Kampagneslutspurt: Elektriske VELUX vippevinduer • Efterlysning • Returvarer

1 year ago
  • Html
  • Text
Se nyhedsbrevet online
Sælg elektriske VELUX vippevinduer! Kunden får rabatten - fortjenesten beholder du
Kære forhandler,
Vi er nu halvvejs i kampagnen, der giver boligejerne mulighed for at spare 1.000 kr. på elektriske VELUX vippevinduer købt i perioden 14. september til 31. oktober 2017. Det er muligt at få rabat på op til 10 elektriske vippevinduer pr. husstand.
Sæt slutspurten ind og mind dine kunder om kampagnen. Det er nemlig et super tilbud for dig som forhandler af flere grunde:
• Du får en oplagt mulighed for at lave mersalg, hvis din kunde vælger et elektrisk VELUX vippevindue.
• Fortjenesten beholder du, for VELUX Danmark betaler de 1.000 kr. rabat.
• Kunden får en bedre løsning takket være din rådgivning.
For at understøtte dit og vores salg har vi markedsført kampagnen digitalt og på sociale medier, samt ved husstandsomdeling og annoncering i lokalaviser. Desuden inspirerer vi på kampagne-websiden velux.dk/parcelhus parcelhusejere til at investere i ovenlys.
Har du spørgsmål til kampagnen eller VELUX Danmarks produkter, er du altid velkommen til at skrive til os på salg@velux.dk eller ringe på 45 16 45 16 (tast 1).
Læs boligejernes rabatbetingelser her
Har du set gardin- og solafskærmningsbrochuren?
... Sikkert ikke for nylig. Vi må nemlig sande, at 2017-udgaven har været særdeles populær og derfor i stor stil er taget med hjem af jeres kunder. Heldigvis for det. Brochuren om VELUX gardiner og solafskærmning er til for at blive brugt og for at inspirere til et øget salg.
Vi genoptrykker ikke brochuren, men fortvivl ej. På velux.dk/brochurer har både du og dine kunder mulighed for at gå på opdagelse i farver og dessiner i vores mange forskellige gardin- og solafskærmningsløsninger. Brochuren kan læses på både telefon, tablet og desktop.
Skulle du mod forventning have en bunke brochurer til overs, er du velkommen til at kontakte din VELUX salgskonsulent, som kan videredistribuere til de af jeres kollegaer, som mangler.
Se brochuren her
Når VELUX produkter skal retur…

Hvis du får bestilt nogle forkerte produkter til en given opgave, vil vi gerne hjælpe dig af med dem igen. Det er din sikkerhed for ikke at få varer på lager, som du ikke kan få solgt til anden side. Vi genopfrisker herunder vores samhandelsbetingelser, hvor der er nogle enkle regler, som skal følges, når vi tager produkter retur:
• Det skal ske efter forudgående aftale
• Produkterne returneres i ubrudt, genanvendelig og original emballage. Send evt. et billede til salg@velux.dk, hvis du er i tvivl
• Produkterne figurerer i gældende prislister
• Afsender afholder transportomkostningerne (medmindre de afhentes af os)
• Returnering sker senest fire måneder fra fakturadato
• Returpapirer fra VELUX Danmark følger varen
Vi håber, at du vil følge ovenstående retningslinjer, således at du kan blive krediteret for returproduktet. Lidt for ofte oplever vi, at varerne kommer retur i åbnet emballage eller mangler dele ved ankomsten til vores lager. Andre gange er emballagen våd, så varen skal ompakkes.
Hjælp os med at overholde returpolitikken, så vi sammen kan gøre processen nem og holde udgifter og miljøbelastning i bund.
Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, inden du bestiller, hvis du er tvivl om noget. Vi sidder klar i hverdagene mellem 8.00-16.00 (fredag 8.00-15.00) på telefon 45164516 (tast 1).
Returpolitik
VELUX Danmarks nyhedsbreve sendes til forhandlere af vores produkter. Det omhandler nyheder, inspiration og faglige tips. Tak for at du læser med. Tilmeld eller afmeld nyhedsbrevet her.
VELUX Danmark • Tlf. 45 16 45 16 • salg@velux.dkvelux.dk

Share this newsletter on

Related newsletters

© 2019