FacebookTwitterYoutubeRSS
Home seperator Actueel seperator Over Ons Sportvissers seperator Vrijwilligers seperator Wedstrijden Vis & Water seperator Webwinkel seperator Contact
 

WERELDKAMPIOENEN EN NATIONAAL KAMPIOEN, JUNIOR IJSSELFESTIJN GROOT SUCCES EN DIGITALE WEEKVERGUNNING.

dit en meer lees je in de Nieuwsbrief van
sportvisserij oost-Nederland

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hebt geregistreerd of omdat je lid bent van Sportvisserij Oost Nederland. Uitschrijven kan op ieder gewenst moment via de uitschrijflink helemaal onderaan. We wensen je goede vangsten toe!
seperator

keano jansen nationaal kampioen U15 BIJ TTC

Speciaal voor dames (alle leeftijden) en junioren onder 20 jaar wordt de EVEZET Top Teamcompetitie Dobbervissen Dames + U20 georganiseerd. Dit jaar is er voor het eerst een individuele uitslag per categorie opgemaakt. Keano Jansen van het federatief jeugdwedstrijdteam De Beukers mocht zich eind augustus al Nationaal Kampioen op het ONK Junioren noemen en nu heeft hij opnieuw de kampioenstitel in de categorie U15 in de wacht gesleept! 




seperator

plekkenpol en kroes veroveren wereldtitel feedervissen met team

Eind oktober vond het WK Feedervissen voor Clubteams plaats in Bulgarije. Het roeikanaal in de stad Plovdiv was het strijdtoneel voor maar liefst 34 teams uit 20 landen. Met 46,25 kilo vis wist team JWP Waterservice de gouden plak binnen te hengelen. Vanuit Oost-Nederland deden teamleden Jan Willem Plekkenpol uit Rijssen en Martijn Kroes uit Terwolde mee. Sportvisserij Oost-Nederland feliciteert het gehele team met deze knappe prestatie!


junior ijsselfestijn opnieuw groot succes

Na een jaar van afwezigheid organiseerden we zaterdag 23 oktober samen met Hengelsportfederatie Midden Nederland en HSV De Karper Brummen opnieuw een Junior IJsselfestijn. Zo'n 35 jeugdige deelnemers uit beide federatiegebieden maakten kennis met het vissen in de rivier. Het weer werkte mee, onze vrijwilligers stonden te popelen om hun passie door te geven aan de jeugd én er werd vis gevangen. Kortom, het werd een prachtige dag!




-> Lees hier meer over de vangsten en het programma

seperator

federatieve weekvergunning oost-nl nog eenvoudiger digitaal verkrijgbaar

Wil jij starten met vissen of tijdens je vakantie in Oost-Nederland lekker een hengeltje uitgooien, maar heb je geen VISpas? Geen probleem, want met de federatieve weekvergunning van Sportvisserij Oost-Nederland mag je met 2 hengels vissen in alle wateren in Oost-Nederland, die ook in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren vermeld staan.




seperator

MEERVAL MELDPUNT

De Europese meerval is in ons land nog steeds in opkomst. Waar de een de meerval als aanwinst voor de hengelsport beschouwt, is de ander vooral bezorgd over diens invloed op de visstand. Vandaar dat Sportvisserij Nederland een verspreidingsonderzoek is begonnen - en daarbij is de hulp van sportvissers hard nodig.

Heb jij in Nederland één of meerdere meervallen gevangen? Dan zou je enorm helpen door via meervalmeldpunt.nl te laten weten waar en wanneer je deze hebt gevangen. Maak je geen zorgen: stekken worden niet openbaar gemaakt. 





seperator

regio-editie hét visblad oost-nl online

Heb je een VISpas, dan ontvang je tweemaal per jaar gratis Hét VISblad met een regiokatern volop visnieuws uit jouw federatiegebied. In de regio-editie van Oost-Nederland lees je deze keer meer over de nieuwe fly-only zone de Doorbraak in Twente. Onze vliegviscommissie stelt zich voor én je krijgt de beste vliegvistips. Het aantal mindervaliden vissteigers is opnieuw uitgebreid en we benadrukken onze samenwerking met Cambio Deventer in een interview met een van de trajectmedewerkers, die helpt om visstekken langs de IJssel schoon te houden. Om duidelijkheid te verschaffen in de wirwar van regels leggen we je het verschil uit tussen visrecht en looprecht. 



seperator

boetes tijdens sportvisserijcontroles meppel en nieuwleusen


Begin november hebben onze boa's controles uitgevoerd in en om Nieuwleusen en Meppel. In totaal werden 65 sportvissers gecontroleerd, waarvan 6 mensen een proces verbaal tegemoet kunnen zien.

De boetes werden uitgeschreven voor de volgende overtredingen:

  • 2 pv's voor het vissen zonder schriftelijke toestemming
  • 2 pv's vissen voor het vissen met drie hengels waar dat niet is toegestaan. Dit had voorkomen kunnen worden als deze vissers op de visplanner app hadden gekeken.
  • 1 pv voor vissen met 3 hengels zonder derde hengeltoestemming
  • 1 pv voor vissen met levende aasvis. Helaas lijkt het vissen met levende aasvissen momenteel weer toe te nemen. Voor deze overtreding staat een boete van maar liefst € 400,- excl. € 9,= administratiekosten.


seperator


Volg ons

Twitter
Facebook
Youtube
Nieuwsbrief

Sportvisserij Oost Nederland maakt deel uit van:

Sportvisserij Nederland


 
Copyright Sportvisserij Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Deze e-mail is verzonden door een automatische mailbox. Vragen, die u naar deze mailbox stuurt,
worden niet beantwoord. Klik hier om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.