Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Deze vakantie hoef jij je niet te vervelen. Haal een tasje op bij de bieb, beschilder een steen en maak een leuke kleurplaat.
 
S
 
 
Een happy stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en daarna ergens is neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen.

Zo zwerven de happy stones door het hele land om mensen vrolijk te maken. Leuk toch?

De bieb verstopt vanaf zaterdag 1 mei heel veel happy stones rondom alle vestigingen van de bibliotheek. Zoek jij mee?
 
S
Van zaterdag 1 t/m maandag 10 mei kan je in alle vestigingen van de bieb een tasje ophalen met daarin een steengoed boek én een steen, die je zelf thuis kan beschilderen en op een leuke plek kan leggen. Ook zit er een leuke kleurplaat in. Op onze website vind je een filmpje met tips om een steen mooi te schilderen. En natuurlijk delen we de leukste steengoede boeken. 
 
 
S
 
 
Tijdens dit speciale 'bevrijdingsatelier' leest de bieb het prentenboek ‘Petra’ van Marianna Coppo voor. Het is een verhaal over mogen zijn wie je bent. Na het voorlezen is er tijd om met je kind te knutselen. En om met de praatjespot fijn na te praten.

Woensdag 5 mei | 10.00 uur | gratis | Onderdeel van het online programma van het bevrijdingsfestival | Kijk op 5 mei hier
 
S
 
Kijk mee hoe Bliep een raceauto maakt van rietjes, plakbandrolletjes, elastiekjes en andere spullen die hij thuis heeft liggen.
 
 
 
 
 
 
 
S
Er zijn al heel veel stemmen uitgebracht op de beste boeken van het afgelopen jaar. Welk boek vind jij het beste? Stem mee
 
S
Krijg je geen genoeg van stenen zoeken? Ga dan fossielen onderzoeken in de binnenstad van Utrecht. De Fossielenjacht van het Universiteitsmuseum is speciaal voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar en helemaal gratis. Meer weten over fossielen? Lees dan deze boeken:
 
 
S
Een werkstuk maken en niet weten waar je moet beginnen? Ga dan naar de site van de bieb. We hebben over heel veel onderwerpen informatie verzameld. Bij elk onderwerp staan natuurlijk ook boekentips.
We hebben werkstukinformatie voor: 
 
S
Heb je een boek gereserveerd, maar niet meer nodig? Geef het dan door, dan kunnen we iemand anders blij maken met het boek. Hoe je dat doet, lees je hier. Dank je wel! 

Let op: vanaf maandag 26 april is onze Klantenservice van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur bereikbaar via 030 – 286 1800.
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open