En welke gevolgen heeft langdurig potzitten?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Welke gevolgen heeft een uitbarsting van de Italiaanse supervulkaan voor Nederland?

Moet je voor supervulkanen naar Yellowstone in de Verenigde Staten? Nee hoor, zo’n vuurspuwende joekel ligt ook in onze Europese achtertuin verstopt: de Campi Flegrei bij Napels. Wat als deze verborgen reus uitbarst?

Pompeii 2.0?
 
 
Afbeelding
 

Doe de test: hoe aantrekkelijk ben jij?

Hoe aantrekkelijk je bent voor iemand is natuurlijk subjectief. Maar er zijn wel een paar eigenschappen die je aantrekkelijker kunnen maken in het algemeen. En dan hebben we het niet alleen over uiterlijkheden. Waar sta jij op de schaal van aantrekkelijkheid?

Mannenversie
 
 
 
Afbeelding
 

Gesponsord bericht

Hoeveel energie kost een kop thee rechtstreeks uit de kraan?

Een kraan waar direct een stomende straal kokend water uit stroomt. Klinkt handig als je zin hebt in een kop thee, of aardappelen moet koken. Maar verbruikt dat niet heel veel energie?

Niet zoveel als bij een fluitketel
 
 
Afbeelding
 

Waarom we wel wat liever mogen zijn voor haaien in de Noordzee

Krijg jij bij de gedachte aan haaien gelijk trillende benen en zwetende oksels? Nergens voor nodig, want van de haaien in de Noordzee heb je als mens niets te vrezen. Andersom is dat juist een heel ander verhaal.

Hoi haai!
 
 
Afbeelding
 

Waarom je niet te lang op de wc moet blijven zitten

Uit onze Quest-poll op Instagram geeft 43 procent aan gemiddeld langer dan vijf minuten op de pot te zitten, waarvan elf procent zelfs langer dan tien minuten. En die lange zitsessies kunnen nare gevolgen hebben, vertelt darmdokter Stéphanie Breukink.

Zit jij te lang?
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Dit is het engste beest van de savanne

Leeuwen, hyena's, krokodillen, jachtluipaarden. De Afrikaanse savanne kent voldoende roofdieren om ieder ommetje levensgevaarlijk te maken. Jarenlang werd de leeuw gezien als het superroofdier van de savanne. Maar moet deze koning binnenkort zijn kroon afstaan?

Zou jij ook bang zijn?