ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-09-2022
Voorbeschouwing: Ajax - Rangers

Het Champions League-avontuur van Ajax begint vanavond. Rangers komt wéér op bezoek in Nederland, nadat het PSV uitschakelde in de play-offs voor de Champions League. Om 18.45 uur staat het eerste duel in de groepsfase op het programma. Iedereen is vol spanning: hoe goed is Ajax momenteel eigenlijk? In de Eredivisie gaan de meeste wedstrijden relatief makkelijk: hoe zal dat in de Champions League zijn?


lees verder
Samenvatting PSG - Juventus (2-1)

PSG is het nieuwe Champions League-seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Christophe Galtier opende het miljoenenbal tegen Juventus en was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het leek een gemakkelijke avond tegemoet gegaan door doelpunten van Kylian Mbappe en Neymar, maar Weston McKennie zorgde ervoor dat het toch nog spannend werd.

lees verder
ELF Voetbal nr 9, het seizoen van thuiskomen plus interviews met Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Milan van Ewijk en Myron Boadu

Jasper Cillessen, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Henk Veerman, Quinten Timber en de broers Luuk en Siem de Jong. De persruimtes in de Eredivisie konden deze zomer volop gevuld worden met kleffe leuzen over thuiskomen. Stuk voor stuk keerden de genoemde spelers terug naar de plek die zij hun thuis noemen. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 9 van 2022 alweer, besteedt daar volop aandacht aan. Tevens interviews met onder andere Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Michel Vorm, Joshua Zirkzee en Myron Boadu.

lees verder
Voorbeschouwing PSV - FK Bodo/Glimt (Europa League)

Voor PSV begint de groepsfase van de Europa League donderdagavond met een thuiswedstrijd. In het Philips Stadion treedt het team van trainer Ruud van Nistelrooij aan tegen stuntploeg FK Bodo/Glimt. De Noorse club wist vorig jaar nog de kwartfinale van de Conference League te bereiken.  

lees verder
Youth League weer van start: Ajax imponeerde in verleden

Het Europese seizoen gaat nu officieel beginnen, omdat ook de hoofdtoernooien dinsdag van start gaan. In de schaduw van de Champions League opent ook de Youth League haar deuren weer. Ajax is daarin weer één van de kanshebbers met een erg talentvolle selectie. Hoe presteerde het in het verleden? We kijken naar de edities waarin Ajax minimaal de halve finale wist te halen.

lees verder
Deze heerlijke Europese wedstrijden helpen je de werkweek door

Na een heerlijk weekend zitten de meeste voetballiefhebbers alweer vol in de werkweek, maar het voetbal zal de komende dagen genoeg afleiding bieden. De hoofdtoernooien van de Europese competities gaan weer van start en daarom spelen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ erg interessante wedstrijden.

lees verder
Deze Nederlanders in het buitenland zijn geweldig uit de startblokken geschoten

De eerste vijf speelrondes zitten er in de meeste Europese competities alweer op. Daarin blonken al aardig wat Nederlanders uit. Deze zes Nederlanders in het buitenland drukten hun stempel op de seizoensopening.

lees verder
Feyenoord moet Szymanski definitief inlijven: 7 keer dat een optie tot koop gelicht werd in de Eredivisie

Bij Feyenoord zijn ze nu al in de wolken met Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder die gehuurd wordt van Dinamo Moskou blinkt uit op het middenveld en ontpopt zich razendsnel tot publiekslieveling in Rotterdam. Zaterdagavond bracht de Pool het publiek op de banken met een heerlijke afstandstreffer tegen Go Ahead Eagles. De Feyenoord-fans zien nu al graag dat Szymanski definiteif wordt overgenomen. De prijs zou naar verluidt rond de tien miljoen euro liggen. Deze spelers gingen hem voor.

lees verder
Interview Michel Vorm: "Die Welshmen zijn niet te verstaan. Dat was echt wennen"

Zijn collectie medailles en individuele prijzen heeft sinds zijn verhuizing van Londen naar Schaijk geen daglicht meer gezien. Ze zitten nog in een verhuisdoos. Michel Vorm kan gelukkig ook zonder geheugensteun de mooiste verhalen uit zijn loopbaan opborrelen. "Ik werd gewaardeerd om wie ik was."

lees verder