Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 september 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kamer wil nog meer af van scherpe kantjes handhaving schijnzelfstandigheid

De Tweede Kamer debatteerde woensdag met staatssecretaris Idsinga (Financiën) en minister Van Hijum (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de opheffing van het handhavingsmoratorium per 1 januari 2025, waardoor de Belastingdienst vanaf die datum weer volledig zal handhaven op schijnzelfstandigheid.

Lees verder »
PwC waarschuwt bedrijven voor achterstand bij invoering duurzaamheidsregels

PwC heeft honderden bedrijven gewaarschuwd dat zij te traag zijn met de voorbereiding op de nieuwe Europese duurzaamheidsrichtlijn CSRD. Het accountantskantoor vreest dat sommige klanten niet tijdig aan de nieuwe eisen zullen voldoen, waardoor er mogelijk geen goedkeuring kan worden gegeven aan de duurzaamheidsrapportage.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Ondernemers vooruithelpen?
Laat dat maar aan jou over. Jij kent de ondernemer en zijn financiële situatie als geen ander. Daarom werken wij als ING graag met jou samen. Sparren over een financieringsaanvraag van jouw klant? Onze adviseurs helpen je graag.
Neem nu contact op »
Tweede Kamer neemt Wet plan van aanpak witwassen aan

De Tweede Kamer heeft dinsdag in meerderheid ingestemd met de Wijziging van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme in verband met het verbod op contante betalingen voor goederen vanaf 3.000 euro (Wet plan van aanpak witwassen).

Lees verder »
Cryptovaluta: een witwasbaar voorwerp?

Cryptovaluta en oplichting blijven de gemoederen bezighouden. Maar in hoeverre kan het omzetten van cryptovaluta in fiatgeld gekwalificeerd worden als het verbergen en verhullen in het kader van de witwasbepalingen? En is cryptovaluta juridisch eigenlijk te kwalificeren als een (witwasbaar) ‘voorwerp’?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe presenteer je rapportages duidelijk en aantrekkelijk aan je klant?
Excel biedt veel mogelijkheden om visueel aantrekkelijke rapporten te maken. Met een speciale opmaak, slicers, grafieken en sparklines kun je al snel duidelijker zijn dan met alleen cijfertjes. Op 17 oktober leer je van Saskia Jacobsen de verschillende technieken om dit voor elkaar te krijgen.
Lees verder »
TNO: volledig emissieloos wagenpark in 2050 nog ver weg

De ambitie om in 2050 een volledig emissieloze vloot van personenauto’s te hebben vereist nog veel inspanning. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO, uitgevoerd voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees verder »
Hoe kan een vereniging of stichting buiten de vpb-heffing blijven?

Als een vereniging of stichting activiteiten uitoefent die kwalificeren als het drijven van een onderneming, moet er aangifte vennootschapsbelasting gedaan worden.

Lees verder »
Contentpartner
Tijdig advies kan boetes bij Nederlanders met Amerikaanse belastingplicht voorkomen

Nederlanders die zonder dat ze het weten belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten, worden hierover niet altijd door hun accountant geïnformeerd. Door dit tijdig te herkennen en deze mensen hierover te informeren, kunnen stress en boetes worden voorkomen.

Lees verder »
Contentpartner
Stress bij medewerkers: zo is het te herkennen 

Van relatieproblemen tot financiële zorgen; persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot langdurige uitval bij medewerkers. Sazas legt in dit artikel uit hoe ondernemers stresssignalen kunnen herkennen en daarmee verzuim zoveel mogelijk kunnen voorkomen. 

Lees verder »
Verkrijgingsprijs aanmerkelijk belang na remigratie terecht niet vermeerderd

De verkrijgingsprijs van aandelen die tot een aanmerkelijk belang behoren wordt niet vermeerderd als de houder van dat aanmerkelijk belang buitenlands belastingplichtig was in de periode voordat hij in Nederland kwam wonen, oordeelt de Hoge Raad.

Lees verder »
Winsten bedrijven stegen in crisistijd sneller dan lonen

De Nederlandse economie kreeg tussen 2019 en 2023 twee zware klappen te verwerken: de COVID-19-pandemie en de stijgende energieprijzen door de oorlog in Oekraïne. Ondanks deze schokken bleven zowel de bedrijfswinsten als de lonen groeien, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij in 2 uur een complete update over loonheffingen en arbeidsrecht?
Denk hierbij onder andere aan een update Wet Arbeid en Zorg, mobiliteit, nulurencontracten, ketenbepaling, hoe wordt thuiswerken fiscaal ondersteund, wat gaat er veranderen in de inkomstenverhoudingen en wat zijn de criteria voor zelfstandige of werknemer etc. Casper Mons vertelt op 17 oktober de ins en outs.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Zorgondernemer klaagt accountantskantoor aan na ‘miskoop’
Kabinet kijkt naar (fiscale) knelpunten bij financiële werknemersparticipaties
Witwasbestrijder Rabobank verzweeg onderzoek naar eigen bedrijf, ontslag terecht
Grant Thornton wint award voor ‘Netherlands Tax Advisory firm of the year’
OPLEIDINGEN
Certified ESG management
Sdu
7 oktober 2024
Kennismarathon Fiscaal
Fiscount
4 november 2024
Cursus Tax Monitoring met een steekproefonderzoek zelf uitvoeren
Accountancy Vanmorgen
6 november 2024
VACATURES
Hoofd Administratie (32-40 uur)
van Helder
Manager samenstelpraktijk
Scab
Gevorderd assistent accountant
BonsenReuling
Elst
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN