ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-12-2022
Kan Rulli de problemen onder de lat oplossen bij Ajax?

De maand december nadert zijn einde en dus gaat de transfermarkt binnenkort weer open. Het geruchtencircuit komt daarom weer aardig op gang. Een hardnekkig gerucht is dat Ajax zich maar wat graag zou willen versterken met Geronimo Rulli. Kan hij een einde maken aan de keepersproblemen van de landskampioen?


lees verder
Hoe heeft Ajax haar internationals teruggekregen na het WK?

Het WK in Qatar zit er inmiddels alweer een week op en de spelers sluiten weer langzaam aan bij hun clubs na een welverdiende vakantie. In de Eredivisie is Ajax met afstand de club die de meeste spelers afleverde, namelijk elf. Met wat voor gevoel keren zij terug?

lees verder
Casimir Westerveld en Daphne Koster over jeugdscouting Ajax: "Kinderen niet te vroeg uit gezinssituatie halen"

Bijna ieder kind droomt ervan: spelen bij Ajax. Maar hoe kom je daar terecht? Vanaf welke leeftijd kun je gescout worden? In PANNA!, het Kidsmagazine van ELF Voetbal, zijn de antwoorden te lezen. We spraken uitgebreid met Casimir Westerveld, hoofd jeugdscouting, en Daphne Koster, als manager vrouwenvoetbal ook eindverantwoordelijk voor de scouting. "Elke jeugdspeler die hier binnenkomt, is zeker door vijf of zes verschillende scouts beoordeeld."

lees verder
Dit zijn de topwedstrijden op Boxing Day

Het WK 2022 werd afgesloten met een zinderende finale tussen Argentinië en Frankrijk. Steeds meer mensen zijn het erover eens dat Lionel Messi nu de GOAT van het voetbal is, na zijn gewonnen WK-finale. Na het toernooi in Qatar is het nu weer tijd om de pijlen te richten op het clubvoetbal. Waar we in Nederland moeten wachten tot het nieuwe jaar, daar wordt er in Engeland alweer gevoetbald. Er staat weer een druk programma klaar op Boxing Day, oftewel: tweede kerstdag.

lees verder
Istvan Bakx over oud-ploeggenoot Kevin De Bruyne: "Bij mij thuis gingen we een beetje gamen op de PlayStation"

De concurrent van Kevin De Bruyne voor de rol van linksbuiten in het seizoen 2009/10? Dat was onze landgenoot Istvan Bakx. Beiden speelden bij KRC Genk en stonden dagelijks met elkaar op het trainingsveld. "Na mijn eerste training kwam ik thuis en zei tegen mijn vriendin Zenna: 'Er loopt er eentje tussen, die meer kan dan de rest'. Hij viel meteen op."

lees verder
Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"

In de rubriek SuperElf spreken we (ex-)profvoetballers over de beste elf waar ze ooit in clubverband mee hebben samengespeeld. Vandaag is het de beurt aan Niklas Tarvajärvi. Voormalig speler van Vitesse, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, De Graafschap en Karlsruher SC. "Büttner had vaak een grote mond."

lees verder
De ouders van Ryan Gravenberch: "Hij was de Johan Cruijff van de zaal"

Afgelopen zomer ruilde Ryan Gravenberch Ajax na twaalf jaar in voor FC Bayern München. Een grote stap voor de middenvelder, die op het laatste moment afviel in de selectie voor het WK in Qatar. De twintigjarige Amsterdammer is de jongste telg uit een voetbalgekke familie. "Maar in tegenstelling tot zijn broers is Ryan introvert."

lees verder
Ricardo Kip op avontuur in buitenland: "In Griekenland werden we ons hotel uitgestuurd omdat de club niet meer betaalde"

In Nederland speelde Ricardo Kip (30) lang in de jeugd van Ajax, maar de ArenA haalde hij nooit. Na meer dan tweehonderd duels in de Keuken Kampioen Divisie ging de Rijswijker het avontuur in het buitenland aan. De middenvelder vertelt over Griekse wantoestanden, Engelse voetbalsferen en Roemeense onzekerheid.

lees verder
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.

lees verder