ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-07-2024
Keeperskwestie bij Ajax: Remko Pasveer de nieuwe eerste doelman?

Het is even wennen, maar twee weken voordat Feyenoord en PSV officieel aan het seizoen beginnen, staat de eerste keer 'voor het echie' al op het programma voor Ajax. Komende donderdag treden de Amsterdammers in eigen stadion aan tegen het Servische FK Vojvodina. Een relevante vraag vooraf: voor wie kiest Francesco Farioli in die wedstrijd onder de lat?


lees verder
De vormen van de stukjes in de puzzel die Xavi Simons moet leggen

Al zolang als hij herinnert staat Xavi Simons bekend als een wonderkid. Op jonge leeftijd had hij al duizenden volgers op social media, speelde hij op de heilige grond van La Masía en werd hem, ook door mensen die hem nauwelijks een bal hadden zien aanraken, de meest grote toekomst voorspeld. Het getuigt van grote klasse dat Simons zijn belofte aan het inlossen is. Op zijn 21ste breekt een volgende fase in zijn carrière aan.

lees verder
Wie is de mogelijke nieuwe aanwinst van Ajax: Helinho?

Ajax wordt de laatste dagen gelinkt aan Hélio Júnio Nunes de Castro, beter bekend als Helinho. De Braziliaan moet de voorhoede van de Amsterdammers gaan versterken. Toch zegt de naam je waarschijnlijk niet veel. Wie is deze Braziliaan? ELF Voetbal licht hem voor je uit.

lees verder
Endrick officieel naar Europa en Real Madrid, deze Brazilianen gingen hem voor

Endrick Felipe Moreira de Sousa, beter bekend als Endrick, is sinds vandaag officieel speler van Real Madrid CF. Nu hij achttien jaar is geworden, kan hij de overstap naar de Spaanse kampioen maken. De Koninklijke maakte maar liefst 70 miljoen over naar SE Palmeiras voor de diensten van de aanvaller. Daarmee is hij niet de eerste Braziliaan die op zeer jonge leeftijd de stap naar de Europese top maakt. We zetten de spelers op een rij die hem voor gingen.

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
Voetbaltoernooi op Olympische Spelen bijna van start: dit moet je erover weten

Komende vrijdag staat de openingsceremonie van de Olympische Spelen op het programma. Waar je zou denken dat het voetbaltoernooi dus na die dag begint, is niets minder waar. Woensdag zal voor de mannen het voetbaltoernooi al van start gaan. Op de Olympische Spelen zijn de ogen meestal niet erg gericht op het voetbal. Daarom kijken we naar wat we allemaal kunnen verwachten van het mannelijke voetbaltoernooi en wie er eigenlijk meedoen.

lees verder
Freestyler Bailey de Regt reisde de wereld over op zoek naar freestyle-avonturen

Misschien ken je hem van TikTok of van zijn vette freestyleshows: Bailey de Regt. Bailey is een van de beste freestyle-voetballers ter wereld. Met honderdduizenden volgers op social media. Vorig jaar maakte hij een wereldreis. Hij wilde de freestylecultuur in andere landen leren kennen. Hij kwam onder andere in Japan, Colombia en de Galapagoseilanden. Hij vertelt over zijn meest bijzondere voetbalavonturen aan de andere kant van de wereld.

lees verder
Spitsenkwestie in Twente: wie completeert trio met Van Wolfswinkel en Vennegoor of Hesselink?

Hoewel de voorbereiding van FC Twente tot nog toe rommelig verliep, lijkt de sfeer tijdens het trainingskamp in Oostenrijk prima. De eerste oefenwedstrijd van de Tukkers werd afgelast wegens het spandoekincident en de tweede en derde vielen letterlijk en figuurlijk in het water. Onder de Oostenrijkse zon zal dat laatste in ieder geval niet meer gaan gebeuren en kan de focus dus eindelijk volledig op voetbal. Dat moet nog altijd wel zonder eerste spits....

lees verder
In België zijn ze al begonnen, wanneer beginnen de Nederlandse clubs in Europa en de Eredivisie?

Gisteren is het seizoen in België officieel begonnen met de traditionele Super Cup. Royale Union Saint-Gilloise was met 1-2 te sterk voor Club Brugge. Met het seizoen ook voor Nederlandse clubs weer vlak voor de deur, kijken we wat we de komende tijd allemaal kunnen verwachten op het voetbalveld. Een blik op de toekomst leert ons: er is weer veel om naar uit te kijken.

lees verder
Welke clubs vallen er allemaal onder de City Group?

Ze maken het voetbal kapot, maar helpen Sparta en PEC Zwolle tegelijkertijd aan talenten. Ze overtreden de regels, maar hoeven niet op harde straffen van de UEFA te rekenen. Ze waren ooit bijna eigenaar van NAC, maar na moesten zich na protesten van de aanhang toch terugtrekken. Ze zijn nog niet met heel veel, maar wel machtig. En dus zullen we ermee moeten leren leven; de City Football Group. Welke clubs vallen er onder de organisatie waarbinnen Savio voor vijftig miljoen van de ene naar de andere club verkastte?

lees verder
Deze Eredivisie-spelers gaan naar de Olympische Spelen

De Olympische Spelen staan op het punt van beginnen. Echter zullen er tijdens de Spelen geen medailles worden gewonnen op het onderdeel voetbal door Nederlanders: we zijn niet geplaatst. Welke Eredivisie-spelers maken wel kans op de gouden plak?

lees verder