View this email in your browser

Turkije en Syrië zijn getroffen door meerdere zware aardbevingen en naschokken. De schade is enorm: gebouwen zijn ingestort, 90.000 mensen zijn gewond. Het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 36.000 mensen. Vanwege instortingsgevaar zitten veel mensen onbeschermd in de ijzige kou. Kerk in Actie is actief in Syrië, waar we een goed kerkelijk netwerk hebben. Twee medewerkers zijn momenteel in het rampgebied. Bedankt voor de steun die we mochten ontvangen. 

EIND VAN GIRO555-ACTIEDAG: 88,9 MILJOEN 
Kerk in Actie is een van de 9 deelnemende organisaties die via Giro555 in actie komen voor Turkije en Syrië. De landelijke actiedag was 15 februari. Kerk in Actie regelde de belvloeren op vier locaties waar Bekende Nederlanders mee belden, maar ook veel vrijwilligers vanuit onze eigen achterban. De eindstand was 88,9 miljoen. Bedankt voor jullie tijd en bijdrage.
Steun de getroffen van de aardbeving
COLLEGA'S IN EN UIT SYRIË
Onze collega Shadi Haddad vluchtte 6 jaar geleden uit Latakia in Syrië. Zijn hart is gebroken door alle verhalen die hij hoort van familie en vrienden. Zijn ouders brachten de nacht in hun auto door uit angst voor instortingsgevaar. Shadi rouwt om zijn eigen land, maar ook om Turkije.

Lees het verhaal van Shadi.
Onze uitvoerend directeur Pepijn Trapman is nu in Aleppo: “Mensen zijn in shock. Kinderen zijn hun broertjes en zusjes kwijt, veel mensen hebben een of meerdere familieleden verloren. Het licht in de ogen van deze mensen is uit. Onze hulp is hier echt heel hard nodig.”

Lees zijn verslag vanuit Syrië
KERKEN IN SYRIË ZIJN SCHUILPLAATS

Kerk in Actie heeft een jarenlange relatie met de kerken in Syrië. Vanuit een speciaal restauratiefonds is er de afgelopen jaren hard gewerkt om kapot gebombardeerde kerken in het land op te knappen. Deze kerken functioneren nu als schuilplaats voor mensen die geen huis meer hebben. Ze krijgen er eten, drinken, medicijnen, warme kleding en dekens. Onze directeur Jurjen de Groot belde met dominee Selimian om zijn medeleven te betuigen.

Lees wat dominee Selimian nu kan betekenen voor getroffenen in Aleppo.
Lees over kerken in Aleppo die samen 10.000 mensen opvangen.

BID VOOR DE GETROFFENEN VAN DE AARDBEVING
Bid voor de getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië: Ontferm U, Heer.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2023, Kerk in Actie. Alle rechten voorbehouden.

Kerk in Actie
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
info@kerkinactie.nl
IBAN: NL 89 ABNA 0457 457 457 

Wilt u deze emails niet meer ontvangen?
U kunt zich hier uitschrijven van de nieuwsbrief.

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kerk in Actie · Joseph Haydnlaan 2a · Utrecht, 3533 AE · Netherlands