ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-08-2020
Ken jij de duurste verkopen van Ajax?

Matthijs de Ligt blaast (nou ja, puft) vandaag 21 kaarsjes uit. Een paar rood-witte slingers heeft de jongeling wel verdiend van zijn ex-club Ajax, want hij spekte de Amsterdamse clubkas vorige zomer flink. Weet jij de 21 duurst verkochte spelers n de Ajax-clubhistorie op te noemen? Laat maar zien!


Lees verder
De carrière van de jarige Klaas-Jan Huntelaar in ELF goals

Good old Klaas-Jan Huntelaar viert zijn 37e verjaardag. Prachtig moment, lijkt ons, om zijn imposante loopbaan aan de hand van elf doelpunten nog eens te herleven!

Lees verder
Interview Robin Buwalda: 'In Finland heb ik het plezier in voetbal teruggevonden'

Robin Buwalda is na ADO Den Haag, VVV-Venlo, NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles helemaal op zijn plek bij IFK Mariehamn in Finland. ELF Voetbal besloot de 25-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn debuut voor ADO tegen Ajax, een succesvolle periode in Venlo, het avontuur bij IFK Mariehamn, wonen op het Finse eiland Åland, dagenlang reizen met zijn ploeggenoten en plannen voor de toekomst.

Lees verder
Wie is Ajax-target Jackson Porozo?

Hoewel Ajax een lichting eigen talent heeft om van te likkebaarden, houden de Amsterdammers hun ogen voor talenten van buitenaf open. Een van die talenten is Jackson Porozo. Wie is de loeisterke verdediger uit Ecuador waar Ajax interesse in zou hebben?

Lees verder
De vijf duurste Premier League-aankopen tot nu toe

Hoewel Chelsea al met een flinke buidel geld heeft gezwaaid, moet de transfermarkt in Engeland nog enigszins losbarsten. Met de transfer van Nathan Aké naar Manchester City kan het startsein weleens gegeven zijn. We zetten de vijf duurste transfers in Engeland tot nu toe op een rijtje.

Lees verder
Interview Gregoor van Dijk: "Dom, daarvoor was slechts één persoon verantwoordelijk: ik"

Nog dagelijks trapt Gregoor van Dijk tegen een bal. De nu 38-jarige ex-prof speelt padbol. In Portugal exploiteert hij een hal waarin de opkomende sport wordt beoefend. "Ik beschik nu over een betere techniek dan in mijn actieve carrière", aldus de recordhouder op het gebied van de meeste rode kaarten in de Eredivisie.

Lees verder
Interview Hans Kraay jr., snelste gele kaart: "John de Wolf lag op de grond van het lachen"

Tijdens zijn actieve voetballoopbaan stond Hans Kraay jr. niet bekend om zijn verfijnde techniek, fraaie passeerbewegingen of levensgevaarlijke vrije trappen. Strijd, inzet en duelleren luidden zijn kenmerken. Zijn record sluit daarbij aan: de snelste gele kaart in de Eredivisie. Na drie seconden was het raak: "Jef van Vliet, de scheidsrechter, is daar nog steeds apetrots op."

Lees verder