Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 2 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kantoorcijfers: omzetgroei 7%, maar adviesomzet klimt nauwelijks
Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren doen het goed. Kantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, laten een omzetgroei zien van 7%. Dat blijkt uit de jongste benchmark kantoorcijfers van Fiscount en NOAB.
Lees verder »
Nederlandse accountant spil in strijd tegen corruptie
Meldingen door accountants van ongebruikelijke transacties hebben de afgelopen vijf jaar zeventig serieuze signalen van corruptie in het bedrijfsleven opgeleverd. Het Openbaar Ministerie (OM) en het Anti-corruptie Centrum van de FIOD hebben inmiddels zeven meldingen geselecteerd voor een strafrechtelijk onderzoek. De andere gevallen zijn deels aan de Belastingdienst doorgegeven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Gratis whitepaper- Fiscaal advies aan ZZP-klanten

Jouw zzp-klanten adviseren over fiscale zaken? In de whitepaper ‘Geef je zzp-klanten het juiste fiscale advies’ vind je alles over de meest relevante fiscal onderwerpen, zoals:

• Aftrekbare kosten
• Pensioen
• Arbeidsongeschiktheid
• Btw-aangifte
Download gratis >

Lees verder »
Handige timing ‘403-verklaring’: de publicatieplicht ontwijken
Iedere twee jaar een nieuw bedrijf opzetten om boven de dochter te plaatsen en aldus te ontkomen aan de deponeringsplicht. Zo opereert de familie Blokker om haar vermogen aan het zicht van anderen te onttrekken, volgens het Financieele Dagblad, dat deze handelwijze een ‘truc’ noemt. Het bedrijf waarop deze constructie wordt toegepast, is HB Capital, […]
Lees verder »
Geen prejudiciële vragen over BPM-arresten
Hof Den Bosch gaat geen prejudiciële vragen aan het Europees Hof van Justitie of afwijken van arresten van de Hoge Raad over de BPM. Ondanks het verzoek van een autohandelaar die het niet met de arresten eens was.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Wwft informatiebijeenkomsten

Na deze bijeenkomst bent u geïnformeerd over de wijzigingen van de Wwft en de impact daarvan voor uw werkzaamheden. NB: Bij inschrijving vóór 10 november 2018 kunt u gratis gebruik maken van de Wwft online learning module.
12 of 14 november 2018 | Utrecht of Amsterdam | 16.00-19.00 uur | Pe uren 3 | Prijs 240 (leden/ niet-leden)
Meld u nu aan voor de Wwft informatiebijeenkomst

Lees verder »
E-rijden: beter voor het milieu, drama voor de schatkist
De elektrische auto mag het milieu dan wat meer ontzien, de schatkist wordt er niet beter van. De opmars van de e-auto kost de komende jaren honderden miljoenen euro’s aan belastinginkomsten.
Lees verder »
Twee maanden balletje trappen in India, belastingplichtig in Nederland
Is een beroepsvoetballer die gedurende twee maanden een balletje trapt in India in die periode nu wel of niet een Nederlandse belastingplichtige? Hof Amsterdam mocht zich over dat vraagstuk buigen.
Lees verder »
Verhuur en belegging door elkaar: geen herinvesteringsreserve
Het kopen van een pand in verhuurde staat is niet genoeg om dat pand te kwalificeren als bedrijfsmiddel. Dat blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Noord-Holland.  Die kreeg een zaak voorgelegd van een BV die met twee andere dochtervennootschappen een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting vormde en zowel vastgoed verhandelde als verhuurde. 
Lees verder »
Looptijd doorlopend krediet naar maximaal 15 jaar
Vanaf 1 mei 2019 wordt de looptijd van doorlopend krediet beperkt tot maximaal 15 jaar. Het is één van de wijzigingen die de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) per 1 mei doorvoert in haar gedragscode voor consumptieve kredietverlening.
Lees verder »
Megaschikking neemt flinke hap uit kwartaalwinst ING
De megaschikking die ING moest betalen aan het Openbaar Ministerie vanwege het faciliteren van witwassen heeft een flinke hap uit de winst genomen. De bank maakte het afgelopen kwartaal een winst van €776 miljoen, 44 % lager dan een jaar geleden en daarmee is het het slechtste kwartaal in twee jaar tijd.
Lees verder »
Nibud wil strengere acceptatieprocedure kleine leningen
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) pleit voor strengere acceptatieprocedures bij alle soorten leningen, ook voor kleine kredieten. De acceptatieprocedures die kredietverstrekkers gebruiken bij het afsluiten van een persoonlijke lening lijken goed te werken, aldus het instituut.
Lees verder »
Geen prejudiciële vragen over BPM-arresten
Hof Den Bosch gaat geen prejudiciële vragen aan het Europees Hof van Justitie of afwijken van arresten van de Hoge Raad over de BPM. Ondanks het verzoek van een autohandelaar die het niet met de arresten eens was.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Google Authenticator toegevoegd aan iMUIS Online

Naast de twee factor authenticatie mogelijkheid en DUO Security heeft softwarebedrijf MUIS nu ook de mogelijkheid toegevoegd om gebruik te maken van Google Authenticator om in te loggen op iMUIS Online.

Lees verder »
Leiderschapsontwikkeling: effectiever dan je denkt
Accountant, maak het hackers moeilijk met twee-factor-authenticatie
3 essentiële tips voor jonge accountants
OPLEIDINGEN
Loonadministratie drieluik (Deel 1): HRM en optimalisatie salarisadministratie –
Fiscount
13 november 2018
Audit van soft controls: wat is de beste manier?
NBA Opleidingen
22 november 2018
Fiscale actualiteiten – Assistenten kring 2018-2019
SRA
20 november 2018
VACATURES
Manager Woningcorporaties – Den Bosch
Q-Concepts
Den Bosch
Ervaren allround fiscalist- Oost Nederland
Fiscount
Oost Nederland
Senior Manager AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN