Stem op je favoriete natuurfoto | Jonge meesjes in de tuin | Roots test: duurzame outdoorspullen
VERWONDERING

VERWONDERING

Laat je verrassen door de mooiste natuurfoto's op onze Instagram-pagina >>
Roots
Lammergieren
NA 140 JAAR TERUG IN DUITSLAND

Onlangs kwam in Nederland een lammergier in botsing met een windmolen en overleefde dat niet, maar er is nu ook goed nieuws. In nationaal park Berchtesgaden in Duitsland zijn twee lammergieren uitgezet en de komende tien jaar volgen er meer...
Foto: iStock

Roots
Wandelen op Tenerife
BUITENAARDS BLOEMENEILAND

Met 1.500 kilometer aan wandelpaden en 43 beschermde natuurgebieden biedt het Canarische vulkaaneiland Tenerife een schier eindeloze natuurvariatie; van het zeldzame, spectaculair bloeiende slangenkruid tot een subtropisch laurierwoud en vuurvaste dennen. Roots ging op verkenning.
Foto: Edwin Giesbers

STEM OP JE FAVORIETE NATUURFOTO!

Wie wint de Publieksprijs van de Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2021? Jij kunt meebepalen wie de Publieksprijs 2021 wint door je stem uit te brengen op één van de 25 geselecteerde foto’s van de vakjury!

Door te stemmen maak je zelf ook kans op een leuke prijs, waaronder een Swarovski BP Daypack 30 t.w.v. € 232, een Bynolyt Voyager 8x34 verrekijker t.w.v. € 189 of één van de andere prijzen.

Roots
Roots
Broodje aap?
VELDMUIS IS NA 3 MAANDEN OMA

Maakt één zwaluw zomer? Leggen spinnen eitjes onder je huid? En kunnen kwallen bevriezen? Roots ontrafelt regelmatig een broodjeaapverhaal. Deze keer: is een veldmuis met 3 maanden al grootmoeder?
Foto: iStock

Roots
Nu te zien
VLIEGVLUGGE MEESJES

Voor de jonge meesjes is nu een belangrijke tijd aangebroken: ze verlaten het nest en zwerven door de tuinen. De eerste weken na het uitvliegen worden de jongen nog door de ouders begeleid. Dat gaat gepaard met veel lawaai. En dat trekt roofdieren aan...
Foto: iStock

Roots
Roots test
DUURZAME GEAR VOOR BUITEN

Roots test maandelijks duurzame outdoorspullen voor buiten. Met dit jack van Fjällräven, de ‘koffiekan’ van Hydro Flask en het zakmes van MKM ben je klaar voor een wandeltocht, buitenpicknick of de natuurcamping.
Foto: Ernst Kremers

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden