Gawalo
Online versie
Kan cv-ketel veranderende gassamenstelling aan?

De gassamenstelling in Nederland verandert snel door het sluiten van de Groningse gasvelden. Wat heeft dat voor gevolgen voor de aardgasgestookte cv-installaties in bestaande woningen en gebouwen?

Lees verder >
(advertorial)
alt
VSK gemist? Bezoek SHK Essen
TECE gemist op de VSK? Kom dan naar de SHK in Essen en bekijk alle highlights op sanitair gebied. Zoals de douche-wc TECEone en de nieuwe bedieningsplaat TECEsolid. Maar ook de nieuwe kleuren douchegoten, spoeltechniek, leidingsystemen en vloerverwarming. SHK: Hal 6, stand E16.
Lood concentratie in waterleiding scholen te hoog

Bij zeventien Amsterdamse scholen en honderden woningen in de stad is een verhoogde concentratie lood in het water aangetroffen. Dat wijst op de aanwezigheid van loden leidingen die vervangen moeten worden.  

Lees verder >
Aannemers en energiebedrijf delen kennis over stadswarmte

Voor de energietransitie zijn veel technische mensen nodig, terwijl de arbeidsmarkt al krap is. Vattenfall Heat Nederland gaat samenwerken met aannemers om monteurs voor stadsverwarming op te leiden.

Lees verder >
“Groen gas is aardgas zonder CO2-uitstoot”

Ziet Breman Installatiegroep een rol voor biogas in de duurzame verwarming van gebouwen? Mark Sprenkels, technisch adviseur duurzame warmteoplossingen, geeft antwoord.

Lees verder >
“Mix in gasnetwerk zal steeds groener worden”

Hoe kijkt ketelfabrikant Remeha naar biogas als vervanger voor aardgas? Marco Bijkerk, manager innovative technologies, geeft zijn visie.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Onderdeel nodig?
Rensa heeft als gespecialiseerde technische groothandel meer dan 30.000 onderdelen in het assortiment. Voor cv-installaties, ventilatie- en warmtepompsystemen. Het juiste onderdeel, op het juiste moment, op de juiste plek. Je regelt ’t met Rensa.
Meer nieuws
(advertorial)
Kennismiddag
Voor niks gaat de zon op
Maar voor PV-installaties is kennis nodig! Breng in één middag uw technische kennis up-to-date. Met praktijkgerichte oplossingen die aan de gewijzigde regelgeving voldoen. Als deelnemer aan de Kennismiddag ontvangt u na afloop een certificaat en het Praktijkboek PV-installaties.  
Partnernieuws
Het belang van luchtbehandeling

Verse en gezonde lucht is nodig om goed te kunnen functioneren. In Nederland brengen we veel van onze tijd door in huis, kantoor en bijvoorbeeld op school. Daar is de luchtkwaliteit helaas vaak niet op orde. Dat kan anders. Is een techniek als luchtbehandeling de oplossing?

Lees verder >
Vakbase W-installatie
Eigenschappen van aardgas voor stoken en verbranden

Aardgas is in Nederland de meest toegepaste brandstof voor verwarming en warmtapwaterbereiding. Het Groningse aardgas bevat ongeveer 14,35% stikstof en is een laagcalorisch gas. Welke eigenschappen van aardgas zijn van belang voor de stooktechniek en verwarmingstechniek?

Lees verder >
Whitepaper
Marktgids Warmtepompen 2020

Wie is Wie in de markt?

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright