Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 3 januari 2019
 
Kerstboominzameling op woensdag 8 januari
Ook in 2020 worden de ingezamelde kerstbomen niet verbrand maar gecomposteerd. Op woensdagmiddag 8 januari tussen 13.00 en 15.30 uur wachten medewerkers van de gemeente op 14 plaatsen in Boxtel, Lennisheuvel en Liempde op de kerstbomen die uit de directe woonomgeving worden gebracht. Je krijgt 50 cent per ingeleverde kerstboom.

Meer informatie
Praktijkproef langzaam rijdende (goederen)treinen van start
Wat zijn de effecten als goederentreinen minder hard rijden in de nachtelijke uren? Er is een praktijkproef gestart op de A2-spoorcorridor tussen Meteren en Boxtel. Een deel van de goederentreinen past dan de snelheid aan tussen 01.00 en 05.00 uur. Deze praktijkproef is een initiatief van het Ministerie van IenW en wordt uitgevoerd door de goederenvervoerders en ProRail.


Meer informatie

Gemeente Boxtel ontvangt stimuleringssubsidie voor verduurzamen woningen
Dit bedrag zetten we in om huiseigenaren te stimuleren tot energiebesparende maatregelen. Dit kunnen zowel grote als kleine aanpassingen zijn in de woning. Tijdens 2020 zetten we verschillende acties op verschillend van informatiebijeenkomsten en energiebesparingsonderzoeken. Er wordt ook gedacht aan gezamenlijke inkoopacties. Daarnaast gebruiken we de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.

Meer informatie

 

Gratis strooizout ophalen bij de gemeentewerf
Afbeelding
De winterperiode breekt weer aan. Sneeuw en ijs kunnen voor prachtige plaatjes en veel pret zorgen, maar ook voor onveilige gladde situaties. Om ervoor te zorgen dat je eigen stoep niet glad is, strooi je zout. Daarom delen wij gratis strooizout uit. Neem hiervoor zelf een eigen emmer of stevige zak mee. De eerste honderd mensen die zout komen ophalen, krijgen er een emmer gratis bij.

Je kunt het strooizout ophalen bij de gemeentewerf aan de Mijlstraat 45 (dit is een andere locatie dan de Milieustraat!) in Boxtel. Dit kan tot en met eind februari. Elke maandag,- en dinsdagochtend tussen 8.00 en 12.00 uur. Bij de werf meld je jezelf bij de receptie. Je mag maximaal 10 kilo per persoon per keer meenemen, op = op.

 

Start bouw Princelant IV - wijziging parkeersituatie
Afbeelding
Begin 2020 start de bouw van appartementencomplex Princenlant IV. Om te kunnen bouwen en het hele plan mogelijk te maken, heeft de aannemer ruimte nodig in de directe omgeving. Hierdoor vervallen parkeerplaatsen op het openbare parkeerterrein aan de Hendrik Verheeslaan/Beneluxlaan. Er zijn aan Hoogheem daarom twintig parkeerplaatsen aangelegd.

Meer informatie

 

Gemeentepagina vanaf 1 januari 2020 te lezen in de Meierij Boxtel

Vanaf januari 2020 lees je het gemeentenieuws in de Meierij Boxtel. De Meierij Boxtel is een huis-aan-huis blad dat je op woensdag ontvangt. Wij bedanken Brabants Centrum voor de fijne samenwerking. De verhuizing is het gevolg van een openbare aanbesteding voor de gemeentepagina.

 

Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
Bekendmakingen

Onze bekendmakingen staan vanaf 1 januari 2014 alleen nog maar op www.officielebekendmakingen.nl. Als we het hebben over officiële bekendmakingen dan gaat het over vergunningen, (verkeers)besluiten, verordeningen, beleidsregels en bestemmingsplannen.