Browser versie | Afmelden
header daily bulletin
Kanonnen in actie

Tennisliefhebbers komen op de tweede dag van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament ogen tekort: liefst drie spelers uit de mondiale top-10 (toernooifavoriet Daniil Medvedev, Alexander Zverev en Andrey Rublev) én de voormalige nummer 1 van de wereld (Andy Murray) komen in actie op het centre court. Toernooidirecteur Richard Krajicek verheugt zich onder meer op de partij tussen Rublev en Murray. "Rublev kan ongelooflijk uitdelen, maar als Murray hem kan bijhouden kan hij het Rublev heel moeilijk maken. Andy blijft, ondanks zijn heupproblemen, een ongelooflijk taaie geweldenaar."

Bekijk de voorbeschouwing
Topaffiches op woensdag

De derde speeldag van de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament telt alleen maar topaffiches met vier spelers uit de top-10 van de wereldranglijst. De wereldtoppers Daniil Medvedev en Alexander Zverev betreden het centre court van Rotterdam Ahoy voor hun eerste ronde.

De woensdag wordt geopend met Alexander Zverev, die met een wildcard tot de Rotterdamse krachtmeting werd toegelaten. De als derde geplaatste Duitser speelt tegen outsider Alexander Bublik uit Kazakstan.

Lees verder
Bericht uit de bubbel: Stringer Richard

Geen publiek, wél een toptoernooi: dankzij veel extra veiligheidseisen kan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament toch doorgaan. Maar wie maken het mogelijk? Wie hoort bij het selecte gezelschap dat de hele week aan het werk is in Ahoy? En hoe is het leven in de tennisbubbel? Deel 3: Stringer Richard Musters: "Het is de liefde voor het vak"

Het is spitsuur in de catacomben van Rotterdam Ahoy. In een afgescheiden ruimte waar de rackets van de topspelers van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament worden bespannen, dichtbij het centre court, werken vier mannen zich in het zweet. 'Stringer' Richard Musters is een van hen. Hij is voor het vijfde jaar op rij actief bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. En dat 'actief' mag je best letterlijk nemen, blijkt uit zijn verhaal én de koortsachtige drukte bij de stringers, waar rackets in hoog tempo worden afgeleverd. "Kijk, daar komen weer vijf rackets van Tsitsipas binnen."

Lees verder
Moedig morgen de grootste spelers aan
Alle acties vind je terug in de Checklist

Ondanks dat je niet in het publiek kunt zitten, kun je toch je helden aanmoedigen bij opkomst! Iedere dag selecteren we een wedstrijd waar jij de kans krijgt om te juichen voor de spelers. Niet alleen in zicht van de speler, maar ook op TV. Morgen moedig je Medvedev, Lajovic, Murray en Rublev aan. Ga naar de checklist en hou onze socials in de gaten voor de Zoom link hiernaar.

Het aanmoedigen van een speler zonder dat je in de zaal bent is natuurlijk al uniek, maar wist je dat er nog veel meer acties zijn? Zo kun je ook de Tennis Quiz iedere dag spelen om jouw kennis van tennis te testen, én maak je daarmee kans op prijs. Of je stuurt aanmoedigingen voor jouw favoriete speler in, die tijdens de change over op de LED komen. Je vindt alle acties om het toernooi vanuit huis te beleven in de Checklist.

Zo zag dat er gisteren uit
Ga naar de Checklist
Daniil Medvedev op jacht naar volgende mijlpaal

Zijn prestaties in de laatste maanden zijn ronduit sensationeel, maar toernooifavoriet Daniil Medvedev (25) blijft er ogenschijnlijk laconiek onder. Vandaag komt de Rus in zijn eerste ronde van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament uit tegen de Serviër Dusan Lajovic. Medvedev kan, als hij in Rotterdam Ahoy de finale haalt, de nieuwe nummer 2 van de wereld worden.

Je zou er als tegenstander (vandaag Lajovic dus) bijna moedeloos van worden. De 1,98 meter lange Medvedev won 20 van zijn laatste 21 partijen en verloor alleen de finale van de Australian Open van Novak Djokovic. Verder was het één lange zegereeks voor de Rus: hij won zijn laatste tien wedstrijden van 2020 én de eerste tien partijen van 2021. Daarbij versloeg hij niet bepaald de 'kleintjes': bij die 20 overwinningen zaten 12 zeges op top-10 spelers. Zelf beantwoordt hij zijn fabelachtige reeks met een brede glimlach. "Het zijn inderdaad best indrukwekkende cijfers, maar ik zou niet één speciale oorzaak voor mijn succes kunnen aanwijzen. Wel is het natuurlijk zo dat je meer vertrouwen krijgt als je partijen en toernooien wint, dat merk ik nu ook. Verder denk ik dat mijn huidige prestaties vooral het gevolg zijn van mijn harde werk van de afgelopen jaren. Dat betaalt zich nu uit."

Lees meer
Klik en win
Sterke start wereldkampioen Koolhof
Ook niet-abonnees kijken live mee

Het dubbelspel van het ABN AMRO World Tennis Tournament telde dit jaar zes Nederlandse spelers. Alleen Wesley Koolhof overleefde de eerste ronde. Wesley Koolhof werd vorig jaar in het dubbelspel winnaar van de prestigieuze Nitto ATP Finales. De Gelderlander vormde toen een dubbel met zijn Kroatische partner Nikola Mektic. 

Je kunt vanuit huis ook als niet-abonnee meekijken naar de wedstrijden via Ziggo Sport Tennis. Op de website kun je los kiezen voor de singles middag- of avondsessie. Klik je op 'Bestel', dan hoef je je alleen nog gratis aan te melden om van Ziggo Sport Tennis gebruik te kunnen maken tijdens de toernooiweek. 

Lees verder
Kijk live toptennis
RENEWABALL
Bekijk nu het online programmaboek
Bekijk de laatste sportheadlines van het AD

Voor deze bijzondere editie van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament is een online programmaboek gemaakt. Zo kan iedereen vanuit huis toch nog alles lezen over het toernooi. De puntenverdeling, het prijzengeld, een welkom door toernooidirecteuren Richard Krajicek en Esther Vergeer, of van Rotterdam Ahoy en ABN AMRO? Je leest alles terug in het online programmaboek.

Je leest bij Algemeen Dagblad het hele jaar door tennis nieuws. Navigeer hieronder naar de laatste sport headlines!

Haase en Middelkoop al vroeg uitgeschakeld in Ahoy

 

Lees meer over het toernooi
Het laatste tennisnieuws van AD
ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Copyright © Rotterdam Ahoy.
Newsletter2021-03-03 09:08:01