Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
En dan ineens is de vakantie begonnen. Heb je in ieder geval extra tijd om leuke, spannende, gekke of gewoon fijne boeken en strips te lezen. Verder zijn er in de bieb een aantal voorstellingen, activiteiten en is er een Kerst Kinderfilmfeest. Natuurlijk op veilige afstand en daarom zijn er nog maar beperkt kaarten te krijgen. Fijne vakantie! 
 
S

Laat je lekker voorlezen. Of lees zelf. De nieuwste boeken van de bieb vind je hier  

Liever luisteren of lezen op je tablet? Ga dan naar de online bibliotheek. Daar deelt zangeres, vlogger en presentatrice Bibi Breijman haar favoriete voorleesboeken voor 0-6 jaar. Bekende youtuber Kalvijn deelt zijn beste luistertips voor 9-12 jarigen.  

 
 
 
S

Jeugdtheater in de vakantie. Ook in bieb Neude. Voor de volgende voorstellingen is nog een aantal kaarten beschikbaar.

 
 
 

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Een hartverwarmende winteropera. 

Dinsdag 28 december | 15.00 – 16.00 uur | Meer informatie en kaartjes reserveren.

 
 
 

Thuisbakker Rutger van den Broek (Winnaar van Heel Holland Bakt 2013, kookboekauteur en bekend van rutgerbakt.nl) en theatermaker en kinderboekenschrijver Mark Haayema vertellen je alles over bakken in deze vrolijke voorstelling. 
 
Vrijdag 7 januari | 15.00 – 16.00 uur | Lees meer en reserveer.

 
 
 

Muzikale familievoorstelling over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Naar het prijswinnende prentenboek van Joke van Leeuwen. 

Zondag 9 januari | 15.00 – 15.45 uur | Meer informatie en reserveren via onze website

Kijk hier voor de voorstellingen in de andere theaters.

 
 
S
 
 
Word jij een Hollandse Meester? Kom zelf kunst maken, net als bij het tv-programma project Rembrandt. Deze kerstvakantie kun je drie keer meedoen aan een workshop waarbij iedere keer een beroemde kunstenaar centraal staat. Doe ze allemaal, of kies er eentje uit.  
 
 
S
 
 
Een muzikale, vrolijke voorstelling over alles wat net anders gaat. En over hoe dingen soms toch weer op hun pootjes terechtkomen. Met muziek van Tsjaikovski, Takahashi en Piazzolla. In samenwerking met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.
 
 
 
S

Hoogt in Bieb Neude heeft deze kerstvakantie extra veel kinderfilms. Kom de leukste films kijken, zoals  Shooom's Avontuur (3+), De Beste Verjaardag Ooit (4+), Mijn Moeder is een Gorilla (5+), Ook Muizen gaan naar de Hemel (6+) en Dragon Girl (6+). Als lid van de bieb krijg je uiteraard korting. Bekijk en reserveer hier

 

 

Verder kun je ook nog naar Tekenen in de bieb, naar het Verhaalatelier en naar verschillende Lab-workshops. Alle informatie vind je op de speciale Kerstvakantiepagina van onze website.

 
S
 
Je hoeft niet naar de bibliotheek te komen om boeken te reserveren, te verlengen of je persoonlijke gegevens te wijzigen. Dat kun je allemaal regelen met de Wise app. Op een moment dat het jou uitkomt. Thuis of onderweg. Op je smartphone, tablet of op je computer. Alle informatie vind je op onze website.
 
S
 

Vanaf 26 januari tot en met 5 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen. In de bieb gaan we veel voorlezen en is er een monsterfeestje.
Verder starten er weer een aantal cursussen in de bieb, zoals theaterspelen en het Kris Kas Atelier. Je leest er alles over in de speciale Agenda (0-12 jaar). Die ligt vanaf eind december in alle bibliotheken van Utrecht.

 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open