Vastgoedfiscaliteit
Sdu
4 juni 2024
Online cursus De fiscale verandering van het open fonds voor gemene rekening, de open CV en de VBI. Welke acties zijn vereist?
Accountancy Vanmorgen
25 juni 2024
Cursus Actualiteiten belastingcontrole met steekproeven in de praktijk
Accountancy Vanmorgen
27 juni 2024
VACATURES
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Kantoorleider (AA) Sliedrecht
Vallei Accountants & Adviseurs
Sliedrecht
Senior assistent accountant accountancy – Amersfoort
Moore MKW
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN