Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 31 oktober

Van keelpijn tot keelontsteking: Wat kan je zelf doen?

Veel mensen worden in de winter geplaagd door keelpijn. Meestal is (acute) keelpijn het gevolg van een infectie met een ziektekiem (virussen en bacteriën). Het afweersysteem reageert daarop met een ontsteking. Wat kan je zelf doen tegen keelpijn, en wanneer moet je naar de dokter?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe en wanneer testen op ADHD?

ADHD is een ontwikkelingsstoornis die gepaard kan gaan met heel wat uitdagingen, zowel op jonge als op volwassen leeftijd. De aandoening is niet altijd makkelijk te herkennen omdat er een overlap kan zijn met andere aandoeningen. Maar een juiste diagnose is belangrijk om de juiste hulp te krijgen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen als je kind ’s nachts blijft hoesten?

Door te hoesten probeert ons lichaam slijmen, virussen en bacteriën uit onze luchtwegen te krijgen. Het is dus een nuttige reflex die we beter niet onderdrukken. Al kan een hoest natuurlijk wel vervelend zijn. Zeker 's nachts. Wat kan je op zo’n moment doen om het hoesten te stoppen?

Lees verder

Gezondheid.be

Vossenlintworm: een ernstige parasitaire ziekte

Wie geniet van een herfstwandeling in het bos, kan maar beter opletten voor 'de vossenziekte', die alsmaar meer opduikt in ons land. Het gaat om alveolaire echinokokkose, een infectie met de larve van de vossenlintworm. Zonder de juiste behandeling is vossenlintworm fataal.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe moet je uien bewaren?

Omdat ze een basisproduct zijn in de keuken, kopen mensen ajuinen vaak in grote hoeveelheden. De kans bestaat dan dat ze zacht worden of beginnen te kiemen voordat je ze kan gebruiken. Belangrijk is dus dat je uien op de juiste manier bewaart.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven