Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: Kerst
Kerst 2021: 'Hoe diep ook het duister ...'
Opnieuw vieren we Kerst in coronatijd. Ook dit jaar moeten we de kerstvieringen weer aanpassen. Ook thuis worden we beperkt in het vieren van het kerstfeest. We worden er allemaal een beetje somber van. Is er nog perspectief? Wis en waarachtig! De toekomst is aan God. Het kerstkind staat daar garant voor. Hij deelt ons leven, tot in de dood." Beluister de kerstboodschap van scriba René de Reuver
Kerstideeën uit het land
Deze week vieren we Kerst: de geboorte van Christus. Waar coronamaatregelen het normale kerkleven behoorlijk verstoren, lukt het gemeenten opnieuw om met hoopvolle initiatieven te komen.Van kerstfilm of woordzoeker tot online adventskalender op de kerkgevel: kerstideeën uit het land.
In actie voor vluchtelingenkinderen
"Brrr…ik heb het best koud, maar vluchtelingenkinderen in Griekenland hebben het vast nog veel kouder", verzucht een jonge deelnemer aan de Kerstchallenge in het Friese Kollum. Jongeren spelen er het verhaal van Jozef en Maria na en horen verhalen van vluchtelingenkinderen.
Materialen en tips voor gemeenten
Bericht naar aanleiding van persconferentie 18 december
In de persconferentie van 18 december is er een totale lockdown afgekondigd tot in ieder geval 15 januari 2022. Na overleg met het CIO komt de Protestantse Kerk tot aanbevelingen richting haar gemeenten.
Doe mee met de KerstChallenge
Voor jongeren t/m 17 jaar (en begeleiders) zijn activiteiten buiten mogelijk tot 17.00 uur. Dit mag geen evenement zijn. Dat betekent dat het mogelijk is de KerstChallenge  (voorbereidingstijd 4 uur) nog te organiseren voor kinderen en jongeren in uw gemeente. 
Training jeugdambtsdrager
Marion van Hoof, ouderling jeugd en gezin in Helmond, volgde de training jeugdambtsdrager. “Ik trof mensen uit het hele land die hetzelfde doel hadden als ik: leren hoe we als kersverse jeugdambtsdrager onze functie in kunnen richten. Wat is onze taak, en wat onze verantwoordelijkheid? Een gemêleerd gezelschap, juist dat maakte het zo leuk.” Ook een training volgen?
Lees verder
Nieuw project of initiatief in uw gemeente? Vraag subsidie aan
Binnen de Protestantse Kerk verstrekken verschillende fondsen subsidie aan vernieuwende missionaire projecten van plaatselijke gemeenten, inhoudelijke initiatieven die zorg dragen voor de schepping, deskundige hulp bij fusie, aanstellen van een interim-predikant of bij acute financiële nood.
Bekijk alle mogelijkheden
Ook interessant

Veel kerkelijke gemeenten zien het aantal bezoekers van hun kerkdiensten in coronatijd sterk verminderen. In de piepkleine Friese Protestantse Gemeente Oldelamer-Oldetrijne nam het aantal kerkgangers juist toe! Zelfs het vinden van ambtsdragers is geen probleem.

Gemeenteleden kunnen nu ook via de Appostel apprechtstreeks digitaal toezeggen aan Actie Kerkbalans 2022. Betaling kan direct via iDEAL worden gedaan en er is een automatische koppeling met LRP. Via het beheerdersgedeelte van SKG Collect leest u meer.​​

Nieuwe vacatures

Financieel medewerker Protestantse Kerk Amsterdam (22 uur) | Stagiair Communicatie Protestantse Kerk Amsterdam (24 uur) | Predikant Heerde (24-32 uur) | Communicatiemedewerker Het Vakantiebureau (16 uur) | Kerkelijk werker Veenendaal (20 uur) | Predikant Boskoop (40 uur) | Cantor Zeewolde | Predikant Schaarsbergen (30 uur) | Organist-pianist Warnsveld/Leesten (1,5 uur) | Postdoc 'vrijheid van meningsuiting' PThU (38 uur) | Projectleider Budgetmaatjes070 Den Haag (20 uur) | Geestelijk verzorger Leiden (12 uur) | Predikant Meppel (40 uur) | Predikant Haarlem-Noord en Spaarndam (40 uur) | Predikant(e) De Meern (40 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Deze nieuwsbrief wekelijks in uw mailbox ontvangen? Meld u aan via protestantsekerk.nl/nieuwsbrieven.

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.