5 t/m 14 november, 's-Hertogenbosch                                 7 OKTOBER 2021

KERSVERSE HEDENDAAGSE COMPOSITIES & PREMIÈRES

Melodieën en klankvelden die tot leven komen in de geesten van componisten en makers,  de spreekwoordelijke inkt die inmiddels is opgedroogd en repetities die in volle gang zijn. Ook dit jaar hoor je tijdens November Music weer tal van nieuwe werken. Met 25 premières en 20 opdrachtwerken nemen componisten met uiteenlopende achtergronden je mee in hun muzikale wereld. Eerder vertelden we al over festivalcomponisten Kaija Saariaho en Rebecca Saunders. In deze nieuwsbrief lees je meer over andere nieuw gecomponeerde werken.

Ode aan de vrijheid
Voor componist JacobTV is muziek het ultieme symbool voor vrijheid. ‘Muziek viert het leven, vrij van alle regels’, aldus de componist. Met zijn nieuwste liedcyclus The Freedom Songs brengt JacobTV een indringende ode aan de vrijheid die hij schrijft voor het Amerikaanse Fulcrum Point New Music Project. Een extatische mix van ambient soundscapes, wereldmuziek, klassiek, minimal en avantrock.
[za 6 nov]
  
Een wereld vol complotten
In de klanktaal van Jan-Peter de Graaff hoor je een grote liefde voor de traditie terug. Zijn nieuwe liedcyclus Parallax wordt vertolkt door de veelzijdige sopraan Katrien Baerts en Het Collectief. Deze topcast dompelt zich onder in de wel heel actuele wereld van samenzweringstheorieën, pseudowetenschap, fake news en alle waanzin die daaruit voortvloeit.
[di 9 nov]
 

Barokinstrumenten met een vleugje elektronica
Gitarist Bram Stadhouders gaat het avontuur aan met het Belgische barokgezelschap B.O.X (Baroque Orchestration X). In deze compositieopdracht benadert Stadhouders oude barokinstrumenten op een heel eigen manier. Elk instrument wordt door de componist elektronisch uitgelicht tot een dromerig en melodieus klanklandschap.
[wo 10 nov]

Odysseus op muzikale reis
Scheidend Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki mag uiteraard niet ontbreken tijdens November Music 2021. Asko|Schönberg voert haar muzikale interpretatie uit van de  mythe rondom de Griekse held Odysseus uit waarin oude- en nieuwe muziek, beeld en beweging voor een totaalervaring zorgen. Dezelfde avond klinkt ook Tsoupaki’s Byzantijns requiem Memento Nostri door het koor Ad Parnassum.
[wo 10 nov]

 

Van Louis Andriessen tot Björk
Morris Kliphuis (compositie) en Lucky Fonz III (teksten) slaan met High Dive voor de tweede maal de handen ineen voor een muzikaal spektakelstuk dat zich moeilijk laat omschrijven. Maar als we dan toch een poging doen, komen we uit op een aangename mix tussen Louis Andriessen, Björk, Gil Evans en barokpop. Zangeres Pitou neemt daarbij de lead, geruggensteund door het internationale ensemble s t a r g a z e, dat al samenwerkte met Nils Frahm, John Cale en Jonny Greenwood.
[do 11 nov]


Spiritueel Koreaans ritueel
De Koreaans-Nederlandse componiste Seung-Won Oh is gefascineerd door het unieke dodenritueel dat Koreaanse begrafenistradities verbindt met het katholieke geloof in Korea. In haar requiem YeonDo geven New European Ensemble, Cappella Pratensis en alt Helena Rasker een nieuwe, eigentijdse muzikale invulling aan deze traditie.
[zo 14 nov]

Hedendaagse Britse hoogvliegers
Het Engelse Explore Ensemble brengt samen met geestverwant en sopraan Juliet Fraser een concertprogramma met enkele van de kleurrijkste vrouwelijke componisten van dit moment. Joanna Bailie schrijft een uitgebreid werk voor sextet en video, terwijl in A through-grown earth van Lisa Illean een hoofdrol wordt opgeëist door sopraan Juliet Fraser. Ook is er een compositieopdracht voor de Brabantse Nicoline Soeter.
[ma 8 nov]

NOVEMBER MUSIC ON TOUR - HOW IT ENDS

Drie jaar geleden deden de Servisch-Nederlandse choreograaf Jelena Kostic en componiste Dyane Donck het publiek al versteld staan met hun hartstochtelijke voorstelling (Un)Bound. Nu is het artistieke koppel terug met How It Ends waarin Kostić zich buigt over de mens die zich ergens in vastbijt. ‘De voorstelling is een ode aan de spelende mens’, oordeelde De Theaterkrant na de première. Op vrijdag 15 oktober is How It Ends in het kader van November Music on Tour te zien in de Verkadefabriek. [tickets]

Op de hoogte blijven?

Kijk voor meer informatie over het programma en tickets op novembermusic.net of volg November Music via social media:
Facebook
Twitter
Link
YouTube
Website
Copyright © 2021 November Music, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via de website heeft ingeschreven.

Our mailing address is:
November Music
Boschdijkstraat, 's-Hertogenbosch, Nederland
's-Hertogenbosch, NB 5211

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp