ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-09-2022
Keepersstrijd bij het Nederlands elftal: wie maakt de beste kans?

Het WK komt steeds dichterbij en dus komt het moment dat Louis van Gaal definitief zijn knopen door moet hakken steeds dichterbij. Het wordt onder meer erg interessant welke keepers de ervaren oefenmeester mee gaat nemen naar Qatar. De volgende keepers lijken om die plekken te moeten strijden. 


lees verder
Van deze spelers wordt veel verwacht bij Jong Oranje

Het clubvoetbal ligt de komende weken stil om de interlandperiode is aangebroken. Dat betekent dat het Nederlands Elftal, maar natuurlijk ook Jong Oranje en daarin zitten deze periode een aantal heel interessante spelers. Jongens die erg dicht tegen de ploeg van Louis van Gaal aanzitten en maar wat graag indruk willen maken. 

lees verder
Europese landen opgelet: Georgië komt eraan

Een groot voetballand is Georgië nooit geweest. Sterker nog, de Georgiërs zijn nog altijd op jacht naar hun eerste eindtoernooi. Toch zou dat toernooi er in de komende jaren zomaar eens aan kunnen komen. Er is namelijk een veelbelovende generatie in aankomst. Deze talenten begonnen in Europa tevens bijzonder goed aan het seizoen.

lees verder
De knotsgekke seizoensstart in de Bundesliga

Met de kampioenschappen van Bayern München heeft de Bundesliga een voorspelbaar karakter gekregen. Toch blijkt dit seizoen tot dusver niets minder waar. Topploegen verkeren in een vormcrisis terwijl verrassende ploegen en spelers opeens opstaan. Terwijl de oktoberfeesten opgebouwd worden en de internationale break eraan komt, maakt ELF Voetbal de balans in de Bundesliga op.

lees verder
Hij is er: de Champions League Special van PANNA!

De mooiste trucs. De beste passes. De grootste talenten, stadions en spanning. De Champions League is het neusje van de zalm. De crème de la crème. De Champions League is de beste reden om je ouders te vragen of je langer mag opblijven. Om alvast in de stemming te komen is er nu de extra dikke Champions League Special van PANNA! Volgepropt met alle informatie die je nodig hebt om genieten van de Champions League naar een nóg hoger niveau te tillen.

lees verder
Deze Oranje-spelers zaten bij het WK van 2014 al in de selectie van Van Gaal

Oranje neemt het de komende week op tegen Polen (Nations League) en België (oefenwedstrijd). Voor bondscoach Louis van Gaal is het een van de laatste momenten voor het WK om zijn pupillen van dichtbij in actie te zien. Een paar jongens kent hij al een stuk langer, namelijk van de tijd dat hij bondscoach van het Nederlands elftal was op het WK van 2014. Vijf van de spelers die er toen bij waren, zijn er nu ook weer bij. 

lees verder
Superelf Dwight Tiendalli, betrouwbare Amsterdamse back

In 2010 stond Dwight Tiendalli als landskampioen op het bordes van het stadhuis van Enschede. Met FC Twente won de nu 36-jarige Amsterdammer ook de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De vleugelverdediger, opgeleid bij Ajax, speelde drie jaar in de Premier League bij Swansea City en droeg de shirts van FC Utrecht, Feyenoord en Sparta. Met Oranje Onder 21 werd hij Europees kampioen en onder bondscoach Louis van Gaal speelde hij twee keer voor Oranje. Tegenwoordig is Tiendalli actief als spelersbegeleider. Voor ELF Voetbal stelde hij zijn Superelf samen. Te lezen in nummer 3 van dit jaar.

lees verder
De ongelooflijke cijfers van Mohammed Kudus dit seizoen

Mohammed Kudus is on fire. De laatste weken wordt hij door Ajax-trainer Alfred Schreuder in de spits gezet, als een soort valse nummer negen. Dat gaat ten koste van Brian Brobbey, die deze zomer met veel bombarie werd teruggekocht van RB Leipzig. Maar het Kudus-experiment van Schreuder blijkt te werken: de cijfers van de 22-jarige Ghanees zijn zéker om over naar huis te schrijven. Lang verhaal kort: hij scoorde dit seizoen in negen wedstrijden vaker (zes keer) dan in de twee seizoenen - in totaal 42 wedstrijden - hiervoor (vijf goals).

lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer"

Spits ben je vanaf je geboorte, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Joshua Zirkzee maakte zijn doelpunten in de jeugd van Feyenoord, voor Bayern München, FC Parma, vorig seizoen RSC Anderlecht en in de huidige jaargang voor FC Bologna. Maar van wie leerde hij de kneepjes van het vak? "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer."

lees verder