Online lezen
Logo
Online lezen
10 september 2020
In deze nieuwsbrief
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
Kenniskring jobcoaching in teken psychische kwetsbaarheden
mensen in een klaslokaal
Hoe neem je beslissingen over het toeleiden van jongere werknemers met psychische kwetsbaarheden? Wat is voor hen belangrijk bij het behoud van werk? Hoe kun je als jobcoach zowel de medewerker als werkgever passende ondersteuning bieden? Dat komt aan bod tijdens de kenniskring jobcoaching op 28 oktober. Meld je nu aan.
Lees verder
Simpel Switchen in de Participatieketen: meedoen op de best passende plek
vrouw met haarnet en blauwe handschoenen aan het werk
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil samen met vele partners overgangen in de participatieketen versoepelen. Dat doen ze met het project ‘Simpel Switchen in de Participatieketen’. Binnen dit project zijn een aantal sporen te onderscheiden. Spoor 3 gaat over ‘meedoen op de best passende plek’. Tijdens een interactieve webinar op 26 oktober gaan we graag met jou en het ministerie van SZW in gesprek over dit onderwerp. Schrijf je alvast in.
Lees verder
Sluit je aan bij het nieuwe leernetwerk Arbeidsparticipatie en schulden
logo schouders eronder
Mensen in de Participatiewet hebben vaker schulden dan andere mensen. En die schulden en geldzorgen belemmeren hen bij het zoeken of behouden van werk, terwijl werk vaak de beste remedie is tegen schulden. Worstel jij als professional met vragen hoe je hier het beste mee om kan gaan? En hoe de uitvoering van schuldhulpverlening en arbeidstoeleiding/participatie (werk & inkomen) beter samen kunnen werken? Sluit je dan aan bij het leernetwerk Arbeidstoeleiding/participatie en schulden dat 4 november van start gaat.
Lees verder
Lancering nieuwe tools tijdens Kennisweek Sterk aan het Werk van SBCM
illustratie telefoon en oordopje met de tekst leren werkt voor iedereen
Van 21 tot en met 25 september organiseert SBCM speciaal voor SW- en Participatiewetmedewerkers de online kennisweek Sterk aan het Werk. Tijdens deze week worden verschillende nieuwe online leeractiviteiten gelanceerd.
Lees verder
logo
Wat zijn jouw afwegingen bij re-integratie en jobcoaching? Laat het weten!
Panteia, ZINZIZ en Muzus zijn op zoek naar re-integratiecoaches en jobcoaches die willen deelnemen aan een groepsinterview voor een onderzoek naar afwegingen bij re-integratie en jobcoaching. Neem je deel aan een groepsinterview? Dan krijg je niet alleen een financiële vergoeding, maar ook een inhoudelijke, enthousiasmerende ‘vergoeding’. Panteia, ZINZIZ en Muzus bieden namelijk een gratis inspirerende workshop naar keuze aan op een aantal interessante en aansprekende thema’s.
Lees verder
illustratie laboranten in werkkleding
Cedris Sectorinformatie: groot verlies in 2019, 2020 onzeker
2019 is een jaar waarin er stappen zijn gezet om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen, maar ook een jaar waarin het tekort binnen de sociale werkvoorziening over de 210 miljoen heen schoot. Dat blijkt uit de Cedris Sectorinformatie 2019. Hoewel de Sectorinformatie eigenlijk een terugblik is op de realisaties in 2019, was het onmogelijk niet stil te staan bij de gevolgen van de coronacrisis voor de sociale werkbedrijven én de doelgroep waar Cedris zich voor inzet.
 
Lees verder
Wat betekent Breed Offensief voor loonwaardemeting en loonkostensubsidie?
illustratie mensen met een arbeidsbeperking
Werkgevers ondervinden hinder van verschillen tussen methodes voor loonwaardebepaling en van verschillende betaalmomenten van loonkostensubsidie in het kader van de Participatiewet door gemeenten. Daarom worden regels gesteld voor een uniforme methode voor loonwaardebepaling en voor uitbetaling van loonkostensubsidie. Zo wordt het eenvoudiger voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en te houden
Lees verder
Meedoen is niet vanzelfsprekend
3 poppetjes geven elkaar high five
Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen vaak tegen problemen aan op school of het werk. Dit komt omdat hun beperking niet wordt herkend of erkend door hun omgeving. De SCP-publicatie ‘Meer meedoen’ biedt inzicht in deze problemen. Deze kennis helpt om te voorkomen dat de problemen verergeren én kan gebruikt worden om vroegtijdig obstakels bij het meedoen van mensen met een LVB weg te nemen. Op de website van het Kenniscentrum vind je veel praktische instrumenten voor het begeleiden van mensen met een LVB en we organiseren regelmatig kenniskringen voor professionals. Dus houd onze nieuwsbrief en agenda in de gaten.
 
Lees verder
Agenda Kenniscentrum
16 september: Lerend Netwerk Praktijkleren in de SW
Op 16 september vindt de eerste online bijeenkomst plaats van het Lerend Netwerk Praktijkleren in de SW. Tijdens deze bijeenkomst, die zal worden ingeleid door Eric van der Westerlaken van Stroomopwaarts, komen onderwerpen aan de orde als de ontwikkeling van leerlijnen, mogelijkheden voor verschillende doelgroepen en afstemming met het mbo, de gemeente en werkgevers.

17 september: Webinar ‘Loonwaardesturing: Een faire prijs voor arbeid’
Wil je meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van financiële sturing op begeleiding en detachering van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? In het webinar ‘Loonwaardesturing: Een faire prijs voor arbeid’ nemen Roel Korsmit en Roel van den Bersselaar van Adlasz je mee in de praktische inzichten en achtergrondinformatie over de do’s en don’ts rondom detacheren en de faire prijs voor arbeid.

24 september: Webinar ‘Detacheren werkt!’
Welke detacheringsvarianten worden in de praktijk ingezet bij de arbeidstoeleiding van de doelgroep van de Participatiewet? Waarom maken arbeidsmarktregio’s daarin verschillende afwegingen? En welke factoren bepalen het succes? In het webinar ‘Detacheren werkt!’ komen deze vragen stuk voor stuk aan bod.

1 oktober: Webinar ‘Wat kunnen we leren van Samhall?’
Samhall, een samenwerkingsverband tussen alle SW-bedrijven in Zweden heeft een bijzondere missie: elk jaar 1.500 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt uitzwaaien naar een nieuwe werkgever. Hiervoor leidt Samhall eigen werknemers op die door de overheid worden aangeleverd. Samhalls unieke aanpak werpt zijn vruchten af. Wat kunnen SW-bedrijven in Nederland hier concreet van leren? Kom erachter tijdens een webinar op 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur.

Kijk in de agenda van het Kenniscentrum voor het laatste nieuws over jouw bijeenkomst of opleiding.
Icoon Icoon
© 2020 Kenniscentrum inclusieve en sociale
werkgelegenheid. Een samenwerking van SBCM en Cedris
Logo Logo
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.
Inschrijving wijzigen | Uitschrijven