De coronacrisis maakt het belang van werk extra duidelijk. Werk is belangrijk voor iemands inkomen, maar ook voor zingeving, dagstructuur en sociale contacten. Zeker voor mensen met een arbeidsbeperking. Het vergroten van inzetbaarheid, omscholing en van werk-naar-werk-trajecten zijn steeds belangrijker. Deze ontwikkeling in combinatie met de uitdagingen van de Participatiewet en de transitie van sociale werkgelegenheid, bepalen de context voor de activiteiten van SBCM en het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid voor 2021. Bekijk hier de Kennisagenda Kenniscentrum en SBCM 2021.
 
Bekijk onze plannen en activiteiten voor 2021
   
 
 
 
 
   
Wil je duurzame inzetbaarheid op de agenda van de overlegvergadering hebben en houden? Blijf aan de bal en schrijf je in voor de training ‘Duurzame Inzetbaarheid voor de OR in de SW’ Deze training is speciaal ontwikkeld voor OR-leden. Bekijk hier meer informatie over deze training.
   
 
 
 
 
Nieuw voor professionals: e-learning herken schuldenproblematiek
Geldzorgen kunnen bij mensen veel stress veroorzaken met een nadelig effect op hun dagelijks leven en werk. In de nieuwe gratis e-learning leer je als HRM-professional, jobcoach of leidinggevende hoe je schuldenproblematiek vroegtijdig signaleert en hoe je hulp kunt bieden om grotere problemen te voorkomen. Lees hier meer over de e-learning.
 
 
 
 
   
Tel mee met Taal-subsidie voor taalscholing medewerkers
Als werkgever kun je bij Tel mee met Taal tot € 125.000 subsidie aanvragen voor taal- en andere scholing van medewerkers. Tel mee met Taal is een programma van de ministeries BZK, OCW en VWS om laaggeletterdheid te verminderen. Dit jaar is er in totaal bijna € 9 miljoen beschikbaar. Wil jij ook subsidie aanvragen? Doe dat uiterlijk 28 februari 2021. Lees hier meer over de Tel mee met Taal-subsidie.
   
 
 
 
 
   
Deel je ervaringen met de WERK-portal.nl met ons
Gebruiken medewerkers binnen jouw organisatie de gratis online programma’s op de WERK-portal.nl? We horen graag de ervaringen van jouw organisatie! Zo kunnen wij de website en de programma’s verder verbeteren. Ga direct naar de vragenlijst of lees hier meer over de WERK-portal.
   
 
 
Meld je aan voor het congres ‘De Professional Centraal’ over duurzame inzetbaarheid
 
 
Ontwikkelingen als vergrijzing, langer doorwerken, de veranderende arbeidsmarkt en de coronacrisis vragen van organisaties en medewerkers dat ze continu meebewegen. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers zo lang mogelijk gezond en met plezier werken? Anders gezegd: hoe zorg je voor duurzame inzetbaarheid? Dat is dit jaar het thema van het congres De Professional Centraal. Het congres vindt plaats op donderdag 18 maart. Lees hier meer over het congres of schrijf je direct in.
 
 
 
 
   
Dubbelinterview: projectleider COA en deelnemer vertellen over hun ervaringen met nieuw leerwerktraject
Het COA ontwikkelde onder andere met innovatiesubsidie van SBCM een leerwerktraject voor statushouders. SBCM stimuleert innovatieve activiteiten en ondersteunt de ontwikkeling van vernieuwende aanpakken binnen de sociale werkgelegenheid met een financiële bijdrage. Het leerwerktraject van het COA is een mooi voorbeeld van zo’n vernieuwende aanpak. Lees in dit interview met projectleider Ineke van Winden en deelnemer Mohamad Alsafouk meer over dit project en wat het oplevert.
   
 
 
 
 
   
 
Online lunchsessie: hoe help je medewerkers met digi-vragen?
Videobellen met vrienden en familie, het online volgen van het nieuws, of het maken van een digitale afspraak bij de huisarts. Steeds meer communicatie gaat, vooral nu, online. Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Daarom organiseert SBCM samen met de Digihulplijn op donderdag 18 februari van 12.00 tot 13.00 een online lunchbijeenkomst over hoe mensen die niet zo digitaal vaardig zijn het beste geholpen kunnen worden. Ben jij er ook bij? Lees hier meer over deze online lunchsessie.
   
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen