Vraag een gratis proefnummer aan van de derde editie

Nummer 3/2022 van Tijdschrift Familiebedrijven is verschenen.

Internationaal ondernemen


Ondernemen over de grens brengt de nodige uitdagingen met zich mee. In diverse artikelen worden diverse aspecten van het grensoverschrijdend ondernemen belicht.

Barbara Mutsaers geeft een uiteenzetting van de juridische regels waarmee een handelaar te maken krijgt bij online handelen over de grens. Op Europees niveau is op dit terrein veel geharmoniseerd, maar zeker niet alles. Ondernemen over de grens kan tot belastingheffing over de winst in het buitenland leiden als sprake is van een zogenoemde ‘vaste inrichting’.

Arthur Hoffman gaat in zijn bijdrage in op de vraag wanneer sprake is van een vaste inrichting en welke fiscale haken en ogen hieraan kleven.

In een handige overzichtsbijdrage zet Bastiaan Didden de fiscale en socialezekerheidswetgeving uiteen die geldt bij internationale arbeid.

Aan de hand van een drietal sprekende voorbeelden brengt Ruben Dirks de nieuwe BTW-e-commerceregels in kaart. En als hekkensluiter neemt Steven van Wijk in zijn artikel u mee in de complexe problematiek van de transfer pricing.

Vraag een gratis proefnummer aan

Bekijk de volledige editie

Over Tijdschrift Familiebedrijven

PE-punten

  • RB 4

  • NiRV 6

  • KNB/EPN 6

  • NEVOA 6

  • NOAB 6

  • RAB 1-6


Waarom Tijdschrift Familiebedrijven?


Abonneren op Tijdschrift Familiebedrijven


Met vriendelijke groet, 


Igno Ketelaars, uitgever
Neem contact op | Onze adresgegevens

MOCuitgevers Vanmorgen is uitgever van Accountancy Vanmorgen, Fiscaal Vanmorgen, JurisDidact, Salaris Vanmorgen en Pensioen Vanmorgen. Copyright © 2022 Tijdschrift Familiebedrijven. Alle rechten voorbehouden.

Geen mailing meer ontvangen? Klik dan hier